10 Activiteiten in Toronto voor Maximaal $20

Reizen June 14, 2013

Multicultureel, werelds en op en top Canadees; Toronto is van alle markten thuis! De Niagara Falls bruisen nog geen 90 minuten verderop aan de andere kant van het Ontariomeer, maar voor wat spanning en avontuur hoef je de stad zeker niet uit.

toronto-canada-town-hall

Foto: Francisco Diez

Wij vroegen Alexandra Schleicher en het team van SOL Schools hoe je met een beperkt budget het beste uit je verblijf in Toronto kunt halen.

Ontdek de Microbrouwerijen van Toronto – Mill Street Brewery, Steamwhistle Brewery

Vermijd de massaal geproduceerde importbieren en bezoek een van de steeds populairder wordende microbrouwerijen die Toronto te bieden heeft. Geniet van bittere, blonde en donkere bieren in de Mill Street Brew Pub, of probeer een van de experimentele biersoorten in de Granite Brewery. Als je er tijd voor hebt, wordt er in het historische pand van de Steamwhistle Brewery, direct tegenover de CN Tower, voor $15 een rondleiding van 30 minuten aangeboden. Aan het eind ontvang je bovendien een 6-pack premium pilsner.

Poutine – Smoke’s Poutinerie

poutine

Foto: slgckgc

Friet. Jus. Gesmolten Kaas. OVERHEERLIJK.

Als je in Toronto bent, moet je de typisch Canadese specialiteit Poutine (oorspronkelijk uit Quebec) proberen. Smoke’s Poutinerie biedt het meest uitgebreide Poutine-menu van de hele stad en heeft gegarandeerd voor ieder wat wils ($7).

Een Prachtig Uitzicht over Toronto – Panorama 180

Hoewel je de CN Tower ($25) eigenlijk niet mag overslaan, is het niet de enige plek met een fantastisch uitzicht over de stad. De Panorama Lounge bevindt zich op de 51e verdieping van het Manulife Centre in de wijk Yorkville van Toronto, en biedt een spectaculair uitzicht op de skyline van de stad. U kunt hier op de hoogstgelegen patio van Canada genieten van een biertje ($8) of een maaltijd ($16-25).

Kersenbloesem – High Park

cherry-blossom-toronto

Foto: dmatthe

Het High Park trekt elk jaar opnieuw vele bezoekers die de prachtige kersenbloesem komen bewonderen. Van eind april tot begin mei zijn deze Japanse Sakurabomen in volle bloei!  Kersenbloesem is echter niet het enige dat High Park te bieden heeft; je vindt er tevens diverse wandelpaden en tuinen.

Ontspannen op de Eilanden – Toronto Islands

toronto islands

Foto: Divya Thakur

Als je even aan het bruisende stadscentrum van Toronto wilt ontsnappen, kun je voor $5 (retour) de veerboot nemen naar de Toronto Islands en de drukte achter je laten. Je vindt hier diverse stranden, mooie parken en talloze restaurants, die allemaal te bereiken zijn via fietspaden. De eilanden vormen dan ook een ideale locatie om een zomeravond of weekend door te brengen. Om je bezoek aan de Islands nog gedenkwaardiger te maken, kun je een kano of kajak huren en zelf de overtocht vanuit de haven maken!

Musea, Tentoonstellingen en Kunstgaleries waar je U tegen Zegt! – ROM, AGO & Hockey Hall of Fame

De beste musea van de stad nemen je mee terug in de tijd langs verschillende culturen. Het Royal Ontario Museum ($15) is het grootste museum van Canada op het gebied van wereldcultuur en natuurhistorie. In de zomermaanden mag je zeker de Friday Nights Live in het ROM niet missen. Dit interactieve evenement met DJ’s en een bar vindt elke vrijdagavond plaats, en biedt je de kans het museum “na sluitingstijd” op eigen gelegenheid te verkennen.

Als je belangstelling uitgaat naar kunst, dan is een bezoek aan de Art Gallery of Ontario ($16.50) aan te bevelen, met meer dan 80.000 klassieke en moderne kunstwerken.

En dan is er nog de Hockey Hall of Fame ($10). Hoewel de Toronto Maple Leafs de Stanley Cup al meer dan 50 jaar niet meer hebben gewonnen, kunnen ijshockeyfans hier hun hart ophalen en alles te weten komen over deze cup.

Een Wedstrijd Bijwonen – NBA, NHL, MLB, MLS, CFL

toronto-maple-leafs

Foto: ocad123

Toronto is de thuisbasis van vele professionele sportteams, zoals de Toronto Raptors (NBA), de Toronto Maple Leafs (NHL), en de Toronto Blue Jays (MLB), om er maar een paar te noemen. Tickets voor de meeste wedstrijden beginnen bij $20, wat relatief goedkoop is in verhouding met andere Noord-Amerikaanse steden.

Winkelen in Toronto – Yorkdale, Eaton Centre, Queen W, St. Lawrence Market, Kensington

Zin om te winkelen in Toronto? Het aanbod is overweldigend; of je voorkeur nu uitgaat naar grote winkelcentra zoals het Eaton Centre en Yorkdale, of naar de hippe en trendy boetieks van Yorkville en Bloor Street. Slenter door Queen Street West om de nieuwste trends in stadsmode en woninginrichting te ontdekken, of breng een bezoek aan Kensington Market, de boheemse openluchtmarkt van de stad. Sla vooral ook St. Lawrence Market niet over, die door National Geographic werd uitgeroepen tot de beste voedselmarkt van 2012.

Verken de Stad op een Huurfiets – Bixi Bikes

bixi-bike-toronto

Foto: Gary J Wood

Huur een Bixi Bike voor een dag ($10) en verken de stad op eigen houtje. Volg de fietspaden naar het Distillery en Fashion District, om vervolgens doelloos door het stadscentrum te rijden en de verschillende wijken te ontdekken, zoals Greektown, Little Italy en Chinatown. Mocht je aan het eind van de dag nog tijd en energie over hebben, fiets dan naar het strand en geniet aan de promenade van de zonsondergang.

Festivals en Evenementen in Toronto

Het multiculturele en diverse karakter van deze stad wordt nog maar eens benadrukt tijdens de verschillende festivals die jaarlijks in Toronto plaatsvinden. Voor een aantal evenementen wordt een toegangsprijs gevraagd, maar de meeste zijn gratis toegankelijk! Enkele bekende evenementen zijn:

NXNE – Een jaarlijks terugkerend muziek- en kunstfestival dat een week duurt. Het festival beleeft inmiddels haar 18e editie en trekt altijd grote namen van over de hele wereld. (nxne.com)

Toronto Pride – Een van de grootste Pride-vieringen ter wereld, inclusief een 3-daags straatfestival met live amusement op meer dan 8 podia. (pridetoronto.com)

Caribana – Dit festival staat elke zomer in het teken van de Caraïbische cultuur en tradities! Met bijna 2 miljoen bezoekers is dit het grootste straatfestival van Noord-Amerika! (caribanatoronto.com)

Honda Indy Toronto – Een jaarlijkse IndyCar-formulerace door de straten van Downtown Toronto! (hondaindytoronto.com)

Taste of the Danforth – Dit 3-daagse festival wordt jaarlijks gehouden in de wijk Greektown aan Danforth Avenue. Het is een van de grootste straatfestivals van Canada en staat geheel in het teken van de Griekse cultuur en keuken.

The Ex – De grootste jaarmarkt van Canada. (theex.com)

TIFF – Het Toronto International Film Festival behoort tot de meest prestigieuze filmfestivals ter wereld. (tiff.net)

World Fashion Week – Een van de meest toonaangevende Fashion Weeks ter wereld. (worldmastercardfashionweek.com)

Dit zijn onze tips; je kunt jouw eigen adviezen delen in de comments hieronder.

Meer informatie over een taalcursus Engels in Toronto

By Alex Hammond

What do you think?