Je leeft maar één keer – Safari Lodge enz. in Zuid-Afrika.

Reizen March 3, 2014

Je koos ervoor om Engels te leren in Zuid-Afrika. Een uitstekende beslissing die je laat kennismaken met een magnifiek land. Geniet ervan en maak, eenmaal ter plaatse, van de gelegenheid gebruik om je verblijf te verlengen en vertrek voor een buitengewoon en tijdloos avontuur!

Voor deze uitstap, die je taalreis ‘compleet’ zal maken, hoef je helemaal niet de lotto te winnen of een aardige geldsom van je suikertante te erven. Je moet hooguit een nieuwe trendy outfit aanschaffen of wat geld opzijzetten… maar een ervaring zoals deze is een kleine inspanning meer dan waard!

Vergeet je rationele kant. Gooi je Europese pragmatische reflexen overboord! Maak van de gelegenheid gebruik om plezier te maken, om je uit te leven en zeg bij jezelf dat je tegen die prijs vooral niet mag voorbijgaan aan de kansen die het leven biedt. Je leeft maar één keer!…

Ontdek wat bovenaan stond op het lijstje van mijn wildste dromen!

1-Bucket-List

In de bush, ver weg van alles

Begin je reis in één van de meest exclusieve “Safari Lodges” van het land. In Makweti word je als een koning (of koningin) onthaald: installeer je in je private “lodge”, trakteer jezelf op verrukkelijke gerechten, bewonder de Afrikaanse kunstwerken die de eetzaal verfraaien – het paradijs is niet veraf.

2-Makweti

Het natuurreservaat in het Waterberggebied, in het noordwesten van het land, beslaat 380.000 hectare! Het onthult zijn schatten tijdens de zeer vroege (om 5 uur opstaan en om 5.30 uur vertrekken met de Land Rover) of nachtelijke safaritochten. Ver van alle drukte ben je alleen op de wereld. Behalve enkele majestueuze leeuwen, imponerende olifanten, slanke jachtluipaarden, zebra’s in hun zondagse outfit, eenzame buffels en op de loer liggende gazelles die je op je weg zal kruisen. Voor de prijs van een overnachting in een Europees driesterrenhotel trakteer je jezelf hier op een magisch verblijf en een onvergetelijke ervaring.

Begin al maar te watertanden – bekijk een video over deze uitzonderlijke plek.

Spa in de bush

Je was gewaarschuwd, je rondreis zal verrassend zijn! Op anderhalf uur van Johannesburg, in the middle of nowhere, wiegt een Afrikaanse “Daytime Spa” je in een onverwacht aangename sfeer. Een vrolijke bende jonge vrouwen in schitterend gekleurde klederdracht begroet je bij je aankomst en overhandigt je een kamerjas… die je aanhoudt in de traditionele eetzaal waar lekkere Afrikaanse gerechten worden geserveerd. Tussen de gerechten door nodigen de jonge vrouwen je uit in de tuin. Je vlijt je neer in de tuinstoelen of op de comfortabele bedden en hun professionele handen geven je een weldoende massage! Enkele bavianen komen voorbij en ze kijken zelfs niet meer raar op als ze mensen zien die zich schijnbaar in het Nirwana bevinden.

3-Safari

Knysna, het Zuid-Afrikaanse Saint-Tropez

Nu gaat het richting Indische Oceaan – nieuwsgierig naar je volgende verblijfplaats? Je zal niet ontgoocheld zijn! Niet ver van Knysna, halverwege Kaapstad en Port Elizabeth, op de beroemde Garden Route (Tuinroute), wacht je suite… in de bomen! Je moet het met je eigen ogen gezien hebben om te geloven: je leeft in een echte boom, in een comfortabele suite met luxueus meubilair… Profiteer ervan – in Europa betaal je meer dan het dubbele voor dit soort hotelservice!

5-Knysna-1

6-Knysna-2

Relax, droom weg en geniet van het moment! In een absolute stilte, op geregelde tijdstippen onderbroken door het geschreeuw van apen en veelkleurige vogels, lees je Afrikaanse verhalen die attente personeelsleden van het reservaat voorzichtig op je hemelbed neerlegden. Wandel enkele meters op de aangegeven wandelpaden tussen de bewoonde bomen en trakteer jezelf op een ontspannende massage. Je verliest de tijd uit het oog – probeer er zo lang mogelijk van te genieten…

Trek de volgende dag het Afrikaanse woud in om terug te keren naar de route die je naar Knysna brengt, het Zuid-Afrikaanse Saint-Tropez. Een kleine badplaats die vooral bekend is omdat het de verblijfplaats is van talrijke beroemdheden en omwille van de “Knysna mouth”, de zeer smalle doorgang aan de lagune die de haven scheidt van de Indische Oceaan. Op zee kan je walvissen spotten…

Begin nu aan het laatste traject van de reis “Je leeft maar één keer” in Zuid-Afrika:

Kaapstad en de regio Stellenbosch

Kaapstad is zeer in trek bij studenten die Engels willen leren in een droomomgeving. De stad verwelkomt je met open armen. Maar wat een verschil met de bush! Je ervaart de nostalgie van je Safari Lodge – maar de straatanimatie, de vrolijke muziek en de goedkope restaurants nemen je meteen mee naar een vrolijke en kleurrijke wereld… gewoonweg onweerstaanbaar.

Stellenbosch-1

10 RANDS = 1 CHF/0,80 EUR

Trek ten slotte naar de bekende wijnstreek Stellenbosch in het binnenland. Uitgestrekt over de zachte heuvels, nodigen de prachtige en indrukwekkend grote domeinen je uit om te komen proeven van de beste ‘grands crus’ – en daar kan je ook vaststellen dat de uitstekende typisch Zuid-Afrikaanse prijs-kwaliteitsverhouding wel degelijk bestaat.

Stellenbosch-2

Geniet met al je zintuigen!

Stellenbosch-3

Lekkere wijn, een magnifiek decor – geniet van de laatste zonnestralen, want in je thuisland is de koude al in aantocht.

Stellenbosch-4

En, ben je akkoord? Het was geen dwaas idee en zeker geen onbetaalbare luxe. Als je in Zuid-Afrika een taalcursus Engels volgde, was je al ter plaatse en heb je dit verblijf afgerond met een unieke uitstap in een land dat al even uniek is.

Zit je niet helemaal op dezelfde golflengte? Maak dan gebruik van onze tips en kies voor een goedkoper verblijf in Kaapstad voor minder dan $ 20!

Wat is jouw droomreis? En welke bestemming kan jou in de verleiding brengen voor een uniek avontuur?

By Alex Hammond

What do you think?