De Amerikaanse campuservaring

Reizen June 4, 2015

“Stel je voor, je loopt met je rugzak naar jouw klaslokaal…de warmte van de zon laat je tot rust komen je terwijl je naar het strand naast de campus gaat. Ook al heb je veel te doen voor de universiteit, studeren onder deze omstandigheden kunnen alleen maar rijmen met welzijn.”

Jonathan Déglise studeert sinds de lente Engels in de VS. Waar veel taalstudenten zich aangetrokken voelen tot de grote steden, wilde Jonathan iets anders voor zijn verblijf in de VS, iets authentieks. “Ik heb mij altijd afgevraagd hoe het is om op een Amerikaanse campus te wonen” zegt hij. En hoe is het? “In een woord: ‘perfect!’”

 

Wat maakt een campus anders?

 Blog_US_Campus_Experience_4

In tegenstelling tot de meeste Europese universiteiten, waar de faculteiten en accommodaties verspreid zijn over verschillende delen van een stad, zijn Amerikaanse universiteiten gewoonlijk op een campus: slaapzalen, onderwijsgebouwen en sportfaciliteiten bevinden zich allemaal op dezelfde plaats. Eckerd College campus in St. Petersburg (Florida), waar Jonathan studeert, strekt zich uit over 200 hectaren.

Wonen en studeren op een campus is wel anders dan wonen en studeren in een stad. In de eerste plaats omdat alles dat je nodig hebt zich op dezelfde plek bevindt. Tot de meest aantrekkelijke zaken voor onze studenten behoren de uitzonderlijke sportfaciliteiten.

Amerikaanse universiteiten leggen de nadruk op atletische prestaties, en vele verdienen aan hun sportteams. Miljoenen mensen kijken regelmatig naar universiteitssporten op de TV of in de campusstadions. Als gevolg hebben studenten toegang tot uitstekende sportfaciliteiten. Op een typische dag kan Jonathan na de lessen naar het sportcentrum op de campus voor een work-out, en daarna naar het zwembad voor waterpolowedstrijd met vrienden.

Maar naast de sportieve voordelen stelt het campusleven je bloot aan nieuwe mensen en ideeën. Ons programma in St. Petersburg omvat lessen op Eckerd College, dus Jonathan heeft de kans gegrepen om een cursus te volgen in internationale betrekkingen. Hij zegt “studenten van over de wereld zijn een echt pluspunt wanneer je internationale betrekkingen studeert…de verschillende opvattingen verrijken echt de verschillende discussies en debatten.”

 

Een wereld binnen handbereik

Blog_US_Campus_Experience 

Tijdens een studie in het buitenland kom je altijd in aanraking met mensen van diverse culturen, maar een studie op een campus voegt een zekere intensiteit toe aan de ervaring en het is makkelijk om sterke vriendschappen te sluiten wanneer je veel tijd met mensen doorbrengt. Jonathan omschrijft het als “wonen in 5 steden tegelijk”.

“Ik zit in de klas met mijn vrienden die overal vandaan komen. Ik heb het altijd fascinerend gevonden om mensen van over de wereld te ontmoeten en mij verbonden te voelen met mensen van zo ver weg!”

Waar je ook studeert met ESL onze scholen bieden een uitstekende variëteit aan activiteiten aan om je te helpen de lokale omgeving te ontdekken – dit is een van de kern eisen die wij stellen bij het zoeken van partnerscholen. Echter, studenten in grote steden zullen eerder alleen er op uit gaan om de stad te ontdekken. Dat is toch onderdeel van het leven in een wereldstad.

Wanneer je op een campus studeert zal je waarschijnlijk meer tijd met je klasgenoten doorbrengen en daardoor sterkere vriendschappen opbouwen (en je taalvaardigheden meer gebruiken). Bijvoorbeeld Eckerd organiseert een jaarlijks Festival of Cultures waar de studenten iets van hun cultuur delen met een traditioneel gerecht, dans of muziek.

 

De echte VS

prueba 

Naast het studeren met mensen van over de hele wereld, geeft een studie buiten de grootste steden je iets authentieks, een gevoel van het “echte Amerika”. Amerikanen zijn trots op het warme welkom dat ze bezoekers bieden en dit wordt versterkt als je wegblijft van de gebruikelijke toeristische plekken.

Onze campusprogramma’s in bijvoorbeeld St. Petersburg en Nashville genieten misschien niet zo’n naamsbekendheid Los Angeles of New York, maar de belangrijkste steden zijn nog steeds bereikbaar, zonder de negatieve kanten van het stadsleven. Campussen zijn immers speciaal ontworpen voor studenten, van de accommodatie tot restaurants en sportfaciliteiten.

Als je dus van een authentieke Amerikaanse ervaring wilt genieten terwijl je snel vooruitgang boekt in het Engels, dan is een campuservaring misschien wel iets voor jou.

Ontdek meer over onze campusprogramma’s. Bel ons of bezoek jouw plaatselijke ESL ­– kantoor, en wij vertellen je er graag meer over! 

Engels leren in Amerika

By Alex Hammond

What do you think?