Tien dingen te doen in Valencia voor minder dan €20

Reizen May 7, 2013

Als je dagdroomt over een vakantie in Spanje, welke beelden komen dan in je op? Misschien kosmopolitische stranden. Of kleurrijk eten gemaakt van verse lokale ingrediënten? Misschien denk je aan kronkelende straten die tot leven komen zodra de middag overgaat in de avond en vervolgens overgaat in de nacht. Of zijn het die legendarische fiestas?

Een plaats in Spanje mixt het bovenstaande met panache: Valencia. Gelegen aan de Costa del Azahar, ongeveer parallel aan de Balearen. De thuisbasis van paella is een aantrekkelijke bestemming, het biedt de drukte van grote steden zoals Madrid, Barcelona en Sevilla, maar met geweldige stranden!

Fernando Batalla van onze partnerschool Taronja in Valencia zegt “je kunt vele dingen doen in Valencia voor minder dan €20, geloof me, je kunt als een koning voelen met een schat van €20 in je handen!” We spraken met Fernando om enkele tips te krijgen over hoe op een budget van de stad te genieten.

Klim naar het dak van de kathedraal en de Torre del Miguelete

Valencia Torre

Foto: Juan Carlos

Fernando zegt: “Je kunt beginnen met een overzicht van de stad door het beklimmen van de klokkentoren van de kathedraal, El Miguelete,  loop dan over het dak van de kathedraal en voel je als een echte Valenciaanse Quasimodo!”

Ga naar het Albufera meer en el Palmar

Fernando zegt:  “Op slechts 8 km van het stadscentrum, kun je  een stadsbus nemen naar El Palmar, een klein stadje aan de oever van het Albufera Natuurpark. Paella komt oorspronkelijk uit deze plaats! Als je er eenmaal bent, moet je een kleine tour doen op het meer met een boot en bezoek een typisch “Barraca” huis.”

Eet paella bij het strand Malvarrosa

Paella

Foto: ©Turismo Valencia

Fernando zegt:  “Neem de metro naar het Neptú station en wandel naar het strand. Als je eenmaal bij de Paseo de Neptuno bent aangekomen, een mooie promenade vol met paella restaurants, kies dan de leukste uit en ga zitten aan zee. Er zijn tientallen verschillende Paella gerechten (zeevruchten, kip, konijn, zwarte rijst, eend, vegetarisch, varkensvlees uit de oven…) het is een hele wereld! En geloof me, de enige plek in Spanje waar je echt goede paella kunt eten is in de Valenciaanse provincie (Castellón, Valencia of Alicante).  Wat ze in de rest van Spanje koken mag geen Paella heten!!!”

“Daarna kun je over de promenade van het Malvarrosa strand lopen (3 km) en op het strand liggen en gaan zwemmen. Perfecte dag!”

Huur een fiets en geniet van de Turia Rivier Park

Fernando zegt:  “Valencia is zo plat als een pannenkoek, dus het is een perfecte stad om rond te fietsen. We hebben een fietsenplan dat Valenbisi heet, met meer dan 350 fietshaltes (met ongeveer 10-20 fietsen per halte). Het is geweldig en super goedkoop! Je kunt ook een privéfiets huren voor minder dan €10 per dag bij één van de tientallen fietsverhuurbedrijven in de stad. Als je je fiets hebt, ga dan richting het indrukwekkende Turia Rivier Park. Dit was vroeger de rivier die de stad doorkruiste, maar sinds de jaren 50 het grootste stadspark in Spanje is geworden. Er zijn veel bomen, mensen en leven. Je kunt elke sport uitoefenen in dit 10 km lange park. Ontspan en geniet van een dag vol in de natuur in het midden van stad! Als je je sterk genoeg voelt kun je over het fietspad blijven fietsen nadat de rivier is gestopt. De ene kant leidt je naar Playa del Saler Natural Park (nog 5 km) en de andere kant leidt je naar Ribarroja town (nog 10 km).”

Doe iets cultureels

Museo-Historia-de-Valencia_M

Foto: ©Turismo Valencia

Fernando zegt:  “Valencia, Spanje’s derde stad, biedt genoeg culturele dingen om te doen. Je kunt elk van de bijna 20 museums bezoeken, waarvan wij de volgende aanbevelen Museo de Bellas Artes, IVAM (museum voor moderne kunst), Museo Nacional de Cerámica, Museo de las Fallas, Museo de Historia… als je naar muziek wilt luisteren, zijn er elke avond live concerten, internationale bands, flamenco, jazz en blues concerten, enz… of als je salsa zou willen leren  (Valencia en Barcelona zijn de Mekka’s van de salsa in Europa) voor ongeveer €5 per les, inclusief drankje, elke dag van de week.”

Trakteer jezelf op de centrale markt van Valencia

Fernando zegt:  “Eén van de fraaiste, grootste en mooiste markten in Europa is Valencia’s Mercado Central (centrale markt). Een indrukwekkend modernistisch gebouw waar je de allerbeste producten kunt vinden! Je kunt elke ochtend van maandag tot en met zaterdag (06.00-14.00 uur) naar de markt gaan, maar we adviseren echt de zaterdagen. Ga erheen, wandel rond, praat daar met de super vriendelijke mensen, vraag naar de prijzen, de producten, maak foto’s en koop wat Ibérico Ham, Manchego kaas, vers brood, olijven en verse sinaasappelsap. Ga buiten zitten en geniet van de warme zon, op de toegangstrap of bij het Lonja gebouw, en trakteer jezelf goed!”

Ga naar het strand van parque natural el Saler

sunny beach

Foto: Taronja School

Fernando zegt:  “Op slechts 5 km van het stadscentrum van Valencia vindt je de mooie stranden van El Saler. Het is een perfecte optie als je op zoek bent naar een rustiger strand dan het strand van Malvarrosa. Je kunt er met de bus komen of met de fiets. Het mooiste aan dit ongerepte natuurstrand is niet alleen het witte zand en het schone water maar het enorme en prachtige bos dat eromheen ligt. Een mediterraan dennenbos met een zandstrand erbij. Dit bos ligt 500 m van de kust en het is iets heel bijzonders, unieks en geweldigs! Stel je jezelf voor liggend in de schaduw van een dennenboom op een fijn zandstrand!”

Ga naar het Oceanogràfic of  het Bioparc

Bioparc-Valencia-Bosque-ecuatorial_M

Foto: ©Turismo Valencia

Fernando zegt:  “Als je bereid bent om één of twee euro’s over je €20 budget te gaan, raden wij je echt aan om het grootste zoutwater aquarium in Europa te bezoeken, het Oceanogràfic. Als je van dieren houdt dan kan je de beste stadsdierentuin van Spanje ook niet missen, het Bioparc, waar dieren niet in kooien gehouden worden maar in gedeeltelijk vrije habitatten.”

Ga naar een karakteristieke bodega of tapasbar

Tapas

Foto: Ben Sutherland

Fernando zegt:  “Met €20 kun je in Valencia op honderden plekken als een koning eten! We adviseren je om naar een bodega (wijnbar waar je koud eten kunt krijgen zoals ham, kaas, enz.) te gaan. Onze favoriete bodega in Valencia heet Bodega Fila en we gaan vaak met de school. Je kunt naar één van de honderd tapasbars die je op elke hoek kunt vinden. Een kleine tip om een goede tapasbar te vinden: als het er vies uitziet maar het zit vol met mensen, dat betekent dat het eten goed en goedkoop is! We kunnen je tal van plekken aanraden, zoals bijvoorbeeld Casa Pilar, Tasca Ángel, Casa Montaña, Villaplana, El Kiosco…”

Dit zijn onze tips; je kunt jouw eigen adviezen delen in de comments hieronder.

Kom meer te weten over Spaanse cursussen in Valencia

By Alex Hammond

What do you think?