7 Duitse gerechten die je echt moet proeven

Reizen November 10, 2017

 

Ga je op taalreis naar Duitsland? Dan zullen sommigen er dol op zijn om wagonladingen worst te gaan eten, maar anderen zijn wat kieskeuriger voor wat betreft de Duitse keuken. Daarom hebben we behalve de braadworst de beste Duitse gerechten onder elkaar gezet die worden aangeraden door echte Duitsers, zodat je net als de plaatselijke bevolking je eten kan bestellen tijdens je tijd in het buitenland. Krijg je al trek om meer te horen?

 

Berlijn

Nico, de directeur van onze partnerschool, raadt Aal Grün, ofwel “groene paling” aan. Wij wedden dat jij niet dacht aan het bestellen van zeevruchten in Berlijn! Dit gerecht bestaat uit stukjes paling, gesauteerd in knoflook en witte wijn, opgediend met een licht peterselie- en spinaziesausje, waardoor het een verse kruidige smaak krijgt. Proef dit eens, als je iets anders wil dan vlees!

 

Felix, van onze partnerschool in Berlijn, raadt een internationaal importgerecht aan, waarbij de multiculturele kant van de stad naar voren komt: de wereldberoemde Döner Kebab. Dit smakelijke Turkse gerecht is een erfenis van de Berlijnse multiculturele gemeenschap, dus zorg dat je Berlijn niet verlaat zonder dat je geproefd hebt van een van deze heerlijke sandwiches, gevuld met vlees en groenten! Ben je op zoek naar de beroemdste plek waar ze worden verkocht, dan moet je naar Mustafa’s Gemüse Kebap, waar de beroemde lange rij het teken is van hoe geweldig hun kebabs zijn.

 

München

Nico had ook een goede tip voor vegetariërs in München, in de vorm van een aardappepannenkoek met appelmoes voor een perfecte combinatie van zoet en hartig. Reiberdatschi zijn gegratineerde aardappelen, uien en eieren, die in de pan worden gebakken tot kleine pannenkoekjes – een knapperige, hartige en verzadigende perfectie!

 

Onze collega Sascha, van het ESL kantoor in München raadt het heerlijke gerecht Rouladen rundvlees aan. Het woord Rouladen komt van rollen: voor dit recept wordt een dun plakje rundvlees rond ham, uien en ingemaakte groenten gerold, daarna wordt dit gebakken en opgediend met een hartige jus. Gemakseten op z’n best!

 

Hamburg

Karen, van een van onze plaatselijke partnerscholen, had een paar geweldige plaatselijke aanraders, waarvan de eerste echt iets is voor de zoetekauwen onder ons! Franzbrötchen is gebak dat veel lijkt op rondgevouwen croissants. Ze zijn gemaakt met heel veel boter, suiker en kaneel en volgens de overlevering bedacht in de tijd dat Napoleon en zijn troepen in Hamburg waren. Proef er eens eentje bij het ontbijt of bij een kop koffie als middagtussendoortje!

 

Een lunch- of dinergerecht, Labskaus, is echt het meest kleurige bord eten van heel Hamburg, met de roze kleur die afkomstig is van bietjes. Het gerecht bestaat uit zure haring, geserveerd met aardappelpuree, uien en bietjes en een gebakken ei bovenop. Studenten let op: dit werkt naar men zegt prima tegen een kater!

 

Als toetje bestel je, voordat je Hamburg verlaat, Rote Grütze, gemengde bessen en kersen, opgediend met pudding – loopt het water je al in de mond?

Nu kan je, als je in Duitsland bent, Duits eten bestellen net als de plaatselijke bevolking, maar geen zorgen – je mag ook nog altijd een paar worsten wegwerken 😉

Heerlijke plekken om Duits te studeren

By Leah Ganse

What do you think?