10 dingen om te doen in Bournemouth voor minder dan £ 20

Reizen October 14, 2016

Met zeven mijlen strand en een bruisend nachtleven is Bournemouth de perfecte bestemming voor een zeer Britse taalreis. We vroegen onze collega’s van Kings om 10 dingen voor te stellen, die je kan doen voor minder dan £20… Hier is de lijst, veel plezier!

 

Brownsea Island

Wil je wat frisse lucht? Net buiten Poole haven ligt Brownsea Island, een prachtig natuurgebied met een van de grootste natuurlijke bevolking van de bedreigde rode eekhoorn. Pak de veerpont ((£ 11.00) en ontdek de Britse versie van een “onbewoond eiland”. Entreekosten: £ 5.00.

shutterstock_208009885

 

Splashdown Waterpark

Ja, de Britten brengen hun vakantie graag door in het Middellandsezeegebied, maar zij die zomers aan de kust van het Kanaal blijven, hebben ook recht op een duik! In het Splashdown Waterpark kun je genieten van een paar van de wildste glijbanen in het Verenigd Koninkrijk voor slechts £ 11,50 (voor een twee uur durend bezoek). O, en vergeet niet om je goed in te smeren!

 

Retro winkelen

Als je houdt van retro spullen, ga dan naar Christchurch Road in Boscombe, op loopafstand van het centrum van Bournemouth. Van Chinese theekopjes tot hippe blazers – ontdek de kleine antiekwinkeltjes en ga op jacht naar de mooiste retro kleding, schoenen en interieur artikelen. Een must!

shutterstock_413227996

 

Poole Rock Klim Centrum

Hou je van een uitdaging, dan kun je je klimvaardigheid eens testen bij deze indoor klautermogelijkheid in Poole. Of je nu een beginner bent of een ervaren klimmer, je vindt er altijd wel een muur om te oefenen. Je kan er ook lessen boeken van 1 uur – een uitstekende manier om de plaatselijke bevolking te ontmoeten! Entreekosten: £ 5 (tot 18 jaar) of £ 7 (volwassenen).

 

High Tea in Frieda’s Tea Room

Roomthee (scones met room en jam) is een van de meest Engelse delicatessen om te proberen en een van de beste plaatsen in Bournemouth om hiervan te genieten is Frieda’s Tea Room. Het ligt gunstig in het centrum van de stad en de traditionele kitsch stijl en de heerlijke keuze aan koekjes maken dit tot de perfecte plaats om iedere zoetekauw eens te verwennen.

shutterstock_57211504

 

Bournemouth Zip

Helemaal aan het puntje van de Bournemouth Pier ligt de PierZip en dit is een unieke ervaring: glij terug naar de kust en vlieg over de golven. Prijs: £ 18 per persoon.

 

Kustwandelingen

Bournemouth heeft een meer dan 10 kilometer lange kust, die je bij uitstek kunt verkennen per fiets of te voet. Nog afgezien van het adembenemende uitzicht kun je er genieten van de vele restaurants, winkels en plaatselijke attracties langs de kust. Vanzelfsprekend hoef je hier geen enkele penny aan te spenderen!

shutterstock_371912905

 

Het New Forest

Na een korte treinreis vanaf Bournemouth kom je bij het prachtige New Forest National Park, vol met wild en enkele traditionele Engelse dorpjes. Maak een wandeling, pak je fiets of ga er gewoon eens naar een pub om te lunchen… er is iets voor iedereen! Prijs: treinretour naar Brockenhurst – vanaf £ 7,60.

 

Bournemouth Gardens Tennis Centrum

Voor slechts £ 10 kun je een tenniswedstrijd spelen in het Bournemouth Gardens Tennis Centrum. Naast de prachtige Bournemouth Pleasure Gardens en langs de Bourne Stroom heeft dit tenniscentrum zowel binnen- als buitenbanen. Je hoeft geen lid te zijn!

 

Kasteel Corfe

Corfe Castle is gedeeltelijk verwoest in 1646 en een van de meest iconische overblijfselen uit de Engelse Burgeroorlog. Laat je verrassen door deze ruïnes en door de adembenemende uitzichten over Purbeck. Bezoek deze fascinerende plek en reis terug in de tijd voor minder dan £ 10 (plus busreis).

shutterstock_104011010

 

Als je naar Bournemouth bent geweest en zelf tips hebt wat je kunt doen voor minder dan 20 Engelse ponden, deel die dan in de comments box hieronder

By Carlos Heras

What do you think?