10 things to do in Manchester voor minder dan £20

Reizen October 2, 2014

The National Cycling Centre

The National Cycling Centre is de thuisbasis van de enorm succesvolle Britse wielerploeg, die tal van gouden medailles heeft gewonnen in de afgelopen Olympische Spelen. Een voorproef sessie in de overdekte wielerbaan kost tussen de £9 – £15, inclusief fietsverhuur, en is een uitstekende manier om van indoor cycling te proeven.

Als je liever de voorkeur hebt voor de buitenlucht en modder, kan je gebruik maken van de 12km lange mountainbike route door Clayton Vale, die start bij het centrum.

Manchester’s voetbal clubs

Je zult eerder spits worden bij Manchester United dan dat je een wedstrijdkaartje voor minder dan £20 kunt bemachtigen, maar je kunt toch betrokken raken bij de lokale clubs.

Een tour door Manchester City’s Etihad Stadium kost bijvoorbeeld £15. Of je kunt net zoals de locals het voetbal in een pub kijken. Daarover gesproken…

Ale in een oude bar

Nadat het internationale toerisme groeide na de Tweede Wereld Oorlog, werd Groot Brittannië een klein beetje in verlegenheid gebracht door haar eten en drinken. Uitstapjes naar het vasteland van Europa bleek een wereld van goede wijn en haute cuisine, die simpelweg geen traditie had op de Britse eilanden. Bruisende buitenlandse biersoorten werden verkozen boven de Britse ale.

De tijden zijn aan het veranderen en Groot-Brittannië herontdekt zijn eigen erfgoed, waar ale een onderdeel van is. Dit is het spul dat Shakespeare dronk tijdens het schrijven van zijn toneelstukken; het was eigenlijk schoner dan het water destijds.

Manchester heeft een aantal uitstekende pubs om het spul uit te proberen. Sandbar (120 Grosvenor Street), the Port Street Beer House (39-41 Port Street), Marble Arch (73 Rochdale Road), City Arms (46-48 Kennedy Street) en The Grey Horse (80 Portland Street) behoren tot de beste. Verwacht veel gezichtsbeharing: ale spreekt zowel ouderen als hipsters aan.

Als ale niet helemaal jouw ding is – het heeft een uitgesproken smaak – zijn er meestal ook een aantal lekkere cider opties.

Bezoek de markten

Manchester is een stad van markten. Tijdens de zomermaanden, vullen de pleinen van de stad zich met kraampjes waar alles te koop is van verse producten tot kunstnijverheid. In de winter opent in de stad de grootste Kerstmarkt in het Noorden van Engeland. Veel meer informatie vind je op manchester.gov.uk/markets.

Golfen bij Heaton Park

Start met een prachtige openbare golfles, op slechts een korte rit van het centrum.

Twilight rondes (na 15.00 uur in de nazomer) kosten £10, maar zelfs weekend rondes in het hoogseizoen kosten onder de £20: grote waarde voor een goede cursus. Er is ook een goedkope Par 3 Pitch en Putt les als je niet nog niet klaar bent voor een 5579 Yards Championship les.

Aziatische eten aan de Curry Mile

De “Curry Mile” in Rusholme biedt meer dan 70 Aziatische restaurants, snoepwinkels en shisha bars. Het gebied is  de thuishaven van grote studenten aantallen en Aziatische gemeenschappen, waardoor je er goedkoop Aziatisch eten kunt vinden. De kwaliteit varieert, dus een beetje onderzoek van te voren uitvoeren is een goed idee.

The Royal Exchange Theatre

Alleen al voor het gebouw is het de moeite waard om het theater te bezoeken. De Royal Exchange is een van de top theaters van Groot-Brittannië en heeft hoge kwaliteit producties het gehele jaar door. Elke vrijdagnacht zijn 100 tickets beschikbaar voor studenten van onder de 26 jaar voor slechts £6. Als je niet een super goedkoop ticket kan bemachtigen, de goedkoopste stoelen voor volwassenen zijn ook onder de  £20.

Skiën (op echte sneeuw)

Elke winter  dalen miljoenen skitoeristen neer op de bekende plaatsen van de Britse eilanden… nee wacht, dat is toch niet juist? Het zal wellicht niet overeen komen met Zermatt of Whistler, maar Manchester is de thuisbasis van de grootste en langste indoor ski en snowboard helling van Groot-Brittannië. The Chill Factore (chillfactore.com) wordt uitgesproken als “chill factory” en tickets voor volwassenen beginnen vanaf £20.

Gratis musea & galeries

Er zijn tal van gratis musea en galeries waar je van kunt genieten in Manchester. Bekijk onze  Manchester gids voor een aantal van de beste, samen met nog veel meer lokale informatie.

Victoriaanse architectuur bij John Rylands library & Victoria Baths

Manchester werd een rijke stad tijdens de industriële revolutie en er is genoeg verpletterende architectuur rondom de stad als een herinnering. Waarschijnlijk het meest indrukwekkende gebouw is de John Rylands library, die behoort tot de University of Manchester. Het is dagelijks open tot 17.00 uur.

De Victoria Baths worden op dit moment nog steeds gerestaureerd, maar ook in hun huidige staat kan je een goede indruk krijgen van de laat-Victoriaanse pracht.

Wat zijn jouw eigen tips voor het genieten van Manchester met een budget? Je kunt jouw tips delen in de comments. 

Foto’s : Manchester Velodrome, Manchester’s football clubs, Trent Lock Taps, Tandoori chicken & Royal Exchange from Flickr
The John Rylands Library Interior van Wikipedia
By Océane Tache

What do you think?