10 dingen om te doen in Cardiff voor minder dan £ 20,–

Reizen November 13, 2018

Als jij Wales nog niet in de gaten hebt, dan is dat wel nodig! De hoofdstad Cardiff is voor studenten de place to be. In feite is het al een keer verkozen tot topstad in het VK voor jonge mensen en het meest vredige gebied in het VK! Om eens te bekijken waar dit nu allemaal over gaat hebben we een lijst voor je samengesteld van 10 fantastische dingen om te doen in Cardiff die iedereen zich kan veroorloven, en een paar daarvan zijn zelfs gratis. Daar gaan we!

 

1. Verken de parken van Cardiff

Wales staat bekend om de prachtige natuur en Cardiff stelt je niet teleur! Breng de dag door in het prachtige Bute Park (met de afmetingen van 75 voetbalvelden) net achter Cardiff Castle en op makkelijke loopafstand van het centrum van de stad. Maak een fietstocht, ga picknicken of wandel over het Sculpture Pad. Wil je de stad uit, dan kan je een dagtocht maken naar Brecon Beacons National Park en wandelen, paardrijden en mountainbiken, of je brengt de nacht kamperend door terwijl je kijkt naar de sterren!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Yesterday’s view on my early morning commute to University🏰🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🍂🍃🚶🏻‍♀️ #butepark #cardiffcastle #cardiff #autumn #uk

A post shared by Jenna Nicole pearce (@jennapearce69) on

2. Ga naar een comedy show

Een van de mooiste manieren om je Engels te oefenen en je te ontspannen na de les is door naar een comedy show te gaan. De Glee Club is de meeste bekende comedy club van Cardiff en met studentenkorting op de kaartjes, het eten en de drankjes kan je heel de avond lachen voor een kleine £ 6,–.

3. Een regenachtige dag breng je door in een museum

Tijdens je taalreis in het VK kom je een keer terecht in de regen, dus waarom zou je die grijze dag niet doorbrengen in een van de beste musea van Cardiff? Het kroonjuweel is het National Museum Cardiff, waar een enorme kunstcollectie te vinden is en natuurhistorische tentoonstellingen. Het Cardiff Story Museum geeft je een inkijkje in het verleden van de stad en het St Fagans National History Museum brengt de geschiedenis tot leven met huidige ambachtslieden die hun vak uitoefenen, plus Welshe dieren, een historisch kasteel en tuinen. En nu komt het mooiste: alle drie deze musea zijn helemaal gratis!

4. Proef Welshcakes tijdens theetijd

Een van de heerlijkste dingen om te doen in Cardiff is het proeven van deze kleine lekkernijen. Welshcakes zijn ongeveer even groot als je handpalm en gemaakt van boter, meel, eieren, melk, rozijnen en kruiden, en bestoven met poedersuiker. Mis de Fabulous Welshcakes in het Castle Arcades niet, waar zo’n klein cakeje je slechts 50 pence kost. Op de Central Market van Cardiff vind je de Cardiff Bakestones, waar een traditionele Welshcake slechts 30 pence kost. Ze verkopen ze daar ook met citroen- en Nutellasmaak en Welshcakes van gigantische afmetingen!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#welshcakes #cardiffbakestones #cardiffmarket #cardiffeats

A post shared by David Horiuchi (@seattlecub) on

5. Speel party bingo

Dit is niet de bingo van je oma. Bingo Lingo is een trend geworden in heel het VK en in Cardiff gebeurt het in The Depot op vrijdagavonden. Er is een DJ, drankjes, neonlichten, confetti en natuurlijk bingo. Entreekosten: slechts £ 5,50 en de bingokaartjes kosten £ 1,–. Het is daar altijd uitverkocht en als je geluk hebt win je je geld nog terug ook!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Doors are open and things are lively 💃🏼

A post shared by Depot Cardiff (@depotcardiff) on

6. Pak de cultuur mee in de kunstgalerieën

Net om de hoek bij de Celtic English Academy, vind je de Kooywood Gallery met de “allerbeste gevestigde en opkomende kunstenaars van Wales” evenals de Martin Tinney Gallery, de andere kant op. Een paar andere mooie mogelijkheden zijn de BayArt Gallery op een minuutje of 5 lopen vanaf de kust en de prestigieuze Albany Gallery

7. Luister naar de livemuziek in The Tramshed

Ooit was het een oude treinremise, The Tramshed, maar nu is het een plek in Cardiff waar je naar goede livemuziek kan luisteren. Een eerbetoon aan Amy Winehouse, Bob Marley’s band The Wailers, een 13-persoons orkest dat hits speelt van Destiny’s Child… dat zijn nog maar een paar van de eclectische concerten die daar op het programma staan!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

📷: @coal_poet_photography @coastsband @ Tramshed 15.10.18 #music #band #group #cardiff #wales #livemusic #gigphotography #rock #rockandroll #rockmuaic #boyband #venue #tramshed #tramshedcardiff

A post shared by TramshedCardiff (@tramshedcardiff) on

8. Ga de stad uit naar het strand

Wil je verandering van omgeving, dan is het Whitmore Bay strand de perfecte plaats om naar toe te gaan. Pak de trein naar Barry, een klein kustplaatsje, dat je bereikt met een half uurtje reizen vanaf het centrum van Cardiff. Wandel over het strand of bezoek het Barry Island Pleasure Park met een reuzenrad en andere plezierritjes en vervul je hang naar nostalgie!

9. Voel je weer een kind bij het midgetgolfen en schaatsen

Verzamel een groep vrienden en vertrek richting het door de jungle geïnspireerde Treetop Adventure Golf. Je kan er twee verschillende 18-hole routes spelen voor maar £ 13,50 en daarna pak je een cocktail of een pint in hun bar! In de Cardiff International Sports Village ligt de Ice Arena Wales, en voor minder dan £ 10,– heb je een toegangskaartje en huurschaatsen.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Thanks for coming along to our social yesterday! Hope you all enjoyed yourselves!

A post shared by Cardiff University Hiking Club (@cuhikingclub) on

10. Ga ’s avonds laat voor een vette hap

Het nachtleven van Cardiff is legendarisch en na een avondje drinken en dansen krijg je vast en zeker trek in wat nachthappen. Nadat de bars en clubs zijn gesloten gaat iedereen naar “Chippy Lane” waar de snack van jouw keuze vette patat met currysaus gaat worden (wat bij Dorothy’s Fish Bar wordt verkocht, is altijd goed).

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Cheers Cardiff, bluddy great! We experienced the full culture on offer… #chippylane

A post shared by Mellow Gang (@mellowgangband) on

Kan je niet wachten om naar Wales te gaan? Studeer in het buitenland in Cardiff en je hebt er de tijd van je leven zonder dat je failliet gaat!

Plan een reis naar Cardiff en ontdek Wales

By Leah Ganse

What do you think?