De 5 meest romantische steden in Europa om een taal te leren

Reizen February 14, 2023

Met Valentijnsdag voor de deur is het het perfect moment om in een romantische stemming te komen met een overzicht van de meest romantische steden in Europa. En als je single bent, geen zorgen! Onze taalreizen zijn net zo ideaal voor de soloreiziger als voor een stel. Laat dus de vonk tussen je partner en jou opnieuw oplaaien of ga op zoek naar een nieuwe liefde in een van deze superromantische bestemmingen.

 

5. Montreux, Zwitserland

Ontsnap aan het lawaai en ontspan in een bergparadijs

Montreux, gelegen tussen de indrukwekkende bergen aan de sprankelende oevers van het meer van Genève, is de ideale bestemming om er even tussenuit te knijpen voor een rustige, romantische vakantie. In de winter kun je je dagen doorbrengen op de beroemde kerstmarkt van de stad met een warm glas glühwein, voordat je je terugtrekt voor een ontspannende avond bij de open haard. En in de zomer kun je lange, aangename wandelingen maken langs de bloemrijke promenade en een ontspannen picknick nuttigen aan de oever van het meer. In welk seizoen je ook gaat, Montreux is de ideale bestemming voor een romantisch uitje.

4. Londen, Verenigd Koninkrijk

De stad met meer romantische date-mogelijkheden dan je in je hele leven kunt hebben!

Londen mist misschien de bergen en meren die Montreux zo bijzonder maken, maar maakt dit goed met de enorme hoeveelheid dingen die er te zien en te doen zijn! Als hoofdstad van Engeland biedt Londen een aantal van de beste bezienswaardigheden en attracties om een dag of avond door te brengen. Of het nu gaat om een rondleiding door Buckingham Palace, een wandeling over de Tower Bridge of een ritje in de London Eye: Londen biedt je een unieke date, elke dag van de week!

‘s Avonds heb je keuze te over als je uit eten wilt gaan, want Londen heeft maar liefst 1874 romantische eetgelegenheden (de meeste van alle steden ter wereld!). Bovendien vind je er tal van bars, pubs en late-night shows om van te genieten. Opties genoeg dus, voor een leuke date!

3. Freiburg, Duitsland

De stad van zon, natuur en lokale lekkernijen om met een speciaal iemand te ontdekken

Als je denkt dat Duitsland niet romantisch is, ben je nog niet in Freiburg geweest. Deze stad staat bekend als het warmste en zonnigste plekje van Duitsland en is de toegangspoort tot het prachtige Zwarte Woud. Bovendien ligt het midden in de wijnstreek Baden, dus je kunt er je Duits verbeteren met een fris glas Riesling in de hand. Nadat je ‘s ochtends je lessen Duits hebt gevolgd, kun je over de plaatselijke voedsel- en bloemenmarkten struinen, picknicken in het pittoreske Seepark, fietsen langs de rivier of wandelen in de heuvels. Duits klinkt een stuk romantischer na een verblijf in Freiburg 😉

2. Parijs, Frankrijk

De “stad van de liefde” met zijn eeuwige charme

Hier zat je al op te wachten! Het is onmogelijk om een lijst te maken met de meest romantische steden in Europa (of zelfs in de wereld) zonder dat Parijs wordt genoemd. En dat is natuurlijk niet voor niks!

Parijs heeft talloze kwaliteiten die de romantiek aanwakkeren. De stad is bijvoorbeeld prachtig ontworpen. De grote Eiffeltoren steekt boven kilometers gotische architectuur en moderne wolkenkrabbers uit en is ‘s avonds prachtig verlicht. Dit uitzicht alleen al is genoeg om de koudste harten te doen smelten!

Maar Parijs heeft natuurlijk nog veel meer te bieden voor een ontluikende romance. Vergeet niet de brug met liefdesslotjes te bezoeken, een wandeling te maken door de Temple d’Amour of een foto te nemen bij de “I love you”-muur om de Parijse romantiek op te snuiven.

1. Dublin, Ierland

De verrassend romantische stad die alles heeft!

Oké, we weten wat je denkt: Dublin vóór Parijs zetten lijkt misschien een gekke keuze voor een artikel over romantische steden, maar oordeel niet te snel. Dit prachtige juweeltje in Ierland kan je zomaar verrassen!

Om te beginnen met het stadscentrum: wandelen door de straten van Dublin, boordevol positieve energie en een charmante Georgische sfeer, is een ervaring op zich. En wanneer je op weg bent naar een van de fantastische restaurants in de stad, zul je vergezeld worden door een serenade van de vele fantastische straatmuzikanten die in de stad wonen.

Een ander romantisch aspect van Dublin is dat je, ondanks het grote en levendige stadscentrum, niet ver hoeft te reizen voor een flinke dosis rust en natuur. Al na 45 minuten in de auto word je omringd door de adembenemend groene Wicklow-bergen. Of je kunt, als je meer in de stemming bent voor de zee, een korte boottocht maken naar de Dalkey-eilanden om de zeehondjes te zien spelen en ontspannen in de zon.

Dus, of je nu je bestaande relatie nieuw leven wilt inblazen of op zoek bent naar een nieuwe liefde, met deze romantische steden in Europa schiet Cupido vast en zeker raak! 

By Christopher Robinson

What do you think?