Top taalreisbestemmingen voor 2019

Reizen January 2, 2019

Na een analyse van de statistieken van het afgelopen jaar, een blik op de nieuwe reistrends en een kijkje in onze kristallen bol, hebben we een lijst samengesteld van de top taalreisbestemmingen voor 2019. Om het spannend te maken loopt onze lijst loopt op naar populariteit. Wedden dat jij niet raadt, wat op nummer één staat!

#10 Vancouver

Canada is een land met een reputatie dat het er koud is, maar wanneer het op reizen aankomt word je er warm van. Vancouver, aan de westkust van het land, is de perfecte bestemming voor een Engelse taalreis, ongeacht je profiel. Natuurliefhebbers zullen dol zijn op de nationale parken en bossen en alle wateractiviteiten op het menu, terwijl de stadsliefhebbers hun centrumflow kunnen krijgen in het hippe, historische Gastown en het sprankelende nachtuitzicht kunnen bewonderen vanaf de Vancouver Lookout.

#9 San Diego

Er staan maar een paar bestemmingen in de VS op onze lijst, en eentje ervan is toevallig dit zonnige juweeltje aan de Californische kust, op een steenworp afstand van Mexico. Californië is beroemd om haar ontspannen levensstijl, en San Diego is hierop geen uitzondering! Strek je uit op het adembenemende strand van La Jolla, pak een snack van guacamole en vistaco’s in een van de verrassende Mexicaanse restaurantjes in de stad of breng een dag door in Balboa Park. Hier Engels leren is een perfecte mix van werken en spelen.

#8 Brighton

Brighton kreeg ooit de bijnaam “Londen-aan-zee” en haar populariteit groeit nog altijd. Je kan nog steeds dat Britse gevoel en accent opdoen, en de Londense prijzen vermijden! Zomers hang je op de gestreepte dekstoelen op Brighton Beach en kan je een heerlijke wandeling maken rond de Palace Pier in de schemering, terwijl het centrum van de stad altijd bruist van leven in de bars en clubs. Zorg ervoor, dat je The Lanes niet mist, het historische centrum van Brighton, met de bochtige straatjes vol verrassende winkels.

#7 Valencia

In Spanje is er veel om van te houden. Een altijd zonnig klimaat, opwindende festivals buiten de gebaande paden (en dan kijken we even naar La Tomatina), plus een rijke cultuur, tjokvol muziek, kunst en architectuur en dit staat allemaal op het menu in España. Valencia is een stad met iets voor iedereen. Ben je op zoek naar geschiedenis en cultuur? Zwerf dan rond de kathedralen en Gotische torens in het historische centrum. Wil je iets meer avantgardistisch? De City of Arts and Sciences met de musea en planetarium in ruimtestijl zullen je verbazen. En dan is er altijd nog het brede zandstrand, waar je op het zand kan liggen of een berg paella eten als lunch.

#6 Toronto

Toronto is kosmopolitisch en Canadees en nummer zes op onze top taalreisbestemmingen voor 2019. Hier vind je het Toronto Film Festival, het Toronto Maple Leafs ijshockeyteam en de CN Toren en deze stad is een knooppunt van cultuur, bedrijfsleven en entertainment. Het ligt aan het Ontariomeer (dat zo groot is, dat het getijden kent) en je kan er wandelen door het Distillery District met de gebouwen van rode baksteen, je kan wat stroop meenemen van de St Lawrence Markt of een bezoek brengen aan het Casa Loma, een heus kasteel, gebouwd in de Gotische Revival stijl. En natuurlijk liggen de Niagara Watervallen op een comfortabele rijafstand!

#5 Hamburg

Deze Duitse stad maakt zeer zeker een toptijd mee. Ooit was het een populaire havenstad en overal in Hamburg kan je nog altijd de maritieme invloeden zien. In HafenCity, de ultramoderne wijk in opkomst aan het water, staat de Elbphilharmonie concertzaal, een avantgardistisch gebouw in de vorm van een golf, het icoon van Hamburgs moderne kant. Er is ook een geweldige koffiecultuur, met gezellige cafeetjes op elke straathoek en een historisch centrum met hobbelige keitjes, zoals het elke Europese stad betaamt.

#4 Oxford

Een van de meest studentikoze steden van het VK is Oxford, met de neus in de lucht maar beide benen op de grond; historisch maar ook modern. Kortom: hier ga je heel blij van worden! Natuurlijk moet je ronddwalen op de Oxford campus, van de Bodleian Bibliotheek naar de Brug der Zuchten en daar voorbij, waar Stephen Hawking en J.R.R. Tolkien nog hebben gestudeerd. Wanneer je je wil ontspannen zijn er mogelijkheden genoeg, met meer dan 50 historische pubs in het centrum van Oxford. Zin in een pint?

#3 Tokio

Van alle top taalreisbestemmingen voor 2019 is Tokio met afstand de meest exotische. Wanneer je wat tijd doorbrengt om Japans te leren in deze legendarische stad, ga je twee verschillende werelden binnen, die in dezelfde plaats bestaan. De eerste si flamboyant en opwindend, met de felle verlichting van Shinjuku en de kitsch van de kattencafé’s en karaokebars. De tweede is een vredige oase van kersenbloesem in de prachtige parken en tempels, waar de toeristen zich mengen onder de monniken en vrouwen in kimono’s. Nergens ter wereld vind je iets dat lijkt op Tokio.

#2 Gold Coast

Natuurlijk mag Australië niet ontbreken aan onze lijst. Een uurtje ten zuiden van Brisbane ligt dit mekka voor surfers, tjokvol prachtige stranden en wildreservaten, evenals torenhoge wolkenkrabbers en een bruisend nachtleven. Test je hoogtevrees met het uitzicht vanaf het SkyPoint Observation Deck of ervaar een heel ander soort adrenaline wanneer je de professionals ziet surfen over de hoge golven bij Surfers Paradise Beach of Snapper Rocks. Grijp je kans om te kletsen met de vriendelijke plaatselijke bevolking met hun verrassende accenten en waanzinnige Australische slang!

#1 Manchester

Wedden dat je niet wist, dat Manchester na Londen de meest bezochte stad is van het Verenigd Koninkrijk! Manchester heeft de reputatie van hipster, een open geest en creatief, en is een magneet voor sportliefhebbers. Voetbalfans kunnen Manchester United of Manchester City aanmoedigen, terwijl lief hebbers van kunst en architectuur de Quays kunnen bewonderen (de zeer moderne waterkant van de stad). Het Manchester Pride Festival is enorm populair in de zomer en richt de schijnwerpers op de beroemde Canal Street Gay Village, terwijl ’s winters de kerstmarkt en gezellige historische bibliotheken prachtige opties zijn. Dus als je op zoek bent naar een trendy plek om Engels te leren, dan zit je goed in Manchester!

Bekijk alle 2019 taalreisbestemmingen

By Leah Ganse

What do you think?