De bergen roepen: taalcursussen gecombineerd met skiën en snowboarden

Reizen February 5, 2014

Interesse voor een wintersportvakantie waar je de voormiddagen nuttig kan besteden? Of voor een taalstudiereis waar je je helemaal kan ontspannen tijdens de namiddagen? Misschien ben je wel op zoek naar een taalcursus gecombineerd met skiën of snowboarden. Onze programma’s bieden een aantrekkelijke mix van studie en sneeuwsporten, zowel voor de beginneling als voor de doorwinterde bergfanaat.

Ski-Lift-selfie

Bij ESL zijn we er sterk van overtuigd dat een taalstudiereis veel meer moet inhouden dan alleen maar een taalstudie. Daarom bieden we een gamma Taal PLUS cursussen aan, waar taallessen worden afgewisseld met plaatselijke activiteiten zoals bijvoorbeeld koken, dansen, yoga, filmproductie, surfen of sport. Afhankelijk van de exacte cursus en locatie zal je tussen drie en vijf namiddagen per week kunnen genieten van een activiteit die sterk aansluit bij jouw bestemming.

Maar zelfs als je niet wil deelnemen aan een gespecialiseerde cursus bieden wij taalstudiereizen aan naar enkele van de beste wintersportgebieden ter wereld. Bovendien liggen sommige van onze andere bestemmingen – die niet echt bekend zijn voor skiën of snowboarden – verrassend dicht bij hellingen zodat je in het weekend gemakkelijk de bergen kan intrekken en op tijd kan terugkeren voor de lessen op maandag.

Lees verder en ontdek onze beste tips voor een taalcursus gecombineerd met skiën of snowboarden.

Ga naar:

Cursussen Engels plus Skiën/Snowboarden in Whistler en Vancouver, Canada

Whistler Blackcomb is voor skiërs één van de topbestemmingen ter wereld. Het skigebied telt meer dan 252 km gemarkeerde pistes, variërend van beginner tot zeer uitdagend. Ben je meer bedreven op de sneeuw, dan heb je talrijke mogelijkheden om te genieten van de poedersneeuw naast de piste.

Onze partnerschool in het hartje van het kleine stadje Whistler ligt op slechts enkele minuten wandelen van de skiliften. Je kan er je skiuitrusting opbergen en na de lessen onmiddellijk de bergen intrekken!

IH-Whistler

Naast cursussen standaard Engels biedt de school ook ski -& snowboardkampen aan. Die omvatten accommodatie, luxevoorzieningen, ski- of snowboardlessen van een halve dag van maandag t.e.m. vrijdag en veel, veel meer. Ontdek het hier.

Hou je van de klanken van Whistler, maar verblijf je liever in een stad, dan kan je in Vancouver, op slechts 125 km ten zuiden van het skioord, genieten van alle voordelen van het stadsleven,uitstekende restaurants, winkels en nachtleven inbegrepen.

Of wat denk je van een verblijf van ongeveer twee weken in de stad gevolgd door twee weken in de bergen? Met ESL kan je de twee eenvoudig combineren.

Cursussen Engels plus Skiën/Snowboarden in de Canadian Rockies

Canmore heeft dan niet meteen de naambekendheid van Whistler, maar waarschijnlijk heb je toch wel gehoord van de vakantieoorden in de buurt: Lake Louise, Banff Sunshine Village, Banff Mount Norquay en Nakiska zijn allemaal gemakkelijk te bereiken. In de buurt tref je ook een aantal prachtige warmwaterbronnen aan!

Banff-national-park

Peyto Lake, Banff

Samen met onze partnerschool in Canmore bieden we een Engelse taalcursus PLUS Skiën/Snowboarden aan, met alle dagen taallessen en 3 namiddagen per week op de pistes. De shuttlebus en tickets voor de lift zijn in de prijs inbegrepen; uitrusting kan je ter plaatse huren. De skioorden hebben de mooiste pistes van Noord-Amerika en er is aandacht voor alle skiniveaus.

Het nabijgelegen Calgary biedt een stedelijk alternatief aan.

Cursussen Engels plus Skiën/Snowboarden in de VSA

Een van onze VS-bestemmingen onderscheidt zich door wintersporten: Denver ligt op een boogscheut van de Rocky Mountains en van talrijke resorts van wereldklasse. De ideale bestemmingen voor een weekendje op de pistes zijn Keystone, Vail, Breckenridge, Aspen en Beaver Creek, gelegen op minder dan 2 uur van de stad (met de wagen).

Michel-Bear-Mountain

Michel van ESL scheert langs Bear Mountain

Waarschijnlijk associeer je Los Angeles meer met surfen dan met snowboarden. Bear Mountain is gemakkelijk bereikbaar (op ongeveer 2 uur rijden van het centrum) en heeft een indrukwekkend park voor ervaren snowboarders… of onbevreesde beginners.

Cursus Engels plus Skiën/Snowboarden in Queenstown, Nieuw-Zeeland

We bieden de vertrouwde cursus Engels PLUS Skiën/Snowboarden nog aan op een andere bestemming, namelijk in Queenstown in Nieuw-Zeeland. De stad ligt aan de rand van het Wakatipumeer, dat omringd is door bergtoppen die het decor vormden voor de Lord of the Rings films. In de zomer is dit dé plaats voor extreme sporten zoals bungeejumpen, wildwatervaren, skydiven en canyonswinging. De wintermaanden lenen zich perfect voor skiën en snowboarden. Ontdek hier 10 dingen die je in Queenstown kan doen.

cardrona-queenstown-ski
Cardrona

Vanuit Queenstown heb je gemakkelijk toegang tot de Coronet Peak, The Remarkables en het Cardrona Alpine Resort. Dit is een natuurlijke plek voor een cursus Engels met extra knallers. Tijdens het programma Engels PLUS Skiën/Snowboarden krijg je in de voormiddag taallessen en vijf dagen per week bedwing je de sneeuw tussen 13 uur en 16 uur.

Of wat denk je van een cursus Engels plus Skiën/Snowboarden in Australië? Of in India?

Australië: land van de kustlijn, kangoeroes en… wintersporten. Wacht eens even, is dat echt waar?

Misschien verwacht je het niet in één van de warmste landen ter wereld, maar niet ver vanSydney of Melbourne vind je degelijke skimogelijkheden. Denk eraan, “niet ver van” heeft in Australië een andere betekenis – de skigebieden van Nieuw-Zuid-Wales (inclusief de Thredbo en Perisher skiresorts) liggen op ongeveer vijf uur rijden vanuit Sydney, terwijl je de skiresorts van Victoria vanuit Melbourne in drie tot vijf uur kan bereiken.

Gulmarg-snowboarding
Gulmarg

Doen al deze praatjes over “pistes” en “resorts” je verlangen naar een minder georganiseerd verblijf, dan kan je kiezen voor een cursus Engels in New Delhi, met Jammu en Kasjmir of Himachal Pradesh op bereikbare afstand. Gulmarg is de bekendste skibestemming van India. Het biedt een mix van Indische cultuur en veel sneeuw, die bij de plaatselijke inwoners bekend staat als “kerriepoeder”.

Cursus Spaans plus Skiën/Snowboarden in Barcelona, Spanje

Andorra ligt op slechts 200 km van Barcelona, gemakkelijk bereikbaar voor een weekenduitstap. Andere populaire skigebieden in de Pyreneeën zijn Baqueira Beret, Masella en La Molina, met bergpieken van meer dan 2.500 m. Nog een reden om één van de opwindendste steden ter wereld te komen bezoeken.

In Argentinië brengt een verrassend comfortabele nachtbus (een bingospel aan boord is best mogelijk) je van Buenos Aires naar het Andesgebergte, met Bariloche als populairste skioord. Het biedt een intrigerend stukje Alpineleven in het hart van de kegel van Zuid-Amerika.

Cursus Duits plus Skiën/Snowboarden in München, Salzburg, Freiburg, Zürich…

Als je ooit naar skiwedstrijden op de televisie kijkt, dan is de kans groot dat Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland goed vertegenwoordigd zijn bij de deelnemende landen. Dat is geen toeval. De Alpen zijn de spirituele bakermat van de wintersporten en ze bieden een ongelofelijke selectie van skioorden.

ski-welt-wilder-kaiser
SkiWelt Wilder Kaiser

Vanuit München zijn Garmisch Partenkirchen, Kitzbühel, SkiWelt Wilder Kaiser, Fieberbrunn, Seefeld, het Zillertal en de Olympische skiresorts van Innsbruck bijvoorbeeld gemakkelijk binnen 2 uur bereikbaar met de auto. Ze vallen allen, met uitzondering van Garmisch, onder de Tirol Snow Card die van grote waarde kan zijn als je van plan bent om heel wat tijd in de sneeuw door te brengen.

Het nabijgelegen Salzburg geeft toegang tot een andere reeks uitstekende resorts. De populairste is Ski Amadé, genoemd naar Mozart, de jongen uit de streek. Proef zeker zijn bonbons als je in de stad vertoeft.

De bergen rondom Freiburg zijn misschien minder spectaculair dan die van de “echte” Alpen, maar vanop de hellingen van het Bergwelt Südschwarzwald geniet je van prachtige winterse uitzichten over het Zwarte Woud.

Zürich heeft vele skiresorts in de buurt, waaronder Beckenried-Klewenalp, Flumserberg, Laax en Andermatt. Vanuit Zürich Hauptbahnhof is er een rechtstreekse treinverbinding naar Saint Anton am Arlberg, een traject van ongeveer 2 uur.

Cursus Frans plus Skiën/Snowboarden in Lyon, Nice, Biarritz, Montreux…

Lyon staat bekend als culinaire hoofdstad van Frankrijk, maar de Franse Alpen liggen ook op bereikbare afstand. Les 3 vallées bevindt zich op minder dan 200 km, zodat je tijdens een cursus Frans je weekend gemakkelijk eens kan doorbrengen in Courchevel, Méribel en Val Thorens.

Aan de voet van de Mont Blanc biedt Chamonix het beste van de bergen het hele jaar door.

Meribel
Les 3 Vallées

Nice, aan de Franse Rivièra, ligt niet ver van Isola 2000, Auron en Valberg; ondanks het bekende milde kustklimaat liggen de resorts toch hoog genoeg om tijdens de wintermaanden uitstekende sneeuw te kunnen bieden. In de Pyreneeën liggen de skioorden Gourette en La Pierre St Martin binnen het bereik van Biarritz aan de Franse Atlantische kust.

Vanuit het hoofdkantoor van ESL in Montreux genieten wij een verbazingwekkend uitzicht over het Meer van Genève tot aan de Alpen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele medewerkers en studenten van ESL elk winterweekend naar de bergen trekken om er te gaan skiën, snowboarden en nu en dan te fonduen! De populairste skioorden in de buurt zijn Les Diablerets, Leysin en Les Portes du Soleil, maar Verbier ligt op slechts één uur rijden.

Cursus Italiaans plus Skiën/Snowboarden in Verona

Het bergachtige Noord-Italië heeft vele uitstekende skiresorts, waarvan enkele van de mooiste vanuit Verona binnen twee uur te bereiken zijn. De bergen rond het nabijgelegen Gardameer zijn in de zomer in trek bij klimmers en trekkers, terwijl er in de wintermaanden een intrigerend ski- en snowboardaanbod is, zoals in Asiago (bekend voor de kaas) en Altopiano della Paganella. Zijn de Italianen de best geklede skiërs van de wereld?

Japan, Korea, Rusland…

In Japan alleen al zijn er meer dan 500 skioorden en de kwaliteit van het poeder is legendarisch.Korea heeft ook een verrassende reeks resorts in de besneeuwde provincie Gangwon-do. EnRusland kent dankzij de Olympische Winterspelen een opkomst van wintersporten.

Vergeet niet dat wintersporten meer inhouden dan gewoon maar een afdaling

De ruime meerderheid van de wintersportvakantiegangers houdt het bij ski- of snowboardafdalingen en waagt zich misschien nu en dan aan enkele sprongen en rails in een park. Maar tijdens de wintermaanden valt er veel meer te beleven in de bergen.

tobogganing

Rodelen in Oostenrijk

Langlaufen bijvoorbeeld is een uitstekende oefening die je meeneemt naar plaatsen in het berglandschap die je anders niet kan bereiken. De meeste skioorden en bergsteden hebben ook een verscheidenheid aan rodelbanen, waarvan vele kilometerslang zijn.

En denk eraan, voor sommige mensen is de Après-ski een activiteit die de uithouding test!

Kom meer te weten over onze Taal PLUS cursussen.

Image credits: IH Whistler, Banff: Pascal, Cardrona: Jordan Sim, Gulmarg: acidka, SkiWelt Wilder Kaiser: Alex Hammond, 3 Vallées: Michiel Mobach, rodelen in Oostenrijk: Alex Barth via CC.

By Alex Hammond

What do you think?