10 dingen om te doen in Freiburg voor minder dan € 20

Freiburg in Breisgau is een universiteitsstad aan de rand van het prachtige Zwarte Woud. Wanneer dit nog niet aantrekkelijk genoeg is voor je, dan heeft Freiburg het record als zonnigste stad in Duitsland. Geniet van het weer, het landschap en alle voordelige ideeën, die de collega’s van onze partnerschool Alpadia Freiburg aan je voorstellen:

 

Schauinsland kabelbaan

Duitslands langste kabelbaan voert je rechtstreeks naar de top van de berg en weer terug voor minder dan € 20. Het verrassende uitzicht over Freiburg en het Rijndal is adembenemend. Mis het niet.

shutterstock_1366781 copy

 

Breng een dag door met museumbezoekjes

Freiburg is een zeer culturele stad, vol met musea. Je kunt een dagkaart kopen en alle musea bezoeken voor slechts €7 ! Leer van alles over de geschiedenis in het stadsmuseum en bewonder daarna verschillende kunstwerken uit de laatste eeuw.

 

Freiburg Münster

Bereid je voor op wat lichaamsbeweging en beklim de 400 treden naar de top van de kathedraaltoren. De toegang is € 2, voor studenten € 1,50. Je hebt daar een ongelooflijk uitzicht over de stad en de omgeving.

shutterstock_221705863

 

Huur een fiets

Rijd langs de rivier en verken de stad en haar omgeving als een echte plaatselijke bewoner. Voor € 14 kan je voor de hele dag een fiets huren en Freiburg ontdekken vanuit een andere invalshoek..

 

Gratis barbecue!

Profiteer van het goede weer in Freiburg en ga naar het gebied rond de rivier Dreisam. Je treft daar veel studenten en barbecueliefhebbers aan. Je hebt daar de kans om nieuwe vrienden te maken, te luieren en gratis gebruik te maken van een barbecueplaats. Breng je eigen eten en drinken mee en chill out!

shutterstock_275113259 copy

 

Ga een film zien

Dinsdag is filmdag in Freiburg – voor slechts € 5,50 kan je een film zien in welke bioscoop in de stad dan ook. Oefen Duits terwijl je kennis maakt met de cinematografische cultuur.

 

Wandel over de markt

Loop langs de stalletjes die op zaterdagochtend opduiken rond de kathedraal, waar je handgemaakte souvenirs uit het Zwarte Woud kan vinden. Het belangrijkste is, dat je het terrein niet af gaat zonder eerst een “Münsterwurst” (worst) te hebben geproefd bij Meiers Wurststand en daarna jezelf te hebben getrakteerd op een stuk cheesecake bij Stefans Käsekuchen.

shutterstock_429933616 copy

 

Neem een kijkje in een brouwerij

Heb je ooit gezien hoe bier wordt wordt gemaakt? Wat is een betere plaats om dit te doen dan het thuisland van de bierfeesten? Iedere vrijdag kun je mee met een excursie naar de Ganter brouwerij en daar kom je alles te weten over de ingrediënten, het proces en het eindproduct. Dit is je kans om echt Freiburgs bier te proeven.

 

Relax aan de “Waldsee”

Dit is de juiste plaats om de plaatselijke bewoners te ontmoeten en te leven zoals zij. Ga wandelen in het bos of huur een bootje en roei het kleine meer rond. Er is ook een leuk restaurantje, voor wanneer je honger zou krijgen. Na een bezoek aan de “Waldsee”, kun je naar “Seepark” gaan, in het westen van Freiburg. Naast roeien kun je daar ook midgetgolfen.

shutterstock_95566285 copy

 

Tandem project

Schrijf je in voor het tandem project van de universiteit en vind een gratis taalmaatje. Je gaat dan Duits leren in een meer ontspannen sfeer dan een klaslokaal, in het echte leven. Onze partnerschool Alpadia is een officiële partner in dit project. Lees hier meer informatie hierover.

 

Ben je al eens eerder in Freiburg geweest? Deel in het venster hieronder jouw insidertips met ons over wat je in Freiburg kunt doen voor een klein bedrag.