Slim besteden: vier manieren om geld te besparen op een taalreis

Reizen April 17, 2023

Naar het buitenland reizen om een taal te leren is een unieke ervaring. En, net als bij andere vakanties, zul je genieten van alle avonturen en leuke ervaringen die je opdoet tijdens je verblijf in een nieuw land. Het grote verschil is dat je je tijdens een taalreis volledig onderdompelt in de nieuwe taal en cultuur, waardoor je thuis zult komen met een hele reeks nieuwe vaardigheden. Klinkt geweldig, toch? Dus wat is het addertje onder het gras?

Het “addertje” is dat al dit leren en reizen flink in de kosten kan lopen als je niet oppast. Gelukkig zijn wij hier om je te vertellen hoe je op je volgende reis met ESL kunt besparen!

1. Budget voor je reis

Voordat je kunt beginnen met besparen, moet je eerst beslissen hoeveel geld je uit wilt geven. Daar is waar budgettering om de hoek komt kijken.

Door te budgetteren kun je een bepaald bedrag voor je reis reserveren en je daaraan houden. Om je budget zo nauwkeurig mogelijk te maken, moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Hoeveel kosten de dingen in je gastland? Zijn ze duurder of goedkoper dan thuis?
  • Welke levensstijl wil je aanhouden tijdens je verblijf in het buitenland?
  • Hoelang blijf je in het land?
  • Welke reizen staan er allemaal op je planning? Blijf je in je gastland of ga je rondreizen?
  • Heb je een visum of specifieke papieren nodig? Zo ja, wat zijn daarvan de kosten?

Misschien lijkt het je een beetje overdreven, maar bedenk dat de moeite die je nu doet ervoor zal zorgen dat je tijdens je verblijf niet meer over al deze dingen na hoeft te denken!

Een goede manier om deze vragen te beantwoorden (zonder uren op Google te zoeken) is door te praten met een expert of iemand die al eerder naar jouw stad is gereisd. ESL stuurt voortdurend medewerkers naar alle verschillende bestemmingen. Als je er dus voor kiest om met een adviseur te praten, ben je er zeker van dat je persoonlijk advies krijgt van iemand die weet waar hij het over heeft!

2. Kijk goed rond en vind de beste cursus voor de laagste prijs

Taalscholen zijn er in alle soorten, maten, kwaliteiten… en prijzen! Daarom is het belangrijk goed rond te kijken om de cursus te vinden die zowel bij je doel als bij je begroting past.

Een goede manier om wegwijs te worden tussen deze aanbiedingen en prijzen, is door je school te kiezen via ESL. Wij vergelijken en updaten onze prijzen voortdurend om ervoor te zorgen dat onze studenten de beste deals krijgen. Vind je elders toch een betere deal, dan betalen we je het verschil terug!

Bovendien is het de moeite waard om, als je een bijzonder krap budget hebt, je buiten de gebaande paden te wagen en op zoek te gaan naar de “verborgen juweeltjes” in het door jou gekozen land. Waarom zou je in plaats van Londen, de overbekende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, niet kiezen voor de gezellige, op één na grootste stad Manchester? Of, als je bang bent dat je je de Parijse levensstijl in Frankrijk niet kunt veroorloven, waarom zou je dan niet eens kijken naar het betaalbare en trendy centrum van Lyon? En als je het fantastische studentenleven van Berlijn wilt ervaren, zonder de kosten van de binnenstad, ga dan naar Freiburg. Daar vind je dezelfde bruisende studentenscene, in een groenere en meer betaalbare verpakking!

3. Accommodatie en eten

Hoewel zowel accommodatie als eten op de lange termijn vrij onbelangrijke details lijken (althans in vergelijking met je studie en avonturen), zijn ze allebei noodzakelijk om van je reis te kunnen genieten (en te overleven!), dus de juiste keuze voor jou en je budget is essentieel!

Hieronder volgen enkele tips om je huisvesting en maaltijden optimaal te budgetteren, zonder je helemaal blauw te betalen!

  • Je hoeft niet in een sterrenrestaurant te dineren om van het lokale eten te genieten. De plaatselijke bevolking zelf eet meestal in de meer bescheiden, goedkopere opties. Zorg er dus voor dat je op zoek gaat naar restaurantjes met goedkope menu’s en volle tafeltjes!
  • Krijg een onvergetelijke lokale ervaring door te kiezen voor een ESL-gastgezin. Deze optie zorgt voor een grotere culturele onderdompeling dan een residentie. Bovendien kun je in de meeste gevallen betaalbare zelfgekookte lokale gerechten proberen als je met het gastgezin mee-eet.
  • Overweeg een kamer of appartement te delen met andere taalstudenten om de kosten van eten en levensonderhoud te drukken.
  • Zoek naar accommodatiemogelijkheden met keukenfaciliteiten zodat je je eigen maaltijden kunt bereiden.
  • Bekijk de buurt van je school voordat je een accommodatie boekt. Als je een plek kunt vinden die op loopafstand ligt, kun je besparen op vervoer en bovendien genieten van een heerlijke dagelijkse wandeling!

Vergeet niet dat, wanneer je bij ESL boekt, je toegang krijgt tot ons volledige aanbod van accommodatiemogelijkheden. Zorg er dus voor dat je je voorkeuren aan ons team doorgeeft, zodat zij een passende accommodatie voor je kunnen zoeken.

5. Activiteiten

Niemand wil zich vervelen tijdens zijn vakantie, maar activiteiten kosten geld! Gelukkig zijn er in de meeste steden een heleboel gratis of goedkope activiteiten te vinden, zoals parken, goedkope stadstours, picknicks of beachvolleybal, waar je gemakkelijk een hele dag aan kunt besteden.

Daarnaast kan ook je taalschool zelf een geweldige bron van gratis plezier zijn. De meeste partnerscholen van ESL over de hele wereld bieden tal van gratis activiteiten aan, zoals sociale ontmoetingen, taaltandems, kookworkshops en nog veel meer. Zo kun je je gastland prima leren kennen en nieuwe vrienden te maken voor een klein budget.

Door vooruit te plannen en op je uitgaven te letten, kun je van je taalreis genieten zonder dat dit een aanslag is op je financiën! Neem contact op met ESL voor de beste ervaring tegen de laagste prijs!

By Christopher Robinson

What do you think?