New York City, de kust van Californië, Route 66, Las Vegas en alle cheeseburgers die je maar op kan… roept Amerika jou al voor een studiereis? Zorg wel, voordat je vertrekt naar je Engelse studieavontuur, dat je even kijkt naar onze buitenlandstudie checklist voor de VS, voor de grote details van zo’n belangrijke reis! VS, we komen er aan…
Voor je vertrekt naar de VS
Belangrijkste dingen eerst – en dit is waarschijnlijk het minst romantische stukje van reizen, maar het papierwerk moet gedaan worden. Het goede nieuws over een visum is: als je komt uit Zwitserland of uit de EU (uitgezonderd Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Polen en Roemenië) dan kan je met uitsluitend je ESTA visumvrijstelling tot 90 dagen reizen! Wees heel voorzichtig en vermijd bedrieglijke websites. Gebruik uitsluitend de officiële .gov site, daar kost het slechts $ 14,– USD. Ben je Canadees, dan kan je zelfs tot 6 maanden blijven!
Het volgende stukje essentiële informatie is het afsluiten van je gezondheidszorg reisverzekering voordat je vertrekt. De gezondheidszorg in de VS staat bekend als duur, dus je moet echt een geldige polis hebben als je je tijd in het buitenland daar doorbrengt. Je kan online de reisverzekeringsbedrijven bekijken en vergelijken of contact opnemen met je taalreisagentschap om te vragen wat zij aanbevelen.
Tot slot is er de cruciale vraag: wanneer ga je?! Als je dat gewoonweg niet kan besluiten, wees gerust dat elke tijd prima is om naar de VS te reizen. Hou je van het warme weer en van buiten zijn, ga er dan in de zomer naar toe. Je kan dan je vrije tijd doorbrengen aan het zwembad of op het strand en een echte Amerikaanse Vierde Juli beleven, compleet met vuurwerk en barbecue! Wil je de kosten van je vlucht wat drukken, ga dan begin juni, wanneer sommige scholen nog geen vakantie hebben en dat garandeert je een goedkoper ticket.
Hou jij er echter van om in een warme wintertrui en dikke sjaal weg te kruipen, probeer dan je taalreis te plannen van oktober tot en met december. Je kan dan Halloween, Thanksgiving en Kerst in Amerika meemaken… er is niets zo leuk als dat!
Wat moet je meenemen naar de VS
Enzij je gaat studeren in het buitenland in Miami, moet je rekening houden met vier heel specifieke seizoenen. Hou dus echt rekening met het weer als je je koffer inpakt. Hieronder zie je een paklijstje die wij hebben samengesteld, zodat jij geen enkel ding vergeet!
Kleding (algemeen)
- 4 t-shirts
- 4 shirts met lange mouwen
- 2-3 truien of vesten om je in laagjes te kleden (in Amerika is de airconditioning altijd koud!)
- 2-3 (spijker)broeken
- 2 nette outfits voor als je ’s avonds uitgaat
- 2-3 setjes sportkleding
- Een licht, waterproof jasje
- 1 paar sportschoenen
- 1 paar nette schoenen of hoge hakken voor als je uitgaat
- (tenminste) 7 paar sokken
- (tenminste) 7 setjes ondergoed
- 4-5 bh’s voor vrouwen of onderhemden voor mannen
Kleding – extra voor het najaar, de winter of het vroege voorjaar
- Een dik jack of winterjas
- Een wollen muts
- Een sjaal
- Warme handschoenen
Clothing – extras for summer Kleding – extra voor de zomer
- 4 hemdjes
- 4 rokken of korte broeken
- 1 paar sandalen (slippers koop je in Amerika)
- Zwemkleding (let op: topless is in de VS verboden!)
- Zonnebril
Als je eenmaal in de VS bent
Je bent er eindelijk! Nu je in de VS bent aangekomen zijn er een paar nieuwe dingen die je in gedachten moet houden om de overgang soepel te laten verlopen.
Als eerste ga je je vervoerssituatie bekijken. Grote steden zoals New York hebben openbaar vervoer in de vorm van metro, bus en trein, maar in de grote meerderheid van de Verenigde Staten is reizen met de auto je enige mogelijkheid. Je kan gebruik maken van apps als Uber of Lyft om je te verplaatsen, en dat is een prima mogelijkheid om samen met vrienden te doen, of je kan kijken of je rijbewijs geldig is in de VS en een auto huren. Ga je lopend, zorg er dan voor dat je via straten gaat met een stoep. Niet alle straten hebben dat!
Als het gaat over geld moet je er goed om denken dat je rekening houdt met de verkoopbelasting als je eten of kleding gaat kopen of gaat eten in een restaurant. De verkoopbelasting varieert van staat tot staat, maar het wordt bij de kassa altijd berekend of nadat je je rekening krijgt. Dus voor een voorgerecht dat $ 9,99 kost, betaal je aan het eind zeker meer dan $ 10,–.
En nu we het toch hebben over uit eten gaan, vergeet de fooi niet! Iedereen die in de dienstverlening werkt moet een fooi ontvangen, en dit geldt voor obers, taxichauffeurs, kappers, enz. De standaardfooi is 15% – 20% van je totale rekening (vóór belasting) dus zorg er voor, dat je dit incalculeert anders word je misschien je nieuwe favoriete restaurant uitgekeken!
Zo, je hebt nu je buitenlandstudie checklist voor de VS aardig in beeld. Wij hopen dat je meer dan ooit staat te trappelen om Engels te gaan leren midden in adembenemende steden, prachtige nationale parken en vriendelijke plaatselijke bevolking. Ga nu je koffers vast pakken!
What do you think?