10 dingen om te doen in Montreal voor minder dan $ 20,–

We are ESL July 12, 2017

Montreal is het Mekka voor studenten. De overvloed aan festivals, kleurrijke food trucks, hipster café’s, prachtige parken en stranden zijn slechts een paar van de talloze dingen om te doen in Montreal! Neem onze lijst door, die is samengesteld met hulp van onze vriendin Elisa van de EC Montreal Language School.

 

1. Laat het uitzicht van Mont-Royal op je inwerken

Elke stad heeft haar eigen iconische park en voor Montreal is dit Mont-Royal. Studenten komen bij elkaar in deze groene oase in het stadscentrum, ontworpen door de landschapskunstenaar die ook Central Park ontwierp. Wandel naar het Chalet du Mont-Royal, waar gratis kunsttentoonstellingen te bekijken zijn, met een gigantisch terras en adembenemende uitzichten.

 

2. Proef Canada’s beroemde poutine

Canada’s nationale gerecht, poutine, is een glorieuze vettige combi van patat en kaaskwark met jus. Voordat je Montreal verlaat moet je een van de 30 versies van La Banquise hebben geprobeerd! Dit kleurige, klassieke restaurant opende haar deuren in 1968 en is 24 uur per dag geopend. Als je een stevige trek hebt, ga dan naar Le Gras Dur, waar je je op woensdag van 17.00 tot 23.00 uur onbeperkt een slag in de rondte kan eten aan poutine voor $ 20,–.

30298h

 

3. Fiets langs of kajak door Lachine Canal

Werk die extra poutine pondjes er weer af door in actie te komen in de buurt van het mooie Lachine Canal. Huur een fiets bij Ma Bicyclette voor slechts $ 10,– per uur of een kajak bij H2O Adventures voor $ 20,– per uur. Wanneer je dat hebt gedaan sla je wat picknickvoorraad in bij de Atwater Markt waarvan je dan geniet aan de oever van het water of pak een cocktail in de bootbar, Canal Lounge, en geniet van het uitzicht.

 

4. Maak kennis met de koffiecultuur van Montreal

Het is geen geheim dat er in Montreal geweldige café’s zijn, die consumpties met cafeïne serveren om je door je studie-uren heen te helpen. Het Italiaanse Café Olimpico serveert naar men zegt de beste espresso van de stad, of probeer Crew Collective & Café, wat meer lijkt op een kathedraal dan op een koffiebar. Een Instagram filter heb je niet nodig!

 

5. Op naar het strand

 Voor minder geld dan voor een kopje koffie kan je naar het Clocktower Strand, waar je je met je tenen in het zand in een tropisch paradijs waant. Met strandparasols, ligstoelen en een mistmachine ter verkoeling ga je hier met je nieuwe vrienden dolgraag naar toe.

11700h

 

6. Ga naar Tam-Tams!

Wil je iemand uit Montreal stil krijgen? Vraag hem dan om Tam-Tams te omschrijven. De naam is afkomstig van de drumgroepen daar, dit feest in het Mont-Royal Park is gedeeltelijk een muziekfeest, een ambachtenmarkt en een gemeenschappelijke picknick. Dus op de zondagen vanaf mei tot en met september is er altijd iets te doen!

 

7. Food truck vrijdag

Wie houdt er nu niet van food trucks? Montreals First Fridays (van mei tot en met oktober) vinden plaats aan de rand van het Olympic Park van 16.00 tot 23.00 uur. Kom met je lekkere trek naar het beste van Montreals plaatselijke heerlijkheden en ook internationaal voedsel, allemaal bij een ontspannen vibe, DJ’s en zomerzon!

31679h

 

8. Schaatsen in het Atrium

Een van de traditionele dingen om te doen in Montreal is je schaatsen onderbinden en het ijs op gaan. Zet dus koers naar het Atrium winkelcentrum en eetplein, compleet met een gigantische ijsbaan, precies in het midden van Montreal. Zelfs als je schaaten moet huren, een kluisje en een helm (optioneel), is je totaalbedrag nog altijd onder de $ 20,–!

 

9. Slenter door Chinatown

 Het kleine Chinatown van Montreal is de perfecte plek voor studenten om een goedkope hap te scoren. Bij Kalbi Korean BBQ kan je gaan voor onbeperkt Koreaanse barbecue eten of sushi, terwijl in Jardin de Jade Poon Kai de onbeperkte buffetten traditionele Chinese handel te krijgen is naast de westerse gerechten. Bij de Little Sheep Mongolian Hot Pot kan je je eigen (onbeperkte) eten koken in je pan met hete consommé. Mis de emblematische Chinatown poorten niet op het kruispunt van de Saint-Laurent en René-Lévesque boulevards!

 

10. Laat de schoonheid van de Botanische Tuin op je inwerken

Watervallen, meertjes bezaaid met waterlelies, Chinese pagoden, vlinders, een kas vol cactussen, een rozentuin en een broeikas met tropisch regenwoud zijn nog maar een paar van de schatten die je te wachten staan in de Montreal Botanische Guin. Vergeet je studentenkaart niet voor een korting!

 

En nu je zo nadenkt over alle verrassende dingen om te doen in Montreal, laat ons dan eens weten wat jij het leukste vindt (of kom met een andere suggestie!) in het commentaarvenster hieronder. 😉

 

By Leah Ganse

What do you think?