10 dingen om te doen in Melbourne voor minder dan $20

ReizenWe are ESL December 14, 2016

Kosmopolitisch, stijlvol en dynamisch – Melbourne is de culturele hoofdstad van Australië. Van haar creatieve en levendige stadscentrum tot de spectaculaire kustlijn zal deze stad je blijven verrassen met haar volle programma aan kunst, eten, wijn en sport. Onze vrienden hij ILSC Melbourne denken out of the box en geven ons een lijst met dingen om te doen in de stad voor minder dan 20 dollar.

Gratis ritje met de stadstram

De City Circle Tram is een gratis manier om het centrum van Melbourne en de Docklands te bekijken, terwijl je een ritje krijgt op een van de oude trams van de stad. Een audiocommentaar geeft je de details van de belangrijkste attracties die je vanuit de tram kan zien, zoals het Stadsmuseum, het Parlementsgebouw en de Docklands.

shutterstock_473672743-copy

De Heide Galerie

In 1934 stelden John en Sunday Reed hun huis open voor een kring van artiesten, schrijvers en intellectuelen; zo begon Heide op weg naar wat het vandaag de dag is: een unieke plaats voor discussie, creativiteit en promotie van moderne kunst en literatuur. Bezoek het museum voor $18 of ga op ontdekkingstocht in de vijftien hectarne tuin en het beeldenpark!

Op de fiets naar het Fairfield Boathouse

De Main Yarra Trail is een van de meest bezienswaardige fietspaden van Melbourne; huur tegen een betaalbare prijs een fiets en rij vanaf de stad naar het Fairfield Park Boathouse, waar je een bootje kan huren voor minder dan $20 en maak er een leuke middag van.

shutterstock_481080748-copy

Dakbar en -bioscoop

Van het uitzicht vanaf de 7de verdieping van Curtin House valt je mond gewoonweg open. Doe een drankje in de Dakbar en proef de heerlijke burgers van Burger Shack – daar krijg je geen spijt van! En van december tot april vertoont de Dakbioscoop klassieke en hedendaagse films onder de sterren…

Ontdek de beste markten

Zondag is de marktdag in Melbourne! Vanaf 1970 brengt de St Kilda Markt artiesten en ambachtslui bij elkaar in een prachtige openluchtmarkt aan zee. En in het hart van Melbourne zal je de Queen Victoria Markt aantreffen, met haar beroemde etenskraampjes en oude schuurtjes. Hier en daar vind je zeker waar je naar op zoek bent!

shutterstock_474080650-copy

Lygon street en Little Italy

Wandel over Lygon Street en ontdek Little Italy – waar de koffiecultuur van Melbourne werd geboren. Je vindt daar authentieke Italiaanse restaurantjes en café’s, zoals Brunetti Carlton, een historische ontmoetingsplaats waar je jezelf kunt trakteren op een echt Italiaans kopje koffie. En als je een langer – en smakelijker – uitje wil, Totò’s Pizza House bakt al sinds 1961 echte Italiaanse pizza.

Het Melbourne Cricketveld

Geniet van een prachtige wandeling van Flinders Street Station, langs de rivier en over de nieuwe William Barak Brug; je bereikt dan de beroemde Sport Monumenten en het MCG! Begeleide rondleidingen zijn de enige manier om een exclusief kijkje te mogen nemen in deze iconische ontmoetingsplaats, maar ze zijn een beetje prijzig. Het National Sports Museum is absoluut betaalbaarder en toch erg boeiend. Kaartjes kosten $18,50 voor studenten.

shutterstock_391323670-copy

De Kleine Bibliotheek

De Melbourne Central Kleine Bibliotheek is een gemeenschappelijk initiatief waar mensen worden aangemoedigd om hun favoriete boeken te delen. Door een vrije uitwisseling van boeken promoot dit geinige, oude-stijl bibliotheekje de letteren en de liefde voor lezen. Ruil je boeken en ontsnap eventjes aan de luidruchtige wereld…

Stadskunst

De straatkunst in Melbourne is internationaal vermaard. Omdat er goedgekeurde buitenlocaties voor straatartiesten ter beschikking worden gesteld om zichzelf uit te drukken, draagt dit bij aan een levendige stadsomgeving en dit trekt plaatselijke bezoekers aan, maar ook van overzee. Verken de stad en ontdek de beste graffiti!

shutterstock_28798606-copy

Pub en voetbal

De pubcultuur in Melbourne is best omvangrijk… en zo is het ook met het Australische voetbal. Als je op zaterdag naar een pub gaat om de Hawks te zien spelen, zit je in een leuke, unieke sfeer.

Heb jij nog een andere goede tip om door te geven? Meld het bij ons in het commentaarvenster hieronder!

By Erica Dell'Acqua

What do you think?