De beste carnavals ter wereld en wanneer je er naar toe kan

ReizenWe are ESL February 6, 2018

Wil je de sombere februarimaand wat opvrolijken? Dan heb je geluk, want je bent uitgenodigd voor een gigantisch straatfeest met muziek, glitters, veren en uitzinnige optochten… precies wat een dokter voorschrijft tegen de blues na de feestdagen! Als je het nog niet door had: we hebben het over de beste carnavals ter wereld, die beroemde festivals waar feestgangers zich uitleven voordat de vastentijd begint (dat is althans de oorsprong). Wil je deze februarimaand feesten en reizen, dan zit je bij ons goed!

 

1. Basel, Zwitzerland | 19-20 februari, 2018

Het grootste feest van Basel staat ook wel bekend als de Fasnacht, en dit is duidelijk het belangrijkste carnaval van Zwitserland. Dit carnaval onderscheidt zich van de andere door de magische ochtendshow van schitterende, beschilderde lantaarns. Alle lichten in de stad worden om 04.00 uur ’s ochtends gedoofd, zodat het enige licht in de stad komt van de twinkelende lantaarns. Het is de moeite waard om hier vroeg voor op te staan (of laat voor op te blijven)!    

  

2. Binche, België | 11-13 februari, 2018

Met reden is dit carnaval erkend door UNESCO! Gekostumeerde deelnemers, Gilles genaamd, leiden de carnavalsfestiviteiten zoals optochten, muziek en feestjes. De Gilles gooien ook als een soort van cadeautjes sinaasappels naar de toeschouwers van de optocht, maar wees gewaarschuwd – die terug gooien is iets dat echt niet kan!

 

3. Cadiz, Spanje | 8-18 februari, 2018

 

Op een klein treinritje vanaf Sevilla barst het meest iconische carnaval van zuid-Spanje los in de kustplaats Cadiz. Wil je naar de grootste feestavond tijdens de feestelijkheden, mis dan de zaterdag 10 februari niet. Let goed op de creatieve kostuums – Cadiz staat bekend om haar scherpe sociale satire.

 

4. Keulen, Duitsland | 8-13 februari, 2018

Jawel, er bestaan nog meer Duitse feesten naast het Oktoberfest! Dit is een land wat dol is op haar carnavals en geen enkele stad kan dit beter dan Keulen. Verkleed je, doe mee met de carnavalsfeesten in de Keulse nachtclubs en zorg vooral dat je de Rozenmaandag niet mist, de dag wanneer de hele stad uitloopt voor een enorme carnavalsoptocht.

Hier vind je een vlucht naar het  carnaval

 

5. New Orleans, VS | 2-4 & 7-13 februari, 2018

Reis je toevallig naar de VS of zoek je een reden om er naar toe te gaan, dan zit je met Mardi Gras altijd goed! Letterlijk betekent dit “Vette Dinsdag” en Mardi Gras is dan ook excessief. De optochten zijn een explosie van kleur, muziek en licht en de straten van de Franse wijk staan ramvol met luidruchtige mensen die de kettinkjes proberen te vangen die vanuit de optocht worden gegooid. Wil je er helemaal bij horen, zorg dan dat je paars, goud of groen draagt, want dat zijn de officiële kleuren van dit feest.

 

6. Nice, Frankrijk | 17 februari – 3 maart, 2018

 

Niemand vindt het een verrassing, dat een van de beste carnavals ter wereld midden in de Franse Rivièra plaatsvindt. Nice maakt zich op voor een waanzinnig, veelkleurig feest, met een heel wat betere geur dan haar Europese tegenhangers… tijdens de beroemde “bloemenoptochten” worden er vanaf de wagens in de optochten echte bloemen het publiek in gegooid.

 

7. Notting Hill, Londen, VK | 25-27 augustus, 2018

Het enige carnaval op onze lijst dat zomers plaatsvindt is het beroemdste van het VK, om precies te zijn in de kakineuze Londense wijk Notting Hill. Maar vergeet de kak maar gauw, want wat je daar gaat zien is veel bloot, spetterende kostuums en mensen die echt uit hun dak gaan. Wil je dag en nacht feestvieren, ga dan zeker ook naar de after-parties in de clubs in heel Londen.

 

8. Rio de Janeiro, Brazilië | 9-14 februari, 2018

 

De nummer één van de beste carnavals ter wereld is zonder twijfel in Rio. De decadente, vrijwel afwezige kostuums, sambaritmes en miljoenen toeschouwers die hier komen zorgen ervoor, dat dit “de grootste show op aarde” wordt genoemd.

 

9. Tenerife, Spanje | 7-18 februari, 2018

Wat vind je van een carnaval op de eilanden? Pak een vlucht naar de Canarische Eilanden van Spanje, naar Tenerife om precies te zijn. Hier vind je een exorbitante optocht van carnaval dragqueens, sommigen in de meest spectaculaire outfits die je ooit hebt gezien. Deze hoort echt op je reisbucketlist!

 

10. Venetië, Italië | 27 januari – 13 februari, 2018

 

Het historische carnaval van Venetië is onmiskenbaar elegant met de kostuums in Barokstijl, gepoederde pruiken en maskers, bekend van  Eyes Wide Shut – Venetianen weten waar ze mee bezig zijn als het om carnaval gaat. Je moet met een paar honderd euro’s kunnen smijten om naar de dure gekostumeerde partijen te kunnen gaan, maar er zijn volop openbare evenementen die je helemaal gratis kan bijwonen!    

Doe een taalcusus tijdens je carnaval trip

By Leah Ganse

What do you think?