Plan je reis naar Latijns-Amerika: de reisroute van ESL

We are ESL July 19, 2024

Het plannen van een reis naar Latijns-Amerika kan overweldigend lijken, maar zodra je uit het vliegtuig stapt, de zon op je gezicht voelt en de prachtige kleuren en natuur voor het eerst ziet, zal het het allemaal waard zijn!

Via deze reisroute kom je in aanraking met bijna alles wat Latijns-Amerika te bieden heeft en zul je de Spaanse taal bij thuiskomst waarschijnlijk zo goed als vloeiend beheersen! Je komt langs drie van de zeven wereldwonderen, leert accenten en straattaal kennen waarmee je anders nooit in contact was gekomen, en maakt genoeg herinneringen om duizend boeken mee te vullen!

Elk land dat je bezoekt verdient het om er genoeg tijd door te brengen om het echt te ontdekken. Daarom delen we ze voor je op, zodat je de route kunt kiezen en combineren die bij jou past!

Het beste aan dit reisplan is dat het aangepast kan worden aan de voorkeuren, het budget en de beschikbare tijd van de reiziger. Wil je maar een paar landen zien? Begin de route dan op de plek van jouw keuze! Wil je alleen de Spaanse taal leren? Sla dan Brazilië over! Wil je nog even chillen in het Caribisch gebied voordat je terugvliegt naar huis? Draai de route dan om en relax! Naar welk Latijns-Amerikaans avontuur je ook op zoekt bent, bij ons vind je de oplossing.

Ben je er klaar voor?

Mexico-Stad (Mexico)

Waar kun je je avontuur beter beginnen dan in het meest bezochte land van Latijns-Amerika: Mexico?

Mexico is een fantastische kleurrijke mix van verschillende culturen, keukens en mensen, die allemaal samenkomen in Mexico-Stad.

Zorg ervoor dat je alle indrukwekkende musea en galerieën bezoekt in de stad en laat je verrassen door overheerlijke gerechten uit heel Mexico in de vele restaurants die de stad rijk is.

Onze partnerschool in Mexico-Stad is gevestigd in een beroemd gebouw in koloniale stijl, gelegen in hartje centrum, waardoor het een geweldige uitvalsbasis is om de stad te verkennen.

En zodra je genoeg begint te krijgen van het bruisende stadsleven, wordt het tijd voor een meer ontspannen vakantie in…

Playa del Carmen (Mexico)

Playa del Carmen! Deze fantastische badplaats wordt omringd door prachtig turquoise water. Om hier vanuit Mexico-Stad te komen, raden we je aan een binnenlandse vlucht naar Cancún te nemen en daarna een korte busrit naar de stad zelf.

Playa del Carmen staat erom bekend enkele van de beste stranden ter wereld te hebben! Hierdoor is het de perfecte plek om watersporten te beoefenen of gewoon lekker te relaxen op het strand.

Misschien heb je zelfs wel het geluk om een walvishaai te spotten, de grootste haaiensoort ter wereld! (maak je geen zorgen, ze zijn ongevaarlijk!). De stad ligt bovendien in de buurt van Chichen Itza, een van de 7 wereldwonderen!

Onze school in Playa del Carmen ligt op een steenworp afstand van het strand, dus je kunt na de taallessen direct de zee in om de golven te bedwingen!

Na een bruisende stad heb je nu dus ook een prachtig strand ontdekt. Ontbreekt er verder nog iets aan je reis?

San José Coronado (Costa Rica)

Regenwouden natuurlijk! En die zijn er heel veel in Costa Rica! Vanuit Playa del Carmen hoef je alleen maar een rechtstreekse vlucht te nemen naar San José, waarna je via een korte busrit aankomt in Coronado. Daar kun je beginnen met je ontdekkingsreis door Costa Rica. Onze partnerschool in Coronado heeft een uitgebreid en kosteloos activiteitenprogramma waarmee je alles kunt ervaren wat dit prachtige land te bieden heeft. Van danslessen tot een dagje naar een wildreservaat: maak je klaar voor het authentieke Costa Rica!

Playa Jaco (Costa Rica)

Mis je de stranden van Playa del Carmen een beetje? Geen zorgen! Je bent in het Caribisch gebied, dus er zijn hier nog veel meer prachtige stranden. Na een bus- of vliegreis vanuit San José kom je aan in Playa Jaco, een rustig kuststadje met een indrukwekkende kustlijn en 16.000 hectare aan natuurparken die erop wachten om door jou ontdekt te worden! Als je ervoor kiest om te studeren aan onze partnerschool in de stad, kun je na de lessen het kristalheldere water verkennen door te gaan surfen of suppen!

Klaar om aan je reis te beginnen? Neem contact op met ons team zodat zij je kunnen helpen om meteen van start te gaan!

Reis van 6 maanden

Sosúa (Dominicaanse Republiek)

Als vervolg op je Caribische strandavontuur is het tijd voor een reis naar het land dat bekend staat om zijn wilde feesten, prachtige stranden en relaxte sfeer (ja, zelfs voor Latijns-Amerikaanse begrippen!): de Dominicaanse Republiek.

In San José kun je een aansluitende vlucht nemen naar Santo Domingo en aankomen in Sosúa: het surfparadijs, bekend om zijn geweldige feestcultuur, adembenemende blauwe water en prachtige zandstranden. Onze partnerschool in Sosúa is gespecialiseerd in het onderwijzen van de Dominicaanse cultuur. Of het nu gaat om dansen, koken, domino’s, geschiedenis, lokale folklore of uitstapjes naar plaatselijke markten, er is voor ieder wat wils!

Cartagena (Colombia)

Je hebt het Caribisch gebied gezien en heerlijk kunnen relaxen aan het strand, dan gaan we nu over op het grote werk: het uitgestrekte en fascinerende vaste land van Zuid-Amerika. We beginnen met Colombia.

Aan de noordkust van Colombia ligt Cartagena, een soort toegangspoort tussen het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Met een rechtstreekse vlucht vanuit Santo Domingo ben je in slechts een paar uur in deze kleurrijke stad. Cartagena is een tropisch paradijs, met prachtige koloniale gebouwen die goed passen bij de levendige lokale kleuren (denk aan exotisch fruit, felle kleding en mooie vogels!). Onze partnerschool in de stad neemt je mee op talloze gevarieerde excursies, van het verkennen van de omliggende natuurlijke schoonheid, zoals het Nationale Park Corales del Rosario, tot de lokale geschiedenis van de oude binnenstad!

Medellín (Colombia)

Omringd door een weelderig regenwoud en adembenemende bergen, en met een stadsbeeld dat rijk is aan kleuren en cultuur, is Medellín een prachtige verschijning in het centrum van Colombia. Dankzij het trendy nachtleven en het ongelooflijke aanbod van eten en drinken (waaronder koffie!) is het niet moeilijk om te begrijpen waarom deze stad voortdurend wordt verkozen tot een van de beste in Latijns-Amerika…en de wereld!

Met een rechtstreekse vlucht vanuit Cartagena (of een busreis voor de meer prijsbewuste en geduldige reizigers) ben je zo in Medellín.

Voor koffieliefhebbers is het leuk dat Medellín midden in de koffieregio van het land ligt, en de plaatselijke bevolking zal je graag meer vertellen over hun favoriete plekken en merken! Medellín biedt talloze geweldige ervaringen en onze partnerschool zal ervoor zorgen dat je er een fantastische tijd hebt! Je kunt zes uur per week culturele activiteiten met ze doen, inclusief uitstapjes naar musea, concerten, koken en dansen.

Bogotá (Colombia)

Met nog een rechtstreekse vlucht (of een slopende busreis!) bereik je uiteindelijk de hoofdstad van Colombia: Bogotá! Bogotá heeft een duidelijk andere “vibe” dan de rest van de Colombiaanse steden op deze lijst. Je denkt er meer in termen als “trendy stadscentrum” in plaats van “tropisch paradijs”.

Maar het is zeker de beste plek om lokale gerechten te proeven, want je vindt er gerechten uit het hele land. Bovendien kun je er talloze musea en galerieën bezoeken.

Klaar om aan je reis te beginnen? Neem contact op met ons team zodat zij je kunnen helpen om meteen van start te gaan!

Een tussenjaar

Cuzco (Peru)

Na een rechtstreekse vlucht vanuit Bogotá kom je aan in Cuzco, het centrum van de inheemse cultuur van Peru en de thuisbasis van een ander wereldwonder: Machu Picchu. Cuzco is dan misschien niet de hoofdstad van het land, maar wel een fantastische manier om de Peruaanse cultuur te ervaren. Onze partnerschool organiseert veel excursies en workshops om je een idee te geven van wat het land te bieden heeft. Er worden zelfs kooklessen gegeven! Zo kun je ceviche leren maken van de echte kenners.

Buenos Aires (Argentinië)

De kosmopolitische hoofdstad van Argentinië combineert de ouderwetse charme van Europa met de intense ziel van Latijns-Amerika, boordevol vorstelijke monumenten en levendige danszalen.

Vanuit Cuzco maak je een snelle stop in Lima, waar je natuurlijk de rijstschotel Arroz Chaufa moet proeven, om vervolgens op weg te gaan naar de hoofdstad van de tango: Buenos Aires! Onze partnerschool in Buenos Aires organiseert activiteiten die je kennis laten maken met het beste van de Argentijnse cultuur. Van uitstapjes naar tangozalen, voetbalwedstrijden en wijnproeverijen tot lokale evenementen zoals asados (Argentijnse barbecues). Je zult al snel begrijpen waarom zoveel Spaanse studenten verliefd worden op Buenos Aires.

Montevideo (Uruguay)

Argentinië en Uruguay zijn buurlanden die worden gescheiden door de Rio de la Plata. De snelste en eenvoudigste manier om Montevideo te bereiken is dus via een korte boottocht over de rivier. Locals doen dit heel vaak. Zodra je er aankomt, zul je meteen begrijpen waarom deze stad aan het strand vaak wordt gezien als de meest onderschatte parel van heel Zuid-Amerika! De stad biedt het hele jaar door talloze concerten, shows en evenementen, en er zijn tal van unieke lokale gebruiken om te ontdekken.

In Uruguay wonen bovendien een aantal van de bekendste songwriters uit Latijns-Amerika, zoals Alfredo Zitarrosa en Ruben Rada. Verbeter je Spaans in Montevideo, de place to be qua kunst en soul, en maak je het ritme van Latijns-Amerika eigen in deze artistieke stad! Buenos Aires mag dan wel de hoofdstad van de tango zijn, Montevideo staat zeker op de tweede plaats! En bij onze partnerschool kun je je Spaanse lessen combineren met één-op-één tangolessen, zodat je deze Latijns-Amerikaanse passie mee naar huis kunt nemen!

Rio de Janeiro (Brazilië)

Ondertussen spreek je waarschijnlijk bijna vloeiend Spaans. Je hebt van het strandleven genoten in de Dominicaanse Republiek, de oude Inca-beschaving ontdekt in Peru en feest gevierd in Argentinië, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging: Portugees!

Brazilië is de laatste halte van onze reis en wie zou zijn laatste momenten in Zuid-Amerika niet willen doorbrengen in de bruisende stad Rio de Janeiro?

In Rio is het aanbod zo groot dat je er eigenlijk meer dan één reis voor nodig hebt. Op het strand worden continu activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld volleybal en surfen, je kunt een bezoek brengen aan de Suikerbroodberg en Christus de Verlosser (het derde en laatste wereldwonder op deze lijst!) of helemaal opgaan in de explosie van kleuren en muziek van het Carnaval!

Als je ervoor kiest om aan onze partnerschool te studeren, kun je je lessen Portugees bovendien combineren met populaire Braziliaanse activiteiten. De keuze is enorm, denk maar eens aan de gepassioneerde samba-dans, de ritmische vechtkunst Capoeira (niet te verwarren met de lokale cocktail caipirinha!), de populaire lokale surfcultuur of vrijwilligerswerk voor je gastland.

Na het schrijven van deze reisroute heb ik ineens ontzettend veel zin om een vlucht te boeken, mijn koffers te pakken en morgen naar Zuid-Amerika te vliegen! Heb jij dat ook?

Als je er klaar voor bent om je Spaans naar een hoger niveau te tillen, neem dan contact op met ons team en we helpen je graag met het plannen van je eigen Latijns-Amerikaanse avontuur!

 

Veelgestelde vragen over reizen naar Latijns-Amerika

Is het veilig om nu naar Zuid-Amerika te reizen?

Dit is waarschijnlijk de eerste vraag die in je opkomt, want Zuid-Amerika heeft de reputatie onveilig te zijn. Maar is dat wel zo?

Hoewel Zuid-Amerika in de loop der jaren heel wat instabiliteit heeft gekend, is het belangrijk om te onthouden dat er, net als op alle continenten, veilige en minder veilige gebieden zijn. Voor deze lijst heb ik uitsluitend steden gekozen die populair zijn bij toeristen, wat betekent dat de steden zich bewust hebben ingespannen om het risico voor bezoekers te minimaliseren.

Bovendien, als je naar een partnerschool van ESL reist, worden veel (zo niet alle) activiteiten geleid door locals. Zij kunnen je veilig rondleiden en tips geven over het gebied dat je bezoekt. En dankzij de activiteitenprogramma’s ben je continu omringd met andere toeristen, waardoor de hele ervaring veel veiliger is voor jullie allemaal!

Dus, is Zuid-Amerika veilig? Ja! Zolang je maar een aantal basisveiligheidsvoorschriften in acht neemt. En het helpt natuurlijk altijd om met een lokale bewoner te reizen (zoals een van onze schoolmedewerkers!).

Wat is het beste land om te bezoeken in Latijns-Amerika?

Het beste land om te bezoeken in Latijns-Amerika is het land dat het beste bij jou past!

Oké, ik weet het, niet precies het antwoord dat je zocht, maar Latijns-Amerika is zo gevarieerd dat je er alles kunt vinden wat je maar wilt. Dus de echte vraag is: Wat wil jij?

Als je overdag wilt relaxen op het strand en ‘s avonds non-stop wilt feesten, dan is de Dominicaanse Republiek of Playa del Carmen perfect voor jou. Wil je de natuur ervaren als nooit tevoren? Ga dan naar Costa Rica. Ben je juist op zoek naar één van de wereldwonderen, kies dan voor Cuzco of Rio de Janeiro. En als je graag een nieuwe vaardigheid wilt leren, zoals dansen of koken, probeer dat dan eens in Cartagena, Bogotá, Medellín, Montevideo of Buenos Aires. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Wil je zeker naar Latijns-Amerika, maar weet je nog niet precies hoe, wat of waar, neem dan contact met ons op! Ons professionele team zal je kosteloos en zonder enige verplichting op weg helpen.

Wat zijn de beste maanden om naar Zuid-Amerika te reizen?

Omdat het continent zo groot is, is het bijna onmogelijk om te gaan in een periode die optimaal is voor elk land dat je bezoekt. De algemene regel is dat de Europese winter (november tot april) een goede tijd is om de meeste landen die op deze lijst staan te bezoeken. Maar houdt er rekening mee dat het regenseizoen in sommige regio’s anders kan zijn! Het is dus de moeite waard dit zorgvuldig te checken voordat je je reis boekt!

By Christopher Robinson

What do you think?