10 dingen om te doen in Montpellier voor minder dan € 20,–

We are ESL September 1, 2017

Montpellier is een van de meest studentvriendelijke steden van Frankrijk en heeft een speciale flair vanwege haar creatieve culturele scene, hippe nachtleven en adembenemende natuur. Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Montpellier voor een studentenbudget, kijk dan eens naar deze tips van Sandrine van het Institut Européen voor wat portemonneevriendelijke inspiratie!

 

1. Beleef de zomernachten en markten van Montpellier

 

Heel juli en augustus door kan je de Estivales van Montpellier beleven op de vrijdagavonden. In het Esplanade Charles de Gaulle Park vind je wijnproeverijen, live muziek, etenskraampjes en verkoop van plaatselijke ambachtelijke waar. Ben je hier niet in de zomer, dan zijn er volop andere markten die heel het jaar door worden gehouden, zoals de woensdagochtendmarkt in Antigone, de Arceaux markt op dinsdag- en zaterdagochtend en nog veel, veel meer!

 

2. Fiets naar het strand van Montpellier

Kan het nog mooier dan een prachtige fietstocht naar het strand? Beter dan de bus of de auto nemen naar Palavas-les-Flots, het dichtstbijzijnde strand van Montpellier, ga je een fiets huren bij Velomagg, het openbare fietssysteem, waarbij je je creditcard (uitsluitend met chip) gebruikt, of je gaat langs het kantoor van de toeristeninformatie, voor minder dan een euro per uur. Rij via de wijk Antigone naar de Place d’Europe, waar je het fietspad langs de rivier de Lez kan volgen, en via de draslanden naar het strand. Deze prachtige fietsroute duurt ongeveer een uur.

 

3.Ga mee met een rondleiding langs de moderne architectuur van Montpellier

Als je net bent aangekomen in Montpellier, ben je al snel onder de indruk van het historische centrum, het Ecusson, met de middeleeuwse hobbelige straatjes en kleine pleintjes met bomen omzoomd, maar wist je dat Montpellier ook een verzamelplaats is van hedendaagse architectuur? Maak kennis met het RBC Designcentrum van de beroemde architect Jean Nouvel, waar je een meubelwinkel kan vinden die bedrieglijk veel lijkt op een hipster Ikea en ook een smakelijk restaurant met een terras. Jean Nouvel ontwierp ook de gigantische glazen kubus van het gemeentehuis van Montpellier en andere must-sees zoals het Pierresvives gebouw van Zaha Hadid en de Arena, een concert- en sporthal, die eruit ziet als een hangende paarse pyramide.

 

4. Kom in beweging op de rivier de Lez

 

Watersport is echt een ding in Montpellier, en met de rivier de Lez die dwars door de stad stroomt is dit de perfecte plaats om te kajakken of te peddelboarden! Bij de verhuurbedrijven kan je per uur, per halve of hele dag huren, dus je kan naar hartelust het water op.

 

5. Begeef je onder de kunstzinnigen van Montpellier in het Gazette Café

Het Gazette Café is favoriet bij studenten en staat vol met kunstwerken, boeken en zelfs een piano en echte boom. Er zijn thema avonden over swingdansen, poëzie voordragen, literaire en schoolse lezingen en discussies, live muziek en meer. Er is een leeszaal, waar je kan wegkruipen met een van de 2.000 boeken uit hun bibliotheek en niet te vergeten de goddelijke drankjes van de bar en de smakelijke gerechten uit het restaurant. Dit is een prachtige plek om je Frans te oefenen!

 

6. Beleef een Frans festival: Wild Summer

Credit: Wild Summer Facebook, © Carole Couderc

 

Montpellier heeft volop muziekfeesten om festivalliefhebbers blij te maken, maar het Wild Summer festival is een buitencategorie. Dit wordt gehouden op het terrein van het prachtige Franse landhuis Domaine de Biar, net buiten Montpellier en bereid je maar voor op een muzikale oase. Met foodtrucks, kunsttentoonstellingen, ambachtslieden die hun producten verkopen en natuurlijk muziek is dit een chill (en GOEDKOOP) festival, waar je je kan mengen onder de bewoners van Montpellier.

 

7. Bezoek The Shakespeare

Het mag dan tegenstrijdig lijken dat een beroemde Franse bar The Shakespeare is genaamd, maar een bezoekje aan deze pub is een van de meest geliefde dingen om te doen in Montpellier. Op dinsdagavond is daar een quizavond, dus ga naar deze populaire pub met je klasgenoten voor een avondje drinken en een test van je trivia kennis! Met openmicrofoonavonden, geïmproviseerde comedy, live muziek, happy hours, bordspelletjes, darts- en pokertoernooien en dagelijks speciale drankjes ga je alles leuk vinden aan deze geweldige studentenpub.

 

8. Maak kennis met de Languedoc meren

 

In het Languedoc gebied rond Montpellier liggen een paar van Frankrijks mooiste meren. Maak een dagtocht naar de Point du Diable, UNESCO erfgoed op 40 minuten afstand, voor verrassende uitzichten op de 11de eeuwse stenen brug en een prachtig strand langs het meer. Op een uurtje buiten de stad ligt het Salagou Meer (het grootste van het gebied), dat ontstond toen een rivier overstroomde en het gerucht gaat dat er zelfs een eeuwenoude stad op de bodem van dit meer ligt.

 

9. Ga picknicken in het park

Na de wat actievere attracties van Montpellier schrijft de dokter een rustig middagje in een van de stadsparken voor. Spreid je picknickkleedje uit naast het kleine bruggetje in het Esplanade Charles de Gaulle Park of in het Parc du Domaine de Méric aan de rivier de Lez. Met de picknickingrediënten die je hebt gekocht bij een van de plaatselijke markten in Montpellier kan het niet meer stuk!

 

10. Even bijkomen in de Rebuffy Pub

Nog zo’n classic onder de studentenfavorieten van Montpellier is de Rebuffy Pub. Ga daar eens zitten met een vers sapje en een bordspelletje of pak een cocktail en luister naar de live muziek. Je zal daar vast en zeker volop plaatselijke bevolking en andere buitenlandse studenten ontmoeten!

 

Missen wij nog iets in onze lijst van dingen om te doen in Montpellier? Laat het even weten in het commentaarvenster hieronder!

By Leah Ganse

What do you think?