10 dingen die je kent, nadat je een studie in Engeland hebt gedaan

ReizenWe are ESL March 6, 2018

Vreemde figuren in de nachtbussen, (on)verwachte regen, rondjes bier in de pub en het onvermijdelijke braadvlees op zondag… Als deze zaken bij jou een belletje doen rinkelen, dan betekent dit dat je een studie in Engeland hebt gedaan! Of het nu in Londen, Manchester, Brighton of Liverpool is geweest, jij had waarschijnlijk de kans om in de Britse cultuur te duiken en kennis te maken met alle aspecten daarvan – nou ja, misschien niet de regen. Hoe dan ook, hieronder staan een paar zaken die je waarschijnlijk kent, wanneer je een tijdje in het VK bent geweest.

 

1. Engeland heeft maar twee seizoenen

Je hebt misschien gemerkt, dat er in Engeland maar twee seizoenen zijn: winter en een paar zomerdagen. Maar dat is prima – wie zit er eigenlijk te wachten op lente en herfst? Zorg er wel voor, dat je altijd een paraplu bij je hebt… en ook een zonnebrandmiddel, omdat je, wanneer die zon dan tevoorschijn komt, er ook echt niets van wil missen!

 

via GIPHY

 

2. Theetijd is echt een ding

Of je het nu leuk vindt of niet, als je in Engeland studeert wordt thee een essentieel onderdeel van je dag. En als je geen problemen wil met de plaatselijke bevolking, dan heb je goed door, dat de melk na het hete water komt. Je wil de Koningin niet voor het hoofd stoten toch?

 

via GIPHY

 

3. Tesco deals redden je leven

We weten het allemaal: een student in het buitenland is altijd arm. Ja, natuurlijk had je niet moeten betalen voor dat laatste rondje bier in de pub, gisterenavond… maar gelukkig hebben de grote supermarkten elke dag mooie kortingen op bepaalde artikelen. Avondeten gefixt!

 

via GIPHY

 

4. Je zegt “cheers” in plaats van “thank you”

De onderwijzer op school leerde je, dat “cheers” wordt gezegd, voordat mensen een borreltje drinken. Dat is waar – maar na een paar dagen in Engeland kom je er ook achter, dat de belangrijkste betekenis is: “dank je wel”… en men zegt het doorlopend.

 

via GIPHY

 

5. De nachtbuservaring

Weet je nog van die gast in zijn ondergoed, die net als Lady Gaga stond te zingen, terwijl hij aan het paaldansen was achterin de bus? Wees gerust, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Er zijn zoveel sterke verhalen over de nachtbus, dat er wel een boek over geschreven zou kunnen worden. Als je student bent geweest in Engeland en daar ook ging stappen, dan is er geen ontkomen aan de buservaring!

 

via GIPHY

 

6. De zeer beleefde rijen

Een van de dingen die je van de Britten kan leren komt in de toekomst goed van pas: geduld. Als je in het VK hebt gestudeerd, dan weet je dat een rij een rij is en daar verander je niets aan. Dus zet je ongeduldige inslag aan de kant en leer hoe je beleefd in de rij staat, overal waar je bent.

 

via GIPHY

 

7. Het belang van het gebraden stuk vlees op zondag

Het braadvlees op zondag is voor de Britten hetzelfde als voor de Italianen een lunch bij hun oma: essentieel. Dus als je naar het VK gaat, dan is een van de eerste dingen die je doet: een goede pub vinden, waar je kan genieten van een goed stuk gebraden vlees en een pint, op een regenachtige (of zonnige!) zondag. Het gerecht bevat gebraden vlees of kip, aardappels, groenten, jus… en die overheerlijke Yorkshire pudding die je niet makkelijk vergeet.

 

via GIPHY

 

8. Je gaat “uit uit”

Nog zo’n belangrijke uitdrukking die je waarschijnlijk hebt geleerd toen je in Engeland studeerde. Als je voor een of twee drankjes naar een restaurant gaat, dan ga je simpelweg “uit”. Maar als je besluit om er echt werk van te maken en naar een club gaat… dan ga je “uit uit”. Als je “uit uit” gaat, dan pak je altijd een paar drankjes teveel. 😉

 

via GIPHY

 

9. Het “loo” raadsel

“Loop?”, “loon?”, “luuh?” – we weten dat het even duurt, voordat je begrijpt wat de Engelsen zeggen. Maar als je het eenmaal door hebt, dan zeg jij het voortaan ook altijd! Want “loo” klinkt ook zoveel beter dan “toilet”!

 

via GIPHY

 

10. Prêt à manger – het blijft je altijd bij

De tomaat en mozzarella croissant van Prêt is een instituut. Iedereen kent het. Het is de perfecte lunch, snack of katerbestrijding! En dit was ook het laatste wat je at op het vliegveld, voordat je naar huis vloog, toen je vocht tegen de droefheid die je overviel bij het verlaten van het VK.

 

via GIPHY

 

Herkende jij jezelf in het meeste van het bovenstaande? Nou, dat betekent niet alleen dat jij een studie in Engeland hebt gedaan, maar ook dat je de Britse cultuur hebt omarmd. Goed gedaan! En als je nog nooit op een taalreis naar het VK bent geweest, dan is dit je kans – boek zo snel mogelijk en ervaar persoonlijk al deze Britse eigenaardigheden!

Hier vind je taalreizen naar Engeland

 

By Erica Dell'Acqua

What do you think?