10 Activiteiten in Vancouver voor Amper 20 ‘Loonies’ ($20)

Reizen juni 14, 2013

Met een ligging tussen besneeuwde bergtoppen, de diepblauwe Stille Oceaan, en de ongerepte parken van British Columbia, biedt Vancouver de zeldzame combinatie van een bruisend stadscentrum met een diepgewortelde liefde voor de natuur. Geen wonder dat dit een immens populaire bestemming is voor een taalcursus Engels. Bovendien is deze stad relatief goedkoop en hou je aan het eind van een avondje stappen nog genoeg over voor wat avontuurlijk vermaak. Genoeg geld, bedoelen we daarmee; met de bonnetjes, flyers en mysterieuze propjes kom je niet zo ver.

vancouver-skyline

Foto: Rollanb

Hieronder vind je 10 fantastische “zomerse”activiteiten en bezienswaardigheden in Vancouver voor nog geen $20, aanbevolen door Rob Forman, de activiteitencoördinator van ILSC Vancouver.

De Grouse Grind

grouse-grind

Foto: Mister Leung

De naam Grouse Mountain werd in 1894 aan deze berg gegeven, toen een groep jagers een blauwe korhoen neerschoot tijdens een wandeling in de heuvels rond Vancouver. Tegenwoordig is de berg ’s winters populair onder ski- en snowboardliefhebbers, maar in de zomer kun je je hier gratis wagen aan de Grouse Grind (hoewel het is aan te raden voor $10 de kabelbaan naar beneden te nemen). De Grind is een wandelroute van 2,9 km door de bossen, waarbij je een hoogteverschil van maar liefst 853 meter overbrugt; reken maar dat je de top met een bonkend hart bereikt! De meeste mensen doen er 90 minuten over om de top te bereiken, maar het record staat op naam van  Sebastian Salas, die er 23:48 minuten over deed.

Vancouver Aquarium

Misschien niet erg verrassend voor een stad die op een korte kayaktocht van de reusachtige Stille Oceaan ligt, maar Vancouver beschikt over een indrukwekkend aquarium. Je kunt hier haaien en roggen bewonderen, meer te weten komen over het mariene leven van British Columbia, en kennismaken met de opvallend schattige zeeotters (en de wat minder schattige kwallen). Als je door het zien van al dit onderwaterleven zin als een otter krijgt in verse vis, breng dan eens een bezoek aan…

Granville Island – Openbare Markt, Theater, Kunst & Ambacht

granville-island-vancouver

Foto: Eric Mueller

Zowel de inwoners van Vancouver als bezoekers van de stad zijn dol op Granville Island. Het hele jaar door komen er massa’s mensen af op de openbare markt, het theater en de kunsttentoonstellingen van dit eiland, ondanks de misplaatste naam (technisch gezien is het een schiereiland). In de vele kleurrijke kraampjes op de markt is vrijwel alles te krijgen, van lokale boerderijproducten tot vers gevangen vis uit de Stille Oceaan. Iemand zin in zelfgemaakte sushi?

Er zijn een aantal kunstenaars met een eigen studio op het eiland. Ga eens langs om hen aan het werk te zien, misschien hou je er een mooi kunstwerk aan over.

Een Dagje Strand

Vancouver heeft verschillende stranden, voor ieder wat wils. Volgens Rob Forman, de activiteitencoördinator van ILSC Vancouver, behoren de stranden van English Bay, Kitsilano, Jericho, Spanish Banks en Wreck Beach tot de beste van Vancouver.

Een Fietstocht door Stanley Park

Stanley-Park-Vancouver

Foto: InSapphoWeTrust

Voor  $10 tot $20 kun je voor een dag een fiets huren in Vancouver. Als je eenmaal een fiets hebt, is Stanley Park de ideale plek om je benen te strekken. De 8,8 km lange zeedijk rond het park vormt de perfecte route voor een warming up,  waarna je de vele andere mooie locaties op het eiland kunt bezoeken. Geniet rond lunchtijd van een picknick op het strand Third Beach, en fiets vervolgens door naar Beaver Lake en de totempalen van Brockton Point.

Museum of Anthropology – Museum voor Inheemse Kunst aan de Westkust op de Campus van de UBC

Voordat George Vancouver er in naam van Zijne Majesteit Koning George III van Groot-Brittannië arriveerde, werd de westkust van Canada al meer dan 5000 jaar bewoond door de inheemse bevolking  – in Canada bekend als de “first nation”. Het Museum of Anthropology op de campus van de University of British Columbia is misschien wel de beste plek om de kunst van deze oorspronkelijke bewoners te bewonderen. Kijk voor meer informatie op moa.ubc.ca.

Vancouver Lookout op het Harbour Centre

vancouver-harbour-centre-tower

Foto: Liv

Voor een panoramisch uitzicht op de skyline van Vancouver hoef je niet verder te kijken. De toegangsprijs voor studenten is ongeveer $11.

Lynn Canyon Suspension Bridge en Park

Lynn-Canyon-Suspension-Bridge

Foto: Unk’s Dump Truck

De 250 hectare aan bossen die dit park te bieden heeft behoren tot de mooiste van British Columbia. Je kunt hier heerlijk picknicken, wandelen en van de natuur genieten. Kom meer te weten over de geschiedenis en de natuur van het park in het ecologische centrum. Ben je in een avontuurlijke bui, dan is de 50 meter hoge hangbrug over de canyon wellicht iets voor jou.

Avondmarkt in Chinatown

vancouver-chinatown-night-market

Foto: *_*

In de weekenden van half mei tot begin september worden de straten van Vancouver’s Chinatown ’s avonds afgesloten om alle ruimte te geven aan deze avondmarkt. En wat voor een avondmarkt. Je vindt er voedselkraampjes vol speciaal geïmporteerde Aziatische producten, maar ook speelgoed, souvenirs, en praktische artikelen. Zelfs als je niets koopt is de sfeer alleen al een bezoekje waard.

Watersporten

Hoewel veel watersportmogelijkheden in en rond Vancouver meer dan $20 kosten, zijn er altijd wat goedkope alternatieven te vinden. Zo kun je voor een uur een kajak of paddle board huren en het open water opgaan. De natuurlijke omgeving van Vancouver werkt inspirerend en watersporten zijn een ideale manier om hier optimaal van te genieten.

Meer informatie over een taalcursus Engels in Vancouver

Door Alex Hammond

Wat denk jij?