10 cafés in Seoel waar je echt naar toe moet

Reizen May 28, 2019

Wanneer je een reis naar Seoel gaat maken, dan zou een eetagenda hoog op je prioriteitenlijstje moeten staan – de hele dag door overheerlijk Koreaans eten klinkt als een droom die werkelijkheid wordt, en in de Koreaanse hoofdstad is er echt zoveel variëteit, dat je verwend wordt met meer dan genoeg keuze. Seoel is het thuis van een paar van de meest verrassende cafés en restaurants, en daar staat niet alleen traditioneel Koreaans eten op het menu. Cafés in Seoel spelen een grote rol in de plaatselijke eetcultuur, waarbij iedereen van bloggers tot reizigers in de rij staat om de meest recente nieuwe café rage te proeven.

Het lijkt wel alsof er in Seoel elke week een nieuw café uit de grond schiet, waardoor hele hordes van trendsetters, met hun Instagram paraat, worden aangetrokken – en elke keer worden de nieuwe cafés aparter, meer verlicht en groter. Om werkelijk op te gaan in de plaatselijke bevolking hou je je social media account in de aanslag en plan je je caféroute. Wij hebben hier een lijst met een paar van de spannendste, innovatiefste en meest inspirerende cafés in Seoel die je op je reis naar Korea beslist moet bezoeken!

Café Bora

Het woord ‘bora’ betekent in het Koreaans: paars. En als je er naar binnen gaat is het goed te zien waarom dit café zo heet. Café Bora heeft een brede keuze aan paarse toetjes in de aanbieding, zoals paarse lattes, paars ijs, paarse koekjes en paarse bingsu (een traditioneel Koreaans nagerecht, gemaakt van geschaafd ijs). Wat is nou het geheim achter dit felle paars? Zoete aardappel! Heb je nog nooit een zoete aardappel geproefd, dan is Café Bora de perfecte plaats om daar eens mee te beginnen – je bent meteen verkocht!

 
View this post on Instagram
 

#180205 #카페보라 #보라빙수 #보라아이스크림 #보라티라미수 #보라떼 #서울 #한국 #Korea #Seoul #안국역

A post shared by ㅇㅎㅎ.tw (@awoo.studio) on

Thanks Nature Café

Seoel staat bekend om de schattige cafés met dierenthema’s, maar de stad is het thuis van veel meer dan uitsluitend je gewone katten- en hondenstamcafé. Het Thanks Nature café in de hippe universiteitswijk van Seoel, Hongdae, is het thuis van het eerste (en enige) schapencafé van de stad. Je kan de schapen in hun buitenverblijf knuffelen en hooi voeren, en daarna relaxen met een verfrissende fruitsalade of Koreaanse “toast”, die dichter bij de Franse variant zit dan wat je uit de broodrooster zou verwachten. Probeer eens de klassieke Koreaanse combinatie van honingknoflookboter – een smaaksensatie waar het hele land dol op is!

Banji Café (반지마을 banji ma-eul)

Van Maak-zelf-je-telefoonhoesje cafés tot slijmmaak cafés, Seoel heeft het echt allemaal, wanneer je naast je koffie wil knutselen. Zijn schapen niets voor jou, dan heeft de wijk Hongdae nog andere zaken te bieden zoals het café waar je zelf je Banji ring kan maken – perfect voor een date! Dit café werd pijlsnel populair nadat het te zien was bij We Got Married, een Koreaanse datingshow, maar het is niet uitsluitend voor liefdeskoppels. Het personeel laat je zien hoe je armbandjes of kettinkjes kan maken als jij dat leuker vindt. Het is weliswaar een duur café om eens binnen te stappen, maar echt een unieke ervaring. Neem een boek mee en ontspan je met je kopje koffie, terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de ring die je vanaf het begin hebt gemaakt.

Creamfields

Zoek je een café in Seoel, waar het draait om flamboyant zijn, stop dan bij Creamfield in de wijk Seodaemun in de stad. Alleen al het assortiment cupcakes dat wordt aangeboden is overtuigend genoeg om hier een bezoekje aan te wijden, maar het echte “kersje op de cupcake” is de “Monster latte” in dit café, een gigantische creatie, versierd met dikke slagroom en miniatuur schuimpjes. Deze prachtige consumptie maakt ieders dag goed!

‘Poop café’ 또옹카페 (ddong ka-pe)

Het klinkt vies, maar het poep café van Seoel is eigenlijk hartstikke leuk. Misschien had je nooit het idee, dat het drinken van latte uit een klein toiletje aantrekkelijk zou kunnen zijn, maar in Seoel is dat anders! De stad bezit het enige poepmuseum ter wereld – het thema komt behoorlijk bij ons binnen! De naam mag dan een tikkie onaantrekkelijk zijn, maar het poepcafé heeft echt een paar lekkernijen op de kaart, zoals scones en ddong-bang (poepbrood), gevuld met chocolade of rode bonen om eens te proeven.

 
View this post on Instagram
 

After that little snack, time to drink out of toilet bowl 😋🚽 #SoloTravel #SoloTraveller #Visa @apvisa

A post shared by Vern Enciso 🦒 (@vernenciso) on

Banana Tree Café

De buitenlandervriendelijke wijk, Itaewon, zit tjokvol cafés en restaurants met gerechten vanuit de hele wereld. Van oorsprong werd dit gebied bevolkt door Japanse kolonisten, maar daarna werd het een thuishaven voor Amerikaanse soldaten en daarmee heeft dit stuk van de stad een bijzonder kosmopolitische vibe. Wanneer je daar toch bent, ga dan het Banana Tree Café eens binnen, waar je gebak kan bestellen dat curieus wordt geserveerd in een bloempot, of neem de adembenemende snoepfloss latte.

Zapangi

“Zapangi” is geïnspireerd door het Koreaanse woord voor automatiek en je vindt het in Mangwondong, een wijk waar nieuwe en hippe restaurants tegenwoordig overal opduiken. Je missie hier is eenvoudig: een snelle klik van de roze deur in de vorm van een automatiek en dan kies je uit een slushie met eenhoornthema of zeemeerminzoet aardappelgebak. Je camera leg je echt niet meer weg!

 
View this post on Instagram
 

너네랑 매일 놀고시퓨💙

A post shared by 김소해 (@heehee_keekee) on

Very Vary Berry Buffet – Banyan Tree Hotel

Het is niet echt een café, maar wanneer je in Seoel bent tijdens het aardbeienseizoen (ongeveer van februari tot en met april), dan moet je beslist gebruik maken van een van de aardbeienbuffetten in een van de hotels in de stad. Koreaanse aardbeien zijn dik, sappig en onweerstaanbaar, speciaal wanneer ze op zoveel verschillende manieren verwerkt zijn! Gebak, schuimpjes, pavlovas, met chocolade bespikkeld – noem het maar op en een aardbeienbuffet heeft het liggen. Naar verwachting betaal je 45.00 – 65.000 won ($ 40,– – $ 60,–) voor de unieke “berry” ervaring.

Matchacha

Het eerste matcha café van Seoel is een oase, weg van de drukte in een vredige, bladerrijke wijk in de stad – en absoluut een verplicht nummer voor theeliefhebbers. Wil je rust en vrede, dan is Matchacha een fantastische keuze, waar geen muziek te horen is, en de klanten op een zachte, rustige manier spreken, terwijl ze een ijsmatcha drinken, of hun specialiteit “Matcha Blanc”, gemengd met melk en geserveerd met een overheerlijke kamillecrème.

View this post on Instagram

일요일 오전 잘 보내고 계신가요☺️ 주말 티타임을 위해 집에서 간단히 맛차를 격불하는 팁을 알려드리려고 합니다.🍵 . . 보통 맛차는 밥그릇 처럼 생긴 다완이라는 잔에 격불하여 바로 마시는데, 이번에는 숙우에 격불하여 작은 찻잔 두잔에 나누어 마셨어요. 상황에 맞게 속이 깊은 다완, 숙우, 혹은 볼 종류의 도자기를 사용해 주시면 됩니다! . . 1. 먼저, 사용할 잔과 차선을 예열합니다. 건조한 상태의 차선은 부러질 수 있어요! 2. 잔에 차선으로 두스쿱, 2g 정도의 차를 넣어주어요. 좋은 맛차는 선명한 색감과 고운 입자, 격불했을때 부드러운 거품을 만들어줍니다. 3. 80도 정도의 따뜻한 물 70ml 정도를 부어줍니다. 물이 뜨거울수록 떫은 맛이 많이 나오기 때문에 끓인 물을 조금 식혀주세요. 🙂 4. 격불을 할때는 위에서 아래로 차선을 잡고 12시에서 6시 방향으로 “착착착” 소리가 나도록 쳐줍니다. 과정을 영상으로 확인해주세요! 5. 표면의 큰 거품들은 차선을 사용해 위아래로 달래주듯 깨주고 고요한 거품만 남겨줍니다. . . 맛차는 마음을 차분하게 하면서도 정신을 맑게 해주기 때문에 아침이나 점심 식사 후를 베스트 맛차 타임으로 추천드립니다🍵💪🏻 . . . . #맛차차#맛차#말차#녹차#그린티#티타임#티#차한잔#다도#서울숲#성수동#휴식#한칸다실#matcharitual#matchacha#matcha#teaceremony#greenenergy#peace#zen#seoul#seoulforest#moment#vibes#抹茶#té

A post shared by 맛차차 (@matchacha_seoul) on

Sobok

Liefhebbers van ijs mogen Sobok niet missen, waar zachte nagerechten worden gemaakt van een mix van bruine rijst en jocheong, een traditionele rijstsiroop – waardoor het ijsje een rijke, warme diepte krijgt in plaats van de sterke suikerpiek. Hun prachtige ijsjes zijn in verschillende smaken verkrijgbaar en worden geserveerd met jam en injeolmi, zachte, sappige rijstkoekjes met een heerlijke, bijna “gebrande” boonmeelsmaak. Sobok heeft verschillende filialen in de stad en zelfs in heel het land, dus je hebt geen excuus om deze romige lekkernij niet te gaan proeven!

Hebben we je al overtuigd? De cafés en restaurants van Seoel zijn nog maar een klein stukje van de Koreaanse ervaring! Kan je niet wachten om er meer van te leren kennen en om te leren hoe je het menu leest wanneer je daar bent, dan kunnen wij je helpen om jouw perfecte reis naar Zuid-Korea te gaan voorbereiden!

Beleef je Koreaanse avontuur

Bronnen:

  • blog.onedaykorea.com/strawberry-buffet-seoul/
  • www.christinahello.com/korea-trip-january-26-2018-part-1-myeongdong-mangwon-market-zapangi/
  • lurvethelife.blogspot.com/2016/07/thanks-nature-cafe-hongdae-sheep-cafe.html
  • www.timeout.com/seoul/restaurants/cafe-bora
By Emily Lawrenson

What do you think?