10 dingen die je in Barcelona kunt doen voor minder dan €20

Reizen June 29, 2016

Barcelona ligt aan de oostkust van het Iberisch schiereiland en baadt in het warme water van de Middellandse Zee. Barcelona zit vol met geschiedenis en geheimen, wachtend op ontdekking. Het is ook een kosmopolitische en moderne stad, waar altijd iets te doen is:

 

‘Pinchos’ in de Blai Straat

In de Poble Sec wijk is een voetgangersgebied, waar de plaatselijke bevolking komt om te genieten van een koud biertje en pinchos. De eerste kroeg in deze straat, die betaalbare pinchos (kleine hapjes) aanbood, was “Blai Tonight”. Kort daarna volgden veel andere zaken deze trend.

shutterstock_413284360

 

Geheime hoekjes

Misschien zijn ze niet zo geheim, maar ze zijn zeker minder druk dan andere gebieden in de stad. Achter de kathedraal, bevindt zich de “Templo de Augusto”. Dit is een kleine patio met 4 Romeinse zuilen die in de 19de eeuw zijn ontdekt. Een ander geheim hoekje is de Kerk van Santa Anna, slechts een paar meter verwijderd van het drukke Plaza Cataluña. Het Romeinse klooster daar is een oase van rust in het midden van de stad.

shutterstock_113576851

 

Markten naar ieders smaak

Als je houdt van antiek, dan moet je beslist naar de “Mercado de los Encants”. Die is open op elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 20.00 uur. Hou je meer van winkeltjesmarkten, dan is er de Palo Alto Markt in het eerste weekend van elke maand. De toegang kost slechts €3.

 

De botanische tuin

In Monjuïc vinden we een van de “stadslongen”. De botanische tuin bezit planten en bomen, oorspronkelijk afkomstig uit Catalonië en straalt respect voor de natuur uit. De toegang is €3.50 maar iedere zondag na 15.00 uur is het gratis.

 

Warme chocola en ‘churros’ in de Petritxol Straat

Het eerste geplaveide voetgangersgebied van Barcelona is nu het paradijs van chocola en churros. Deze 130 meter lange en 3 meter brede straat in het Gotisch Kwartier is vol van granjas (lijkt op een bakkerij of café) waar je je tegoed kunt doen aan zoetigheid en waar je door de mazaïeken, die de straatmuren versieren, iets kunt leren over de stadsgebruiken.

shutterstock_282070772

 

El Palau de la Música Catalana

De “Palau de la Música Catalana” bevindt zich in een prachtig modern gebouw uit het begin van de 20ste eeuw. In deze muziekhal kun je shows zien voor minder dan €20, afhankelijk van de artiest en de zitplaats. Er zijn ook rondleidingen voor €18.

shutterstock_160441916

 

Piknic Electronik

Hier is electronische muziek voor het hele gezin. Pak je picknickmand en ga de Montjuïc heuvel op om een dag en een avond te genieten van een paar DJ’s. Als je je eigen eten niet wil meenemen kun je daar kraampjes vinden met eten en allerlei soorten drinken. De toegang kost €15.

 

Musea

Barcelona heeft uitstekende musea en ze kosten nooit meer dan €20. Als je nog minder wil uitgeven, ga dan op de eerste zondag van de maand – dan is het gratis! Je staat dan wel even in de rij!

shutterstock_309013070

 

Sant Pau ziekenhuis

Je hoeft niet ziek te zijn om het grootste moderne complex van Europa te bezoeken. Het nieuwe ziekenhuis is een hedendaags gebouw, vlak naast het oude gebouw, waar nu een kenniscentrum is gevestigd, waar rondleidingen worden gegeven. Zelfs als je uitsluitend de indrukwekkende gevel zou gaan bekijken, is het de moeite waard.

shutterstock_421599886

 

Unieke bioscopen

Afgezien van veel commerciële en onafhankelijke bioscopen kun je in Barcelona “Phenomena” vinden, een filmtheater met de lichtjes en rode lopers uit de oude tijd. Daar vertonen ze klassieke films uit de jaren 70 en 80 in de originele versie, maar ook de films van nu. Als je wat frisse lucht wil, kun je in de zomer genieten van een selectie films in de greppel van Kasteel Montjuïc.

 

Waarschijnlijk kun je nu niet meer wachten om de stad te gaan bezoeken! Bekijk al onze cursussen Spaans eens en geef ons je tips in de comments hieronder.

By Xisela Maneiro

What do you think?