10 Dingen om te doen in Galway voor minder dan € 20,–

Reizen February 11, 2020

Galway is in 2020 de culturele hoofdstad van Europa en een perfecte ansichtkaart van een Ierse stad. Van het luisteren naar de traditionele live muziek tot een wandeling over de kustpromenade of een pint Guinness achterover laan, er zijn in Galway volop dingen om te doen die tijdens je taalreis geen aanslag zijn op je portemonee! Neem een kijkje in onze top 10 van tips van onze partnerschool  Atlantic Language

1. Wandel door Shop Street

Loop door Shop Street in het bruisende centrum van Galway met haar felgekleurde pubgevels, de straatmuzikanten die Ierse deuntjes spelen, de geur van vis en patat en natuurlijk volop winkels. Het is een feest voor de zintuigen en perfect om als eerste in Galway te ondernemen!

Old city street at night

2. Ervaar het nachtleven van Galway

Een avondje uit in Galway is met niets te vergelijken. Stap een van de oudste pubs van de stad, The Crane Bar, binnen waar je getracteerd wordt op live Ierse muziek. Bestel een pint voor minder dan € 5,–(creditcards worden daar niet geaccepteerd!) en sta er schouder aan schouder met de plaatselijke bevolking!

3. Bezoek de zaterdagmarkt bij de St Nicholas Kerk

Wie houdt er nu niet van een straatmarkt? Deze zaterdagmarkt (geopend van 08.00 tot 18.00 uur) staat tjokvol stalletjes met kunst- en ambachtswerk, internationaal straateten van curry tot pannenkoekjes en vers brood en producten. Het is de perfecte plek om je picknick eten in te slaan!

shutterstock_129146456

 

4. Woon een Ierse vertelbijeenkomst bij

Verhalen vertellen is een onmiskenbaar Ierse traditie. Baan je een weg naar het betoverende Claddagh Cottage op de derde woensdag van elke maand voor het live vertellen en improviseren van verhalen, ook wel bekend onder de naam  Moth & Butterfly. Voor slechts € 5,– kan je erbij zijn en je taalkennis verbeteren!

5. Ga de stad uit naar de Kliffen van Moher

Het is geen geheim dat de Kliffen van Moher een van de verbazingwekkendste wonderen der natuur van Ierland zijn. Geluk voor jou: ze zijn makkelijk te bereiken vanuit Galway met de bus, die er ongeveer 2 uur en 15 minuten over doet. De eerste keer dat je deze ongelooflijke kliffen aanschouwt, vergeet je nooit meer!

shutterstock_39759274

6. Koop een Claddagh ring

Een souvenir wat je echt moet bemachtigen in Galway is zeker weten de Claddagh ring. Men zegt dat deze oorspronkelijk afkomstig is van een Iers visserdorpje in de 16de eeuw. De prachtige bovenkant toont twee handen die een hart vasthouden met daarop een kroon. Veel chique juweliers in Galway verkopen deze ring, maar je kan er ook een kopen in een souvenirwinkeltje voor minder dan € 20,–. Vergeet alleen niet de regels, als je de ring gaat dragen – met het hart naar je toe betekent het, dat je bezet bent. Met het hart van je af betekent het, dat je single en beschikbaar bent!

7. Proef de thee in The Secret Garden

Een van de tijdloze tradities die in Galway in ere worden gehouden is de theetijd!  The Secret Garden is een gezellige theesalon, waar en breed assortiment van thee wordt geserveerd, met heerlijkheden als citroen merengue, cheesecake en decadente chocoladecrème cake. Je kan er zelfs shisha proberen, maar laat je mobieltje maar in je tas – er is daar geen wifi dus je kan je richten op het maken van nieuwe vrienden of op het ontspannen met een boek in je nieuwe favoriete café.

8. Ga voor de vis met patat

Het zou niet goed zijn wanneer in Galway bent zonder daar het beroemde zeefruit te proberen! Voor de goedkope hap probeer je McDonagh’s aan het einde van Quay Street voor een berg van die overbekende vis en patat. Daar kan niets tegenop!

01_Galway_city_Quay Street

9. Bezoek de Galway Kathedraal

Liefhebbers van architectuur, let op! Voor een fantastische gratis activiteit ga je naar de adembenemende 20ste eeuwse Galway Kathedraal. Je wordt er verrast door het roze raam, de mozaïekplafonds en de massief stenen zuilengangen. Plan je bezoek tijdens een dag van aanbidding of tijdens een zomerconcert, om een pijporgelconcert mee te pakken.

10. Kijk naar de zonsondergang vanaf Salthill Promenade

We hebben het beste voor het laatst bewaard: een wandeling over de Salthill Promenade is een absolute must. Ontdek het pad vlak langs de baai met haar rotsachtige strand en stop eventjes bij de Perks kermis en het Galway Aquarium. Vergeet niet om er te blijven om de zon onder de horizon te zien zakken boven de Galway Baai – onvergetelijk!

05_Galway_city_Salthill Promenade

Heb jij je eigen tips van dingen om te doen in Galway voor minder dan € 20,–? Laat het ons weten in het commentaarvenster hieronder!

Studeer in het buitenland in Galway

By Leah Ganse

What do you think?