10 things to do in Kaapstad voor minder dan 200 Rand (dat is rond de US$20)

Reizen september 25, 2013

200 Rand brengt jou heel ver in Kaapstad. Heeeel ver. Onze suggesties zijn van gratis activiteiten tot markten waarbij je snel je portemonnee moet trekken!

Beklim Lion’s Head

Lions-head-view

Foto: meshugas

Lion’s Head is een kenmerkende helling op de Tafelberg waar op een heldere dag het uitzicht over de stad en in de richting van Robbeneiland echt spectaculair is. De wandeling duurt tussen de twee en drie uur en beschikt over een steil gedeelte op het einde, waar je vaste kettingen moet gebruiken om over de rotsblokken te komen. Het is een uitdaging die de moeite waard is!

Als je je dapper voelt , kan je alle 1086 verticale meters van de Tafelberg beklimmen, maar het kan wel een behoorlijke uitdaging zijn als je  niet gewend bent om bergen te beklimmen. Een kabelkar gaat ook naar de top, kost ongeveer R200 (heen en terug) voor volwassenen.

Bezoek de pinguïns bij Boulders Beach

penguins Cape Town

Foto: Nick Castle

De lokale zwartvoetpinguïns worden liefkozend “jackass penguins” genoemd vanwege hun onderscheidende geluid dat klinkt als het gebalk van ezels. De Afrikaanse Pinguin Kolonie bij Boulder’s Beach is de perfecte plaats om hen te ontmoeten. 3 prachtige stranden, 1 pinguïn uitkijkpunt en 3 promenades waar je ze kunt observeren zonder hen lastig te vallen… of riskeer contact met hun vlijmscherpe snavels.

Afrikaanse curiosa winkelen bij Greenmarket Square vlooienmarkt

Bij sommige vlooienmarkten, krijg  je de indruk krijgen dat de meeste waren die worden verkocht zijn geproduceerd in dezelfde gigantische fabriek in China. Dat is echter totaal niet het geval bij Greenmarket Square, waar de stallen vol staan met handgemaakte en lokale producten. De markt is open van maandag tot zaterdag, tussen 09.00 en 16.00 uur. Hout Bay market is ook uitstekend op de vrijdagavonden; je hoeft zelfs eigenlijk niet eens wat te kopen, want de sfeer is de belangrijkste grondstof! Maar je zal waarschijnlijk ook wel wat spullen kopen.

Proef de traditionele Afrikaanse keuken…

okra Africa

Foto: Happy Krissy

Je kunt in Kaapstad smaken vinden uit het hele Afrikaanse continent, variërend van de lokale Cape-Malay-keuken tot meer avontuurlijke gerechten als de Ethiopisch injeras (plat brood), marog (Afrikaanse spinazie) en veel meer.  African Café in het centrum biedt een grote diversiteit aan kleine gerechten uit het hele Afrikaanse continent…je krijgt een voorproefje van het continent!
Mama Africa op Long Street biedt exotisch Afrikaans voedsel aan waaronder krokodil, er is tevens elke avond een live band .

… of wat van de beste zeevruchten van de wereld

Op het punt waar de Atlantische Oceaan en de Indiase Oceaan elkaar ontmoeten, worden ongelofelijke zeevruchten aangeboden voor veel minder geld dan dat je eigenlijk zou betalen in elke grote stad in de wereld. Bijvoorbeeld , Beluga Restaurant is een chique eetgelegenheid op Prestwich Street waar het aanvoelt of je in Manhattan had kunnen zijn… totdat je ziet dat een indrukwekkende sushischotel met wijn en dessert onder de R200 kost.

Maar het is niet alleen maar sushi; vanwege de locatie en geschiedenis van Kaapstad, kan je je vergrijpen aan alles, van weelderige schelpdieren tot de good-old British fish and chips.

… of prop je vol met vlees op de Mzoli’s Meat Market

Mzolis Meat Market

Foto: Andi Gentsch

Elke zondag biedt Mzoli’s Meat Market in Gugulethu een echte township ervaring, waar je vlees kiest uit een goedgevulde toonbank, neem het mee naar de grill waar het wordt gemarineerd in de “geheime saus” en wacht totdat jouw vlees in de perfectie bruist op de grill. Wanneer je klaar bent met eten, kan je het vlees eraf dansen op de funky soundtrack die wordt gedraaid door lokale Dj’s

Verborgen stranden

Er zijn stranden voor alle smaken in en rondom Kaapstad,maar Bakoven Beach en Glen Beach (naast Camps Bay) zijn vooral aantrekkelijk als je weg wilt gaan van de drukte. Bakoven Beach heeft meer rotsen dan zand waardoor het ideaal is om in rust te zonnen, terwijl Glen Beach populair is bij de surfers. Het strand breidt zich elke zomer uit en spoelt weg bij de winterstormen.

Zomer muziekconcert bij Kirstenbosch Botanical Gardens

Kirstenbosch Botanical Gardens

Foto: Warren Rohner

Op de oostelijke helling van de Tafelberg, zijn de tuinen wereldbekend om hun schoonheid. Tijdens de zomermaanden, van november tot april, zijn elke zondag openlucht concerten; je geniet het meest hiervan met een picknick en vrienden.

Zonsondergang picknick op de top van Signal Hill

Gesproken over picknicks. Signal Hill is een toplocatie op een heldere avond. Overdag is dit de plek waar de Noon Gun is afgevuurd, een traditie die teruggaat naar 1806 wanneer zeilers het geluid van het schot gebruiken om de nauwkeurigheid van hun marine chronometers te controleren. In de avondzon, is het een prachtige plek om te genieten van het uitzicht over de stad.

V&A Waterfront

VA Waterfront

Foto: Charles Harris Mackenzie

Het is niet het Victoria & Albert waterfront, zoals volgers van de Britse geschiedenis (of fans vanLondense Musea) zullen verwachten, maar het Victoria & Alfred Waterfront, vernoemd naar de tweede zoon van koningin Victoria. De werkende haven van Kaapstad is de meeste bezochte bestemming van Zuid-Afrika, met een heel scala aan winkel en entertainment opties beschikbaar, waaronder markten, restaurants en een reuzenrad.

Ontdek meer over de reden waarom Kaapstad één van de meest populaire bestemmingen voor een Engelse cursus.

Met dank aan Torrique Borges en het team van LAL Kaapstad voor hun hulp bij dit artikel.

Door Alex Hammond

Wat denk jij?