10 things to do in Londen voor minder dan “20 quid” (£20)

Reizen februari 7, 2013

Je hoeft niet de Queen of Engeland te zijn om een geweldige tijd in Londen te hebben. Check onze lijst van great things to do in de opwindende hoofdstad van Groot Brittannië voor minder dan £20.

We horen graag jouw eigen tips in de reacties.

Street Art Tours

RUN-Village-Underground-Street-Art-London-5

Photo: Street Art London

Er zijn allerlei tours die je kunt nemen voor onder de £20 in Londen, waaronder rondleidingen door de bekende literaire pubs van de stad (londonliterarypubcrawl.com) en zelfs Harry Potter tours. Maar onze favorieten zijn waarschijnlijk the Street Art Tours van London’s East End (streetartlondon.co.uk). De nieuwe thuisbasis van Londens creatieve gemeenschap is een magneet voor graffiti artiesten en de muren zijn bedekt door verf. De tours laten je enkele van de beste street art zien.

Bekijk een gig in een platenzaak

Hoewel er geen tekort is aan grote locaties om een band of DJ in Londen te zien voor minder dan £20, is het kijken van een gig in een platenzaak één van de meest interessante en intiemste manieren. Rough Trade is waarschijnlijk de Londens meest bekende indie (independent) platenzaak (met bijbehorend platenlabel) en je kunt hun instore lijst hier terugvinden.

Als je van elektronische muziek houdt, is Phonica aan Poland Street één van de laatste overgebleven grote onafhankelijke dance muziek winkels in de stad en heeft een ongeëvenaard scala van vinyl, als ook instore optredens van top Dj’s (zoals Four Tet, Simian Mobile Disco en Josh Wink in 2012. Veel van de meest gerespecteerde Dj’s van de wereld maken de bedevaart als ze in Londen zijn.

East End markten…

Brick Lane Market

Photo: Garry Knight

De markten van Londen maken deel uit van een traditie die vele eeuwen teruggaat. Sommige, zoals Camden Market in Noord Londen, zijn zeer populair geworden bij toeristen, maar de markten in the East End van Londen zijn nog steeds grotendeels bevolkt door Londenaren.

De markten zijn vol met interessante vintage kleding en betaalbare originele ontwerpen. Je hoeft zelfs niet eens iets te kopen om te genieten van de authentieke sfeer. Het eten rond Brick Lane is legendarisch en reflecteert de vele immigratie gemeenschappen die dit gebied hun thuis noemen.

Een aantal van de beste markten zijn Broadway Market (zaterdag), Brick Lane Market (zondag) en Spitalfields Market (zondag). Bekijk deze kaart.

…en liefdadigheidswinkels

Als je bereid bent om te sorteren tussen de rommel, kan je een aantal ongelofelijke koopjes vinden in de liefdadigheidswinkels van Londen. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn liefdadigheidswinkels opgezet door liefdadigheidsinstellingen. Zij verzamelen en verkopen ongewenste goederen van mensen, zoals kleding, muziek, instrumenten, meubels…alles is verkrijgbaar.

De meeste van de kleding die wordt aangeboden zijn ronduit verschrikkelijk, maar je vindt af en toe een juweeltje en de prijzen zijn uitstekend vergeleken met het kopen van nieuwe spullen van internationale ketens. Als je een muziekverzamelaar bent zijn liefdadigheidswinkels een fantastische plaats om te graven door dozen met oude vinylplaten. Bovendien steun je de lokale liefdadigheidsinstellingen met jouw aankopen.

Je moet een beetje geluk hebben met liefdadigheidswinkels omdat de voorraad volledig afhangt van het feit wat er gedoneerd is. Arriveer op de juiste dag en je kunt goed toeslaan.

Traditionele ale in een traditionele pub

george-inn-London

Photo: Nicksarebi

Hoewel het steeds zeldzamer wordt om een pint pils van onder de £4 te vinden in het centrum van Londen, zijn echte ales vaak wat goedkoper en bieden een authentieke smaak van Groot Brittannië. Zij hebben ook fantastische namen als Bishop’s Finger, Boondoggle en Cocker Hoop. Voor een authentieke manier om ervan te genieten in dezelfde kroegen als legendarische Londenaren van het verleden, vindt je cafés rond de stad, waarvan hun geschiedenis teruggaat voor 400 jaar of meer.

Santi Brea van British Study Centres in Central Londen raadt The George Inn aan naast de Borough Market in London Bridge (afgebeeld). Het is één van de oudste pubs in de stad en berekende ooit Charles Dickens als zijn stamgasten.

Musea & Galeries

Als je geniet van een middag te spenderen in het bijzijn van Monet, Van Gogh, Magritte en vrienden, dan wachten Londens galeries op je. Er zijn Dinosaur skeletten in het Natural History Museum, Egyptische mummies en controversiële beelden in the British Museum, moderne kunst bij the Tate… maak simpelweg een keuze uit de gratis musea en galeries. Zie onze Londen Tipsvoor meer informatie.

Fish & Chips

Santi van British Study Centres raadt the Golden Hind aan 73 Marylebone Lane aan voor fish and chips: “ Deze plaats is goed voor verschillende redenen… het is op een paar minuten van onze school in Londen, het serveert meer dan 100 jaar fish and chips en je mag je eigen wijn meenemen!”

Geniet van het uitzicht…

Emirates Air Line
Photo: (c) Transport for London

Sommige steden zijn zorgvuldig geplande meesterwerken. Londen daarentegen is een chaotische mix van alles, met een steeds veranderende skyline waar je dit kunt zien.

Eén van de beste plaatsen om te genieten van het uitzicht is van Parliament Hill in Hampstead Heath, waar je heel Londen kunt zien. Het is een heerlijke plek voor een picknick of zwemmen in de loop van de dag (zie hieronder), maar met name spectaculair bij nacht, wanneer de stadslichten twinkelen voor zover de ogen kunnen zien. Net na zonsondergang is waarschijnlijk de beste tijd om te gaan, omdat Hampstead Heath bij nacht een populaire gay cruising plek is.

Als alternatief, de nieuwe Emirates Air Line in Oost Londen is een kabelbaan die hoog boven the Thames loopt. Een enkele reis kost £4.30 of minder met een Oyster Card.

…en high tea

Tate-restaurant
Photo: David Ooms

In het centrum, bieden de galeries ook de beste uitzichten van de stad. Het restaurant bij het Tate Modern is populair en niet alleen door zijn uitstekende eten, maar voor het fantastische uitzicht over the Thames naar St Pauls Cathedral. Van 15.00 -17.30 uur kan je een high tea bestellen voor onder de £5 (tate.org.uk). Er zijn ook een aantal cafés om te genieten.

Het restaurant aan de top van the National Portrait Gallery biedt traditionele High van 15.30 – 16.45 voor £19.95, maar misschien ben je ook al tevreden met een kop thee en scones voor £7.50 (npg.org.uk). Zorg ervoor dat je een tafel krijgt bij het raam!

Ga zwemmen in de openlucht

De parken van Londen zijn beroemd, maar de zwembaden zijn een goed bewaard geheim.

The Serpentine in Hyde Park is een oasis van kalmte in het hart van de stad. Harrods is slechts op korte loopafstand, maar de toegang tot het afgezette zwemgebied kost minder dan “a fiver” (£5). Bij Hampstead Heath zijn er drie zwemvijvers: mannen, vrouwen en gemengd, samen met een stijlvolle art deco lido op Parliament Hill. De vijvers zijn het hele jaar open en je zult daar dappere zwemmers tijdens de wintermaanden zien!

Elders bieden een aantal openlucht zwembaden goedkoop zwemmen aan in een art deco omgeving.

Bekijk de straatartiesten in Covent Garden

Covent Garden is een top plaats voor te winkelen en het oppikken van souvenirs. Ook al heb je al je geld verspild, je kunt nog steeds genieten van het kijken naar de straatartiesten die vechten om jouw aandacht (en donaties). Als je een heel krap budget hebt kan je het optreden kijken en dan wegrennen bij het teken van een hoed op zijn kop, ondanks dat je ervan genoten hebt, zal je toch echt moeten doneren.

Als al het andere niet gaat, ga dan naar de kust.Het zal niet snel voorkomen, maar mocht je je vervelen in één van werelds grote steden, kan je naar Brighton gaan. Een retourtje met the National Express bus kost slechts £10 als je van te voren boekt, waardoor je genoeg overhoudt voor fish and chips op het strand en een smakelijk drankje in de zon.Dat zijn niet 10, niet 11… maar 12 great things to do in de Britse hoofdstad voor onder de £20! Ontdek meer over een Engelse cursus in Londen.

Met dank aan Santi Brea voor de hulp bij dit artikel .

Door Alex Hammond

Wat denk jij?