10 dingen om te doen in Seoel voor minder dan ₩ 20000,–

Reizen August 4, 2017

In Seoel is er niets waar je niet van houdt. De stad van vijf paleizen, omgeven door heuvels “die de wacht houden” en in tweeën gedeeld door de rivier Han combineert de betoverende oude wereld van traditionele hanok (Koreaanse huizen) met glitterende moderne wolkenkrabbers. Met net zoveel te doen voor stadsliefhebbers als voor natuurminnaars zijn er nooit te weinig dingen om te doen in Seoel met een bescheiden portemonnee!

 

1. Winkelen in Myeongdong

Dit bekende toeristische winkelgebied is de perfecte plaats om midden in de Koreaanse cultuur te duiken. Bezoek de Myeongdong Markt met haar sissende eten op straat en haar kleding- en juwelenverkopers en ga op zoek naar de beroemde Koreaanse cosmetica. Stop even voor een ontspannen kopje thee bij een cat café voor een ervaring waar de plaatselijke bevolking zo dol op is.

 

2. Boottochtje over de Han rivier

Een unieke manier om Seoel te bekijken is per boot op een ontspannen tocht over de rivier. Het probate bedrijf, Eland Cruises, organiseert tochtjes die vertrekken vanaf Hangang Park, naast de Wonhyo Brug. Een eenvoudige boottocht kost je ₩ 15000,– (ongeveer € 12,50), maar je kan ook uitspatten met een diner of met cruises met muziek.

 

3. Het dorpje Bukchon Hanok

Wandelen door dit traditionele dorp met haar betoverende Koreaanse huizen is een fantastische gratis manier om van Seoel te genieten zonder veel geld uit te geven. Veel huizen zijn nog altijd door plaatselijke bevolking bewoond, terwijl andere nu dienst doen als tearooms en restaurants. Op de naastgelegen Samcheongdong-gil Straat liggen ook veel traditionele hanok en dit begrenst het Samcheongdong Park, vol torenhoge bomen en pagodes.

 

4. Markten

Seoel is bomvol met beroemde markten, van de traditionele Noryangjin vismarkt – waar je je gekochte verse vis naar de marktrestaurants kan brengen om te laten bereiden – tot de Gwangjang markt, met de populairste eetstraat van de stad. De Namdaemun markt is de grootste, met volop etenskraampjes en souvenirs. Zoek je naar een goedkope hap, dan ga je voor eten op straat!

 

5. De Dragon Hill Spa

Deze fabelachtige Koreaanse spa is 24 uur per dag open en even geliefd bij toeristen als bij de plaatselijke bevolking. Tegen het goedkoopste tarief bezoek je het tussen 17.00 en 20.00 uur, wanneer de toegang je slechts ₩ 12000,– gaat kosten (ongeveer € 10,–).

 

6. Het Nationaal Museum van Korea

Gratis toegankelijk staat dit prachtige museum aan de rand van een gigantische spiegelende plas en biedt tentoonstellingen over eeuwenoude, middeleeuwse en vroegmoderne geschiedenis, kalligrafie en Aziatische kunst, en dan noemen we nog niet eens de tijdelijke tentoonstellingen (tegen bijbetaling). In de omgeving van het museum vind je ook het Oorlogsmuseum van Korea en het nationale Hangeul Museum over de Koreaanse taal (allebei gratis).

 

7. Heiligdommen en tempels

De karmozijnen pilaren van het Jongmyo Heiligdom zijn omgeven door een adembenemend bos en zullen zeker een diepe indruk op je maken. Plus, de entreekosten voor dit Confuciaanse heiligdom zijn inbegrepen in het 5-paleizenticket, dus dit is een mooie deal om mee te beginnen. Nog iets dat je niet mag missen is de Boeddhistische Jogyesa tempel, badend in veelkleurig licht (toegang gratis) en op z’n mooist tijden het Lotus Lantaarn Festival eind april.

 

8. Olympisch Park

Seoels prachtig bewaard gebleven Olympische Park werd gebouwd voor de Spelen in 1988 en is tegenwoordig een kalme oase van groengolvende heuvels, vijvers, buitensculpturen en musea. Dit is een prachtige plaats om naar toe te gaan op een zonnige dag en voor de plaatselijke bevolking een van de favoriete dingen om te doen in Seoel!

 

9. Seoul Global Cultural Centre

Deze verrassende organisatie zou wel eens jouw tweede thuis kunnen worden. Het centrum biedt allerlei soorten gratis traditionele Koreaanse activiteiten voor buitenlanders om de cultuur beter te leren kennen. Voorbeelden: K-pop danslessen, een traditioniele hanbok jurk passen, schilderen en boetseren. Een bezoek aan het culturele centrum is een absolute must!

 

10. Wandelen in Bukhansan National Park

In het noorden van het bruisende stadscentrum ligt het prachtige Bukhansan Nationale Park vol met geweldige wandelroutes op ieders niveau. Plan een dagje wandelen naar de top en weer naar beneden en bereid je voor op spectaculaire berg- en stadsuitzichten.

Hier vind je de cursussen Koreaans in Seoel

Naar wat kijk jij het meest uit van je lijst van dingen om te doen in Seoel? Laat het ons weten in het commentaarvenster hieronder, of voeg jouw eigen suggesties toe!

By Leah Ganse

What do you think?