10 verborgen schatten in Liverpool

Reizen juni 10, 2016

Liverpool is een van de populairste bestemmingen voor een taalreis in het buitenland, maar het zit ook vol verborgen plekken en attracties die voor de meeste studenten doorgaans onbekend zijn… laten we er eens een paar gaan zoeken!

Rondleiding door de oude dokken

Om een vliegende start te maken van je dagen in Liverpool maak je een wat minder conventionele rondleiding mee door het Oude Dok, herontdekt in 2001 na sinds 1826 begraven te zijn geweest. Het Merseyside Maritime Museaum biedt iedere dinsdag en woensdag rondleidingen met gids aan. Iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en archeologie moet dit beslist gaan zien!

De Volksrepubliek in het Musum van Liverpool

Wanneer je in Liverpool studeert, moet je jezelf onderdompelen in de plaatselijke geschiedenis. Ontdek wat het betekent om een inwoner van Liverpool te zijn in de “Volksrepubliek”, door middel van ruimten in het museum, die zijn gewijd aan Liverpools erfenis, cultuur en maatschappij.

shutterstock_188515220

Gebombardeerde kerk

De ruïne van St Luke zijn veel meer dan een herinnering aan het Liverpool bombardement van 1941. De “Gebombardeerde Kerk” is een ontmoetingsplaats voor multidisciplinaire kunst, met een boeiend programma van evenementen. Tijdelijk was het gesloten door de Gemeente voor uitgebreide restauratiewerkzaamhedenh, maar we hopen dat de gerestaureerde kerk haar culturele en artistieke erfenis zal behouden!

shutterstock_74184982

Wereldwijde Scouse Dag

Elk seizoen is perfect om in Liverpool door te brengen, maar wanneer je de stad bezoekt op  28 februari kun je de jaarlijkse Scouse Dag niet missen! In 2013 is men hiermee begonnen en de dag is uitgegroeid van een klein idee naar een wereldwijd initiatief, waarbij alle Scousers wereldwijd betrokken zijn, meer dan 100 restaurants in de stad en een wedstrijd om de winnaar uit te roepen!

Kernaghan Boeken

Deze beeldschone boekwinkel met een intieme Victoriaanse sfeer ligt op het binnenplein van The Bluecoat, het oudste gebouw in het centrum van Liverpool. Het interieur van de winkel is ingericht met antieke meubels en boekenkasten, gevuld met prachtige literatuur, oude zwartwit foto’s en daguerreotypes.

shutterstock_402770542

Ontdek de Ex-Directory Bar

Sarcasme liefhebbers kunnen naar de contactruimte van de website, maar daar word je niet veel wijzer van! Verstopt in het stadscentrum kun je deze geheime cocktailbar in via een rode telefooncel: om binnen te komen zul je die moeten opspeuren en het juiste nummer kiezen. Het telefoonnummer staat online, je moet er alleen wel achter zien te komen! Geniet er van!

shutterstock_59958718

De Kazimier Tuinen

Op nieuwjaarsdag 2016 werd deze club gesloten, maar de tuin is nog open en heeft kortgeleden de titel gewonnen van Liverpools favoriete zuiplap! Vanaf de straat mag het er dan uitzien als een gevangenis, maar wanneer je eenmaal in de tuin bent, sta je stomverbaasd: naast een parkeerplaats slaat deze hybride tuin de brug tussen een natuurlijke en een stedelijke omgeving, met een overdekt muziekpodium, een entresol dakterras en een bar!

Laten we naar “Een andere plaats” gaan…

De meeste studenten weten niet hoe ze er moeten komen of wat ze kunnen verwachten van Gormley’s meesterstuk. Neem bus N.53 vanaf Liverpool Centraal of de Noordlijn trein naar “Blundellsands and Crosby” en loop in de richting van Crosby Lakeside Adventure Centre. Na een heerlijke wandeling in het Crosby Coastal Park krijg je een spectaculair uitzicht  over de gietijzeren cijfers langs het strand. Vergeet niet om even te stoppen bij het Adventure Centre voor een snelle verfrissing of om te genieten van het ruime aanbod aan activiteiten!

shutterstock_4688593

… en “Ergens” een drankje doen

De Some Place Absinthe Bar is een vriendelijke en gastvrije bar uit de tijd van de drooglegging, met slechts een klein groen lichtje om de ingang aan te geven. Loop de houten trap op en dompel jezelf onder in een waarachtig “ongure” sfeer, waar de kunst van het cocktail maken wordt gecombineerd met het authentieke 19de eeuwse ritueel van het absinth schenken… de Groene Fee (en niet alleen zji) wordt naar keuze geschonken!

Heilig en profaan bij Alma de Cuba

Op een steenworp afstand van Some Place ligt Alma de Cuba in de voormalige St Petrus Katholieke kerk. Zelfs wanneer je niet uit bent op een fantastische maaltijd kun je dit luxe restaurant niet missen, waar ze heilig en profaan mixen, evenals religieuze ornamenten en house muziek; ga naar het koor boven en maak kennis met de levendige sfeer van dansende en zingende mensen in de lager gelegen apsis. En op zondag kun je van je brunch genieten bij een live gospelkoop!

shutterstock_210529606

Ben je in Liverpool geweest? Heb je tijdens je verblijf andere verborgen schatten ontdekt? Deel ze in de comments en help ons bij het verbeteren van onze gids naar een van de geweldigste steden in het Verenigd Koninkrijk!

Door Claudia Ferigo

Wat denk jij?