20 things to do in New York City voor onder de $20

Reizen januari 15, 2013

Begin met het verspreiden van het nieuws, ik wil er deel van uit maken… maar ik heb maar 20 bucks in mijn portemonnee.

Wees niet bang, je hoeft niet Frank Sinatra te zijn om een geweldig tijd te hebben in de Big Apple en je hebt geen groot budget nodig als je weet waar je moet kijken. Hier zijn twintig dingen die je kunt doen voor onder de $20 in New York.

We horen graag jouw tips in de comments.

Ga (rol)schaatsen

new-york-skating

foto: Eric Wittman

Geïnspireerd door stedelijke dak ontwerpen in Japan, is Riverbank State Park aan 679 Riverside Drive een mooi park met meerdere lagen en met een geweldig uitzicht op de Hudson River om op elk moment van het jaar van te genieten. Wanneer je klaar bent met relaxen, is er een overdekte schaatsbaan waar je in de zomermaanden kunt rolschaatsen en kunt schaatsen in de winter. De toegang is $1.50, (rol)schaatsverhuur $6. (nysparks.com)

Neem de gratis ferry naar Governors Island…

Neem een gratis ferrytocht naar Governors Island in de weekenden tijdens de zomermaanden en verken een deel van de geschiedenis van New York.

De regering van de Nederlanders heeft hun stempel gedrukt op het eiland, dat later werd gebruikt door het Amerikaanse leger en de kustwacht. De stad is niet helemaal zeker met wat ze moeten doen met de resterende reeks van grote huizen en forten, maar dit is zeker één van de meest charmante overblijfselen in de stad.

Twee keer per jaar, brengt the jazz lawn party ($15) de wereld van Jay Gatsby en vrienden terug. In andere weekenden, kan je je $15 spenderen aan een fiets voor twee uur. Met kunstwerken, minigolf en een afterdark cocktail bar en je hebt een geweldige plek om een goedkope zomermiddag te spenderen.

The Governors Island ferry vertrekt van the Battery Maritime Building gevestigd aan 10 South Street, naast the Staten Island Ferry in Lower Manhattan.

…of Ellis Island

The Immigration Museum on Ellis Island zal jou een voorproefje geven van hoe het leven was voor de immigranten die arriveerden in New York onder de ogen van het Vrijheidsbeeld. Een 45-minuten durende audio tour dompelt je onder in het leven van een nieuwe aankomst, terwijl tentoonstellingen  meer diepgaande achtergrond informatie bieden van de stichting van het moderne Amerika. Het is gratis, net zoals de ferry naar het eiland.

…of Staten Island

Staten-Island-Ferry

Foto: InSapphoWeTrust

De 8km, 25-minuten durende rit op de Staten Island Ferry (siferry.com) is gratis en biedt wellicht de beste uitzichten over de New York Harbor. 20 miljoen mensen maken ieder jaar de tocht, genieten van de uitzichten op het Vrijheidsbeeld, Ellis Island en Manhattans wolkenkrabbers.. of steken simpelweg hun hoofden in de krant voordat ze beginnen aan een lange dag op het werk.

…of Brooklyn

New York is niet alleen maar Manhattan. De IKEA ferry’s varen vanaf Wall Street’s pier 11 naar IKEA Red Hook in Brooklyn en zijn gratis in de weekenden. Doordeweeks kost de reis $5 per enkele reis, maar als je een $10 IKEA bon laat zien is de terugreis naar Manhattan gratis, of als je je ferry ticket laat zien bij Ikea trekken ze $5 af van je aankoop van $10 of meer (gemakkelijk te behalen met wat gehaktballen, potjes haring en mini Dime chocolade).

De ferry vaart vanaf 14.00 uur op werkdagen en vanaf 11.00 uur in de weekenden.

Ga naar het (zomer)podium

Elke zomer presenteert Summerstage meer dan 100 gratis optredens in 18 parken in de vijf stadsdelen van New York City. Alles wordt aangeboden, van theater tot dans als tevens live muziek en poëzie.
Kijk hier voor meer informatie (cityparksfoundation.org)

Prospect Park Bandshell

bandshell

 Foto: edenpictures 

“Band-shell” in tegenstelling tot  “Hades for musicans”, is een prachtig podium in Prospect Park waar je gratis concerten kunt bezoeken tijdens the Celebrate Brooklyn! Performing Arts Festival(juni tot augustus). Terug in de jaren 1940, zouden New Yorkers aan jitterbug, wals en foxtrot wedstrijden deelnemen bij the bandshell, maar tegenwoordig hebben ze de voorkeur om alleen maar te zitten en te genieten van de muziek in de openlucht.

The High Line

Vroeger liepen intercity trein  lijnen door Manhattans West Side op straat niveau. Dit was gevaarlijk. Mensen stierven. De lokale spoorwegmaatschappij namen “West Side Cowboys” aan, die op paarden moesten rijden en moesten zwaaien met vlaggen aan de voorkant van de treinen. Mensen stierven echter nog steeds. Dus 21km spoorwegen werden gehesen in de lucht en de ongelukken waren gestopt.

Snel vooruit naar de jaren 1950 en vrachtwagenvervoer heeft de plek van de Amerikaanse spoorwegen verminderd bij het verplaatsen van goederenvervoer in het hele land. The High Line viel in verval en delen werden afgebroken.  Na een langdurige campagne van een aantal lokale inwoners, zijn de overige delen geleidelijk geopend als een natuurgebied dat gratis voor publiek is om hiervan te genieten. Dit is een wonder van modern stedelijke vernieuwing en een must-see bezienswaardigheid van NYC.

Geniet bij een bar op het dakterras

met-museum-rooftop

 Foto: Missy S 

Je moet wel een keuze maken naar welke dakterras bar je wilt toegaan, want houd er rekening mee dat de entreeprijzen meestal rond de $20 bedragen, dit is inclusief drankje. Maar er zijn zo veel classy bars op dakterrassen in Manhattan  dat je zeker één op zijn minst moet proberen.

Plunge bij Gansevoort Hotel in the Meatpacking District is exclusief en blits met een prachtig uitzicht  over de stad, the Private Rooftop and Garden van the Gramercy Park Hotel is exclusief en blits met geweldig uitzicht over de stad, the Peninsula Hotel’s Salon de Ninq is exclusief en blits met prachtig uitzicht over de stad, Le Bain is exclusief en blits met prachtig uitzicht over de stad eneen zwembad… je krijgt het idee.

Met $20 kan je een biertje of een glas wijn drinken bij elke bar op een dakterras, maar vergeet niet om wat geld op zij te zetten voor de verplichte tip. Check Time Out om te zien wat er deze week te doen is.

Eén van de mooiste daken in de stad kan je vinden bij het Met Museum (afgebeeld), die ook een bar heeft.

The Kent Theater

Als blitsende bars op dakterrassen niet jouw ding zijn, is een trip naar het Kent Theater aan 170 Coney Island Avenue een beter idee. Bij één van de laatst overgebleven old-school filmtheaters in Brooklyn,  is bekend dat de vloeren plakkerig zijn en je zult de toiletten ook wel liever willen overslaan, maar de tickets kosten zelden meer dan 6 dollar en er is iets authentieks in de lucht. Of misschien is het gewoon stof.

Free(ish) musea

Suggesties voor donaties zijn gewoon: een suggestie. Als je het oké vindt om de voorstellen van donaties te negeren bij het Metropolitan Museum of Art (metmuseum.org), the America of Natural History (amnh.org) – en van 17.45 uur tot 19.45 uur op zaterdagen, the Guggenheim (guggenheim.org), kan je genieten van de werken van de legendarische schilderes voor pennies. Hey, de meeste van de artiesten waren ook blut, dus voel je er niet rot over.

Neem een hotdog en bekijk het honkbal op Coney Island

coney-island

Foto: Shawn Perez

Nathan’s Hot Dogs op Coney Island organiseert elke een legendarische eetwedstrijd op 4 juli, dat wordt uitgezonden op nationale televisie. Je kunt genieten van één van de sappigste worsten van het gehele jaar voor onder de $10.

Wat kan een betere aanvulling zijn op een hotdog dan een honkbalwedstrijd? Het bekijken van de grote hoofdklasse van honkbalteams kan duur zijn, maar op slechts een blok verwijderd van Coney Island, kan je een Brooklyn Cyclones wedstrijd pakken voor minder dan $10 en kruip  in de  geest van de minor league honkbal. Elke vrijdag en zaterdag is er vuurwerk.

Pier 25

Pier 25 in Tribeca is een onderdeel van een $100 miljoen vernieuwingsproject voor de pieren van Battery Park City. Je kunt crazy golf (slechts $5 dat naar het goede doel gaat), voetbal of volleybal spelen. Doe je skates aan bij het skate park of geniet van de exposities die komen en gaan van de pier.

Wandel over the Brooklyn Bridge

brooklyn-bridge

Foto: Missy S

Een andere manier om te genieten van een iconische uitzicht van Manhattan is om te lopen the Brooklyn Bridge. Er is een speciale voetgangersbrug boven het verkeer, maar als je hoge hakken draagt, kijk uit voor de kleine openingen tussen de planken. En vergeet je camera niet!

Neem een rondleiding

Alleen ontdekken van een stad, is een geweldige manier om een stad te leren kennen, maar soms kan je een deskundige gids niet verslaan. Er zijn tal van rondleidingen beschikbaar door de stad en onze partnerscholen kunnen je begeleiden naar één van de beste. Hier zijn een aantal van onze favorieten:

The Grand Tour rond downtown Manhattan is gratis en omvat voorkennis van de stedelijke historici Justin Ferate en Peter Laskowich.  The Grand Tour is elke vrijdag het gehele jaar door om 12.30 uur in het sculpture court aan 120 Park Avenue (grandcentralpartnership.org).

Je kunt een audio tour of Grand Central Terminal nemen voor slechts $7 –  kijk naar “GCT Tours” vensters op de stationshal.

The New York Public Library biedt elke dag van de week gratis rondleidingen aan, de bibliotheek is echter op zondagen in de zomer gesloten.

Er zijn verschillende rondleidingen van Chinatown beschikbaar. Vraag bij jouw school naar aanraders. Als je trekt hebt, Joe’s Shanghai biedt legendarische dim sum aan!

Kajak op the Hudson…

hudson-kayak

Foto: Payton Chung

Downtown Boathouse is een non-profit organisatie die gratis publieke kajak programma’s aanbiedt in de wateren van de haven. Gewoon je melden bij één van de basissen op Pier 40, 72nd Street of Pier 96 met een zwempak, teken een verklaring en je wordt voorzien van een reddingsvest, een kajak, een peddel en een aantal tips voor peddelen. Er zijn korte tochten rond de pieren en langere tochten voor de meer ervaren kajakkers. Zie downtownboathouse.org.

…of roeien in Central Park

Van april tot oktober is The Loeb Boathouse (thecentralparkboathouse.com) in Central Park dagelijks open. Het zonovergoten meer is een romantische plek om te roeien als een paar, of de ideale plaats om prachtige aquarellen te schilderen van koppels die romantisch roeien. Bootverhuur is $12 per uur plus een borg van $20.

Trakteer jouw ogen bij Union Square Greenmarket

Union-Square-Greenmarket

Foto: Maggie Hoffman

Je hoeft niet iets te kopen bij Union Square Greenmarket, maar na het proberen van enkele van de vele monsters die beschikbaar zijn van de 140 regionale boeren, vissers en bakkers die elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag  hun stallen opzetten, is de kans groot dat je zulteindigen met tas vol lekkere producten!

Brooklyn Flea

Lang voordat Urban Outfitters begon met het  verkopen van tweedehands kleding op grote basis, bood New Yorks rommelmarkten authentieke koopjes van de laden, garages en kledingkasten van de stad. Sinds 2008, is Brooklyn Flea (brooklynflea.com) uitgegroeid tot één van de mooiste plekken in de stad om vintage (en nieuwe) kleding, antiek, juwelen, muziek en prullaria op te halen. Kijk op de website voor zijn huidige locatie want het verhuist met de seizoenen.

The New York International Fringe Festival

Elk jaar in augustus, brengt the New York International Fringe Festival een groot scala van optredens op podia en straten rond de stad. Dit omvat alles van dans tot drama, poëzie lezingen tot comedy nights. Tickets voor elke evenement zijn onder de $20 en verkopen snel uit.

Luister naar gratis optredens van Juilliard studenten

Dinsdagavonden om 20.00 uur, studenten en alumni van de legendarische muziekschool in New York geven een uur lang een gratis concert in het opvallende atrium van 180 Maiden Lane. Prachtige muziek in een prachtige omgeving.

The Slipper Room

slipper-room

Foto: Sean Savage 

The Slipper Room in 167 Orchard St is New Yorks nummer één burlesk podium. Tickets zijn meestal tussen $10 en $15, waardoor je genoeg wisselgeld overhoudt van je twintig dollar voor een biertje om te genieten tijdens het kijken van acrobatiek, magie en een verbijsterende reeks van korsetten.

Chelsea’s Art Galleries

Het gebied rond West 24th / 25th / 26th streets (zie kaart) is het thuis van een aantal uitstekende galeries waar je gratis naar binnen kunt. Als je graag iets van de kunst naar huis wilt nemen, zal dat wel jouw budget van $20 overschrijden.

En als het allemaal iets te veel wordt… bezoek the Mahayanna Buddhist Temple

Aan 133 Canal Street in Chinatown, is The Mahayanna Buddhist Temple een oasis van rust in de bruisende stad. Met $1 donatie kan je een badjas omslaan en zoeken naar innerlijke rust.

1,2,3,4… wow, dat zijn 24 goedkope of gratis dingen die je kunt doen in New York! Tijdens eenEngelse cursus in New York  kan je van dit alles en veel meer genieten, terwijl je snel jouw Engelse taalvaardigheden verbetert en vrienden maakt in één van ‘s werelds grootste smeltkroezen.

Dankwoord aan Alex Troesch, inwoner van New York, voor zijn hulp bij dit artikel.

Door Alex Hammond

Wat denk jij?