De beste tijd om naar Australië te gaan

Reizen October 30, 2018

Kangoeroes en koala’s, het origami silhouet van het Sydney Opera House, de hipster koffietentjes van Brisbane en het legendarische surfen in Gold Coast… Australië is een opmerkelijk wonder. Maar omdat het niet de eerste de beste of meest betaalbare bestemming is, willen we zorgen dat jij de goede tijd kiest om op reis te gaan. Samen kijken we even naar de beste tijd om naar Australië te gaan en alles wat je moet weten: de goedkoopste tijd, wanneer het weer op z’n best is en wanneer het laagseizoen is, zodat je de toeristen kan vermijden. Klaar om naar de andere kant van de wereld te gaan?

Wat zijn de verschillende seizoenen in Australië?

Australië ligt op het zuidelijk halfrond, dus de seizoenen zijn tegengesteld aan die van Europa en Noord-Amerika. Hier is een basislijstje van de seizoenen in Australië, zodat je niet in de war raakt!

  • Zomer = december, januari en februari
  • Herfst = maart, april en mei
  • Winter = juni, juli en augustus
  • Lente = september, oktober en november

Het kan een beetje verwarrend zijn om kerst te vieren op het strand, maar wanneer je dat hebt geaccepteerd, dan is de ruil van de barre winter tegen het zonnige Australië behoorlijk verrassend.

Wanneer valt in Australië het regenseizoen?

Dus nu je de seizoenen kent: wanneer valt in Australië het regenseizoen? Er is niets dat je strandvakantie zo kan verpesten als een tropische cycloon. In feite horen meer dan 15% van de cyclonen ter wereld bij Australië, maar gelukkig komen er niet veel van die cyclonen aan land! Noordwest Australië, het tropische gebied van het land, kent de meeste cyclonen en een bepaald regenseizoen, van november tot en met april. Een paar van de grotere steden in deze regio zijn Cairns en Darwin. In de rest van Australië, zoals in Brisbane en Gold Coast vlakbij de zuidgrens van Queensland of in Sydney in New South Wales is regen niet iets waar je je al te druk over hoeft te maken, omdat het klimaat daar veel beter is.

Wanneer is het in Australië het laagseizoen voor de toeristen?

Het is geen verrassing, dat het laagseizoen qua toerisme gelijkloopt met de wintermaanden juni, juli en augustus. Aan het andere eind van het spectrum valt het hoogseizoen in de zomer (de winter in Europa en Noord-Amerika). Geen zorgen over het bezoek aan Australië tijdens het winterseizoen, omdat de strandplaatsen zoals Gold Coast of Surfers’ Paradise nog altijd zon hebben met temperaturen rond 21° of 22°. Het weer in Sydney is wat frisser in de winter, met gemiddelde temperaturen van 17°-18° overdags, dus neem een jas mee en wat warmere kleding voor ‘s avonds, dan zit je goed!

Het geldt voor bijna elke bestemming, dat de lente en de herfst de beste tijden zijn om te reizen qua weer en niet teveel toeristen, dan is het niet te warm of te koud.

Wat is de goedkoopste tijd om naar Australië te gaan?

Dit lijkt misschien een strikvraag, omdat vluchten naar Australië bijna altijd relatief “duur” zijn (tenzij je in Nieuw-Zeeland woont), maar je kan 25% of meer besparen, wanneer je buiten het hoogseizoen boekt! Probeer het laagseizoen (winter in Australië, zomer in Europa), of wanneer je uitzoekt om in een ander seizoen te gaan dan meent een zeker online reisbureau dat november, februari en maart de goedkoopste maanden zijn om te reizen.

Wanneer je ook kiest om je reis te maken naar het land aan de andere kant van de wereld, je gaat een onvergetelijke ervaring opdoen in het land van de binnenlanden, de legendarische stranden, de Aboriginal kunst, adembenemende natuur en spannende steden. De  beste tijd om naar Australië te gaan is nu!

Plan mijn reis naar Australië!

By Leah Ganse

What do you think?