Wanneer is het de beste tijd om naar Zuid-Afrika te gaan

Reizen January 12, 2021

Heel het jaar door is Zuid-Afrika een populaire bestemming, en met een goede reden. Het is een ongelooflijk divers land, met bergen, droge savannes en enorme golven om te gaan verkennen. Dit gezegd hebbende, met seizoenen die niet gelijk lopen met de traditionele Europese timing van het jaar, en een gebied dat twee keer zo groot is als Frankrijk is het moeilijk om vooraf te besluiten wanneer het de beste tijd zou zijn om naar Zuid-Afrika te reizen. Maar maak je geen zorgen – wij zijn hier om je te informeren over de beste tijd om naar Zuid-Afrika te gaan, wat ook het soort reis mag zijn die jij hebt gepland.

Hoog- en laagseizoen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft vier verschillende seizoenen, maar de lente en het najaar zijn meestal wat korter. Er is ook zowel een nat als een droog seizoen en het klimaat kan variëren in het land, dus stel jezelf op de hoogte van het weer in de regio waar jij het liefst naar toe zou willen, wanneer je je reis gaat plannen.

Ben jij een type dat geniet van warm weer, dan is het hoogseizoen in Zuid-Afrika misschien een goede tijd om te reizen. In de zomermaanden (december tot en met februari) zijn de temperaturen hoger, met een gemiddelde van 23°C in Kaapstad, and 28°C in Durban. Hou er rekening mee, dat het regenseizoen aan de Westkaap over het algemeen valt in de winter, terwijl de rest van het land zomerregens krijgt! Een ander iets om in het achterhoofd te houden is dat de Zuid-Afrikaanse zomervakantie valt in december, zodat deze maand wat drukker is, en er veel mensen zullen afkomen op de populaire attracties.

Het laagseizoen aan de andere kant valt over het algemeen in de winter. De winter in Zuid-Afrika is van juni tot en met augustus, en de temperaturen zijn dan lager maar absoluut niet ondraaglijk! De temperatuur ligt dan vaak rond de 20C! Het laagseizoen in Zuid-Afrika zou voor jou een geweldige keuze kunnen zijn, als je de drukte wil ontwijken.

De beste tijd om naar Zuid-Afrika te gaan om dieren te zien

Een van de grootste publiekstrekkers van Zuid-Afrika is het verrassende wildleven. Wil je de Big Five gaan zien, dan is de koele, drogere winter de beste kans om een glimp op te vangen van olifanten of leeuwen. Omdat er in de winter minder regen is (behalve aan de Westkaap), is er minder loof en gras waar de dieren zich achter kunnen verschuilen. Omdat de waterbronnen opdrogen, komen de dieren bij de resten bijeen, en dan is het gemakkelijk om vast te stellen waar ze zullen zijn.

Wil je echt persoonlijk vlakbij de wilde dieren van Zuid-Afrika komen, dan kan een taalreis als vrijwilliger in een van de vele reservaten van het land een verrijkende en lonende ervaring zijn. Vrijwilligersprogramma’s kunnen duren vanaf een paar weken tot verschillende maanden, waarbij je de dieren in hun natuurlijke omgeving kan gaan zien tijdens de verschillende seizoenen in Zuid-Afrika, als je dat zou willen.

Ben jij een dierenvriend, dan is de kust ook en mooie plek om naar toe te gaan, wanneer je een reis naar Zuid-Afrika wil gaan maken. Het kijken naar walvissen is een populaire toeristische attractie, wanneer enorme scholen walvissen de zee op gaan om warmere gebieden op te zoeken. Ga ze bekijken vanaf juni tot november langs de Kaap, op prachtige strandlocaties zoals Kaapstad of Port Elizabeth!

De beste tijd om naar Kaapstad te gaan

Dankzij de verrassende plek tussen de zee en de prachtige Tafelberg is Kaapstad een van de populairste bestemmingen in Zuid-Afrika, en trekt het heel het jaar door toeristen aan. De populairste tijd om vakantie te vieren in Kaapstad is tussen december en februari, wanneer de temperaturen hoger zijn. De stranden zijn druk in deze periode, maar er zijn veel festivals en activiteiten om van te genieten in heel de stad.

Wil je gaan wandelen of het verrassende natuurlandschap rond Kaapstad gaan ontdekken, dan brengt het najaar heldere lucht en frisse temperatuur. Tijdens het winterseizoen in Kaapstad is er eveneens veel te doen, met overdekte markten en knappende haardvuutjes. Daarom is de beste tijd om naar Kaapstad te gaan afhankelijk van wat je wil gaan doen!

The beste tijd om naar Johannesburg te gaan

In de grootste stad van Zuid-Afrika is er veel te zien en te doen. Vanaf daar is het makkelijk om een van de drie grote hoofdsteden van Zuid-Afrika te bereiken: Pretoria. Daar zijn safariparken binnen rij-afstand, maar in de stad zelf zijn er ook veel dingen om te gaan verkennen! Omdat het zomerseizoen valt van december tot en met februari is dit het drukste seizoen in Johannesburg, met veel toeristen in de buurt. De prijzen gaan in deze tijd omhoog, net als de kans op regen!

Maart-mei of september-november wordt over het algemeen beschouwd als de beste tijd om naar Johannesburg te gaan wanneer het reizen goedkoper is en je kan genieten van wat mildere temperaturen!

Wanneer ga je naar Zuid-Afrika

Omdat Zuid-Afrika zo’n groot en verscheiden land is, bieden de meeste seizoenen van het jaar je een onvergetelijke ervaring in wat naar men zegt een van de mooiste landen ter wereld is! De beste tijd om naar Zuid-Afrika te gaan en wat je wil gaan zien en doen mag je echt zelf kiezen – en als je het echt niet zeker weet, waarom blijf je er dan niet een tijdje? Tijdens een taalreis in Zuid-Afrika kan je het land gaan verkennen tijdens alle seizoenen!

Ervaar Zuid-Afrika

By Emily Lawrenson

What do you think?