IJshockey in India? ILSC brengt een stukje Canada naar de Himalaya

Reizen april 2, 2015

India en Canada hebben meer gemeen dan je zou verwachten. Beide hebben een Brits koloniaal verleden, legendarische bergen en….houden van ijshockey? Onze partner ILSC, met hoofdkwartier in Vancouver, neemt deel aan een ontwikkelingshulpprogramma om Canada’s nationale sport naar het Indiase subcontinent te brengen.

Onze partnerschool ILSC is nieuwe paden voor studie in het buitenland ingeslagen door een school in New Delhi te openen, dat nu een van onze spannende bestemmingen is geworden. Een van de redenen dat ILSC en ESL natuurlijke partners zijn is onze gedeelde toewijding aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Door ons unieke Het zelfevulatie instrument voor MVO, kunnen ESL partnerscholen hun huidige MVO acties evalueren en toekomstige inplannen. Wij publiceren de uitkomsten om onze studenten de meest volledige informatie te geven bij het maken van hun keuzes en ook om onze partners aan te moedigen om door te gaan met MVO. ILSC was een van de scholen die ons heeft geholpen bij de samenstelling van dit instrument en blijft een model voor andere talenscholen wanneer het gaat om duurzaamheid.

Groen leiderschap

Canada lake copy

ILSC Vancouver’s Groen Leiderschap Cursus levert Engelse taalvaardigheid door onderwijs dat zijn thema’s opbouwt rond het milieu en sociale ontwikkelingen. De cursus, die wij als onderdeel van onze Language PLUS categorie aanbieden is recentelijk vernieuwd om zo tegemoet te komen aan de zich wijzigende behoeften van onze studenten

Je kunt hier meer lezen over de cursus en over ILSC’s filosofie van MVO.

De Vancouver school organiseert een reeks activiteiten ter gelegenheid van Earth Day op 22 april, met ondermeer een schoonmaakactie van het strand en door een uur lang alle activiteiten die fossiele brandstoffen gebruiken te onderbreken.

 

Een uitstekend moment om in Canada te studeren

Lange tijd waren de Canadese dollar en de Amerikaanse dollar ongeveer gelijk in waarde, maar in de afgelopen jaren is Canada verhoudingsgewijs goedkoper geworden en is haar dollar gezakt naar een waarde van rond de 80 Amerikaanse dollarcent. Als je uit Europa komt kan dit een groot verschil in je beschikbare budget opleveren.

 

Natuurlijk is er nooit een “slechte” tijd om in Canada te studeren: Geniet van ’s werelds beste ski- en snowboard mogelijkheden in de wintermaanden en natuurlijk bieden haar grote steden het hele jaar door een spannende en vriendelijke sfeer. Voeg daar nog de aantrekkelijke prijzen aan toe en je krijgt dan een wel heel aantrekkelijk aanbod…

Meer informatie over onze Engelse cursussen in Canada , deel je mening of geef een reactie.

Door Alex Hammond

Wat denk jij?