De 10 koffieshops in Toronto om nu te proberen

Reizen April 9, 2018

Toronto heeft een unieke energie en dat kan te maken hebben met de altijd aanwezige zin in koffie! Met een geurige oase op iedere straathoek hebben cafeïnejunks alle keuze. Zelfs als koffie niet jouw ding is, dan is een bezoekje aan een café met gebak en een kopje thee een must om de sfeer van de stad te proeven. Dus, of je nu Engels studeert in Canada of je bent er alleen maar op vakantie, zorg dat je deze verleidelijke koffieshops in Toronto niet mist.

 

Op loopafstand van ILSC Toronto:

 

1. Jimmy’s Coffee

Dit is een koffieshop die zich weet te onderscheiden: aan hun gele deksels op de meeneembekers zie je meteen waar je koffie voor onderweg vandaan kwam! Drink je Americano tussen je medestudenten en ga bij het raam zitten om de wereld op McCaul Street aan je voorbij te zien trekken.

 

 

2. HotBlack Coffee

Precies in hartje Toronto aan de beroemde Queen Street herken je HotBlack meteen aan de helderrode gevel. Er is daar ook een privé patio, dus op warme dagen geniet je daar van een beetje frisse lucht met een koffie ijslolly, midden in de stad.

 


 

3. Dineen Coffee Company

Als het gaat om koffieshops in Toronto dan is dit luxueuze café een lust voor het oog. Een fascinerende tegelvloer en prachtige verlichting maken Dineen Coffee Co. tot de perfecte plek voor een Instagramverhaaltje en een latte.

 


 

Op loopafstand van EC Toronto:

 

4. De Mello Palheta Coffee Roasters

Dit waanzinnige café wenkt je als het ware naar binnen met graffiti-geïnspireerde muren en paraplu’s aan het plafond. Ga bij je scherpe cortado of ijskoffie eens voor hun sortering van lekkere chocoladebonbons in alle kleuren van de regenboog.

 

 

_ HAPPY SUNDAY ? WE’RE READY TO FEED ? AND CAFFEINATE YOU ☕

A post shared by De Mello Palheta (@demellopalheta) on


 

5. Himalayan Coffee House

Latte verheven tot kunst. Dit gezellige kleine plekje kan je verrassen met een dinosaurus, sneeuwman of Minion, die naar je lacht vanuit het schuim op je cappucino. Bij hun verbazingwekkend kunstige lattes serveren ze een grote sortering ijskoffiedranken, perfect voor in de zomer.

 


 

Nog meer geweldige mogelijkheden:

 

6. Everyday Gourmet

Als je Toronto bezoekt moet je echt op z’n minst één keer naar de St Lawrence Markt. Pak een koffie bij Everyday Gourmet op de markt en wandel langs de kraampjes van jouw voorkeur. Hun koffiebonen zijn plaatselijk en worden ter plekke gebrand, dus een meer authentieke Canadese koffie dan dit krijg je niet!

 


 

7. Arena Coffee Bar

Middenin de übercoole Distilleerderijenwijk van Toronto vind je dit winderige bakstenen paradijs voor koffie en sportliefhebbers. Met een achtergrond van sportthema’s is de Arena Coffee Bar een prachtige plek om je cafeïneshot te krijgen en een paar dingen te leren over de Toronto Maple Leafs, het meest geliefde hockeyteam van de stad.

 


 

8. Fahrenheit Coffee

Dit is ongetwijfeld een van de beroemdste koffieshops in Toronto. Met drie goddelijke soorten espressobonen kan je de samenstelling kiezen die het beste past bij jouw smaakpapillen of je laat je er eentje aanraden door de barista. Weet je niet wat je moet bestellen, probeer dan een cortado, de favoriet van het huis.

 


 

9. Quantum Coffee

Coole naam, coole vibe – Quantum Coffee brûleert zelfs je koffie met een brander in de vorm van een seizoensgebonden crème brûlée cappucino. Wat kan er nog lekkerder zijn?

 

 

Got you covered ☕ (pic: @tesshi)

A post shared by Quantum Coffee (@quantumcoffeeco) on


 

10. Strange Love Coffee

Drink van je flat white of een minnaarslatte (met caramel, kamperfoelie en kaneelsmaakjes, natuurlijk) in dit leuke kleine café in de hippe Entertainmentwijk. Voel je je prikkelbaar, dan is een aardbeiencroissant een schot in de roos.

 

 

101 SPADINA – come say helloooo.

A post shared by strangelovecoffee (@strangelovecoffee) on


Breng me naar Toronto

By Leah Ganse

What do you think?