10 leuke dingen om te doen tijdens je taalreis in Londen

Reizen October 13, 2020

Is Londen de mooiste stad ter wereld? Wij denken van wel – maar waarom ga je daar niet heen om het zelf te beleven? Musea en markten, parken en paleizen, winkels en shows… de verrassende hoofdstad van het VK is een 24/7 wonderland, vol met indrukwekkende pleisterplaatsen en sensationele belevenissen. En natuurlijk is het de ideale bestemming om Engels te leren! We hebben hier 10 leuke dingen op een rijtje gezet die kan doen tijdens je taalreis, met daarbij een paar top tips om optimaal te profiteren van je nieuwe vaardigheid, als je daar dan bent. Wij weten zeker, dat je het helemaal te gek zal vinden!

1. Wandel langs de zuidoever

Er is geen betere manier om te genieten van de adembenemende skyline van Londen dan door te wandelen langs de zuidoever. Van de panoramische ronde vorm van de London Eye tot aan de beroemde koepel van de St Paul’s Kathedraal: het uitzicht tijdens een wandeling langs de oevers van de Theems is echt buitengewoon. Je kan ook een kaartje kopen voor het Globe Theatre, om een rondom uitvoering te gaan zien van de theaterstukken van Shakepeare in het vernieuwde Elizabethan Theatre. (Hou het goedkoop – en ga dan meteen voor een echt authentieke Elizabethan ervaring – door een staanplaats te boeken voor £ 5,–)

2. Museum Lates

De musea in Londen zijn de beste ter wereld – en iedereen weet, dat de meeste gratis zijn, zoals uitstekende instituten als het British Museum, het V & A, de National Gallery en het Tate Modern. Maar misschien weet je nog niet, dat in veel daar van  speciale evenementen worden gehouden – de bekende “Museum Lates”- die vaak, maar niet altijd, plaatsvinden op vrijdagavond. Van DJ sessies tot aan filmscreenings en lezingen na rondleidingen: de Museum Lates zijn fantastisch om Londen te beleven samen met de plaatselijke bevolking!

3. Reis goedkoper

Londen is niet goedkoop. En dat geldt speciaal voor studenten. Benut je studentenbudget optimaal door de beste deal te pakken qua vervoer. Oyster cards zijn goedkoper dan individuele enkele reizen, dus schaf de 18+ Oyster card aan. En als je daartoe gerechtigd bent: de 16-25 Railcard. Die twee kan je combineren voor meer korting. Het is ook de moeite waard om te weten dat er een daluren tarief is in de bus, dus als je meer tijd hebt dan geld, pak dan de bus.

4. Doe mee met Meetup

Er zijn allerlei soorten groepen op Meetup! Dat is een prachtmanier om contact te maken met de plaatselijke bevolking, zodat je je nieuwe taalvaardigheid in praktijk kan brengen. Er zijn groepen voor van alles – sightseeing, koken, boekenclubs, knutselen, kunsttentoonstellingen, wandelen, taaluitwisseling, allerlei soorten sport en nog veel, veel meer. En als je geen groep kan vinden die je leuk vindt, dan kan je er zelf ook eentje beginnen.

5. Ga naar de markten in Londen

Een van de beste manieren om Londen op z’n gezelligst en meest authentiek te beleven is een zondag van markt tot markt te gaan. Het is de moeite waard om vroeg op te staan voor de bloemenmarkt op Columbia road – op een zonnige lentemorgen is dit een van de mooiste plaatsen van Londen! Na het bewonderen van de bloemenkraampjes kan je de korte afstand lopen naar de Spitalfields markt, om te snuffelen in de vintage kraampjes en misschien wat lekkers te halen bij de kraampjes waar je de delicatessen kan proeven en kopen.

6. Volg een VK televisieserie

Kijken naar een VK televisieserie heeft veel voordelen. Om te beginnen kan je je Engels oefenen: begin met ondertiteling in je eigen taal en als je wat beter bent, denk er dan eens over om dit te veranderen in Engels. Als je The Crown, Love Island of Britain’s Got Talent leuk vindt, heb je door het volgen van deze series volop aanknopingspunten voor een gesprek met de Londenaren!

7. Begin een blog

It’s win-win! In Londen ga je een fantastische tijd hebben, omdat dit echt een van de mooiste steden ter wereld is. Waarom gebruik je je ervaring niet, om je Engels een impuls te geven door het schrijven van een blog? Je kan dan met je vrienden en familie delen wat je hebt meegemaakt, en in de les oefenen met wat je hebt geleerd tijdens je studie in het buitenland programma. Het is een win-win!

8. Ga naar Primrose Hill tijdens zonsondergang

Het is genieten van het prachtige uitzicht over de hele stad vanaf Primrose Hill. Deze kleine enclave in het noorden van Londen heeft een betoverende, dorpse sfeer, met mooie huizen die in pasteltinten zijn geschilderd. Neem wat picknickspulletjes en een deken mee, en ga er aan het einde van de middag naar toe om de skyline van Londen verlicht te zien worden door de ondergaande zon. Het is een uitzicht dat je nooit meer vergeet! (Ben je toevallig in Londen voor de Guy Fawkes Day op 5 november, dan is dit een prachtplaats om het vuurwerk boven de stad te gaan zien.)

9. Geniet van de middagthee

Een van de fijnste en heerlijkste Britse tradities is de middagthee, die in de afgelopen jaren meer in de belangstelling is komen te staan. Je waant je als medespeler in Downtown Abbey in het Café Royal bij een overvloedig aanbod van sandwiches en gebak, gepresenteerd in vergulde pracht, terwijl een pianist de toetsen beroert. Andere uitstekende mogelijkheden voor de middagthee zijn de geraffineerde elegantie van de Berkeley’s Prêt-a-Portea, de salon in het Brown’s Hotel of The Foyer van Claridge’s. En dan is er natuurlijk nog het fabelachtige proefkoninkrijk van Fortnum en Mason, waar al bijna een eeuw lang een superdeluxe middagthee wordt geserveerd. Vegetariërs kunnen naar Farmacy in Westbourne Grove voor een prachtige, plantvriendelijke versie van de middagthee.

10. Ga voor Indiaas

Vis en patat zijn al lang ingehaald door curry als het favoriete gerecht in het VK. Je kan een paar van de beste en meest authentieke curry’s in Londen krijgen in de restaurants aan Drummond Street. Veel toeristen zal je op Drummond Street niet tegenkomen: dit is een plek die de Londenaren graag voor zichzelf houden. De restaurants hier zijn bij studenten al heel lang favoriet, omdat ze allemaal ongelooflijk goede waar voor je geld bieden – en bij de meeste is het toegestaan om je eigen wijn mee te brengen en de kosten nog verder te drukken.

Studeer Engels in Londen

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?