Wat is nieuw in Londen voor 2015?

Reizen april 29, 2015

In een metropool als Londen is er altijd iets nieuws en gebeuren er spannende dingen. Als je dit jaar afreist naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, zijn hier een aantal dingen waar je van kunt genieten:

Sky Garden bovenin 20 Fenchurch Street

shutterstock_183194417 copy

De skyline van Londen is de laatste jaren steeds hoger geworden en 20 Fenchurch Street (bekend als de “Walkie Talkie”) is de laatste wolkenkrabber. Toen het in aanbouw was, heeft het gebouw het nieuws gehaald doordat auto’s waren gesmolten die dichtbij waren geparkeerd – door de concave vorm van het gebouw werden zonnestralen opgevangen en gebundeld naar beneden gestuurd. Dit zorgde er voor dat een bepaald deel van de straat onder dit gebouw nogal warm werd.

De bovenste verdiepingen van het gebouw zijn omgetoverd tot een “Sky Garden” met een verbazend uitzicht over Londen. Het is gratis toegankelijk en open voor publiek, maar je moet wel van te voren online boeken.

24-uur metro

shutterstock_161537417 copy

Vanaf de vroege uurtjes op zaterdag 12 september, zullen vele metrolijnen van Londen de hele nacht rijden op vrijdagen en zaterdagen. Dit betekent dat het meer dan ooit te voren makkelijker en goedkoper wordt om naar huis te gaan na een avond uit in het centrum van Londen.

De service vindt op hetzelfde moment plaats als de Rugby World Cup.

Newport Street Gallery

Newsport Street Gallery

De Britse artiest Damien Hirst heeft een indrukwekkende privé kunstcollectie en heeft de laatste drie jaar een galerie ontwikkelt waar hij het werk kan tentoonstellen. Artiesten als Francis Bacon, Banksy, Tracy Emin, Jeff Koons, Sarah Lucas, Pablo Picasso, Richard Prince, Haim Steinbach en Gavin Turk zullen allemaal worden weergegeven, evenals voorwerpen en natuurlijke historische exemplaren, taxidermie en anatomische modellen.

De galerie zal ergens dit jaar openen aan Newport Street in Vauxhall (Zuid Londen) en de toegang zal gratis zijn

Owl/cat bar

Toen een “owl bar” in Londen dit jaar was aangekondigd, ontplofte het internet. Vele mensen waren geschokt dat wilde dieren gebruikt worden als vermaak en 3000 mensen hebben een petitie ondertekend waar ze het evenement veroordeelde als wreed.

shutterstock_118674643 copy

Maar dat heeft meer dan 81,000 mensen niet gestopt voor het aanvragen van een kans om tickets te kopen!

Uiteindelijk werden de oorspronkelijke geplande alcoholische drankjes vervangen door smoothies en alle opbrengst zal worden gedoneerd aan een liefdadigheidsorganisatie voor uilen. Na zo’n succes is het waarschijnlijk dat de uilen later in het jaar terug zullen komen?

De website vind je hier.

Als alternatief bezoek je het dichtbijgelegen cat café.

The World goes Pop

Midden September presenteert the Tate Modern gallery aan de zuidoever aan de Theems een grote tentoonstelling over global pop art. De tentoonstelling zal jou het verhaal vertellen over de iconische beweging die gestart is in de zestigerjaren.

 

Pop Up Vintage Fairs

shutterstock_192438119 copy

De markten van Londen zijn de thuisbasis van enkele van de beste koopjes in de stad. Op de derde zaterdag van elke maand vindt de Pop Up Vintage fair plaats bij Old Spitalfields Market. Vintage handelaren bieden een breed scala aan dames- en herenkleding, zowel design als betaalbaar, een prachtig scala aan vintage sieraden, modeaccessoires, garen en band, retro meubels, huishoudartikelen, vintage posters & antiek, verzamelobjecten en nog veel meer.

En iets dat op het punt staat voorgoed te verdwijnen…

Editorial-use_shutterstock_58800877 copy

Terwijl Londen groeit, worden een aantal van de meer traditionele onderdelen weggespoeld in de getijden van het geld. Denmark Street in Soho is een van die plaatsen. Voor een groot deel van de 20e eeuw was dit het hart van de Londense muziekindustrie met platenmaatschappijen, live podia en uitstekende platenwinkels langs de kleine straat, op een korte loopafstand van Tottenham Court Road station.

De muziekindustrie is nu verhuisd naar grotere kantoren in West Londen, of helemaal uit de stad, maar de platenwinkels blijven. Voor nu in ieder geval, omdat het gebied wordt her ontwikkeld. Geniet een beetje van het oude Londen nu het nog kan.

Kom meer te weten over een Engelse cursus in Londen

Image credits: Aaron Webber (CC BY 2.0), Aija Lehtonen / Shutterstock

 

Door Alex Hammond

Wat denk jij?