De 10 meest op Instagram geposte plaatsen in Berlijn

Reizen oktober 2, 2018

Berlijn is een paradijs voor fotografen en als je ons niet gelooft kijk dan maar naar de meer dan 32 miljoen Instagram posts met de hashtag #berlijn! Grijze industriële gebouwen, een regenboog van graffiti, weelderige architectuur en avant-garde mode maken Berlijn tot een van Europa’s meest fotogenieke steden. Als je benieuwd bent naar de meest op Instagram geposte plaatsen in Berlijn, lees dan verder!

10. Molecule Man | #moleculeman: 10,636 posts

Dit spectaculaire metalen beeld in het midden van de rivier de Spree is ruim 30 meter hoog. Het werd neergezet in 1999 om aan te geven waar de wijken van Kreuzberg, Friedrichshain en Treptow liggen. Mis zomers het nabijgelegen Badeschiff niet, de bar en het zwembad van Berlijn, drijvend op de rivier!

9. De grachten van Berlijn | #landwehrkanal: 14,346 posts

Deze schilderachtige waterweg stroomt door de dierentuin en is aan beide kanten verbonden met de rivier de Spree. Ga picknicken op de grasoevers van de gracht, wandel langs de kleurige woonarken of ga het water op in een kano of kajak!

8. Markthal Negen | #markthalleneun: 18,076

In het hart van Kreuzberg en op een steenworp afstand van de rivier de Spree biedt deze fabelachtige voedsel- en bloemenmarkt een fotomogelijkheid op iedere hoek. Van de felgekleurde bloemen tot de lunchbladen met gerookte barbecue, dikke plakken cake, sushi en pasta, iedere hap smaakt net zo lekker als het eruit ziet!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Wo triffst du dich mit deiner Mamafreundin? Ich war am Wochenende in Berlin habe einen Spaziergang durch Kreuzberg gemacht, dabei in der @markthalleneun bei @Kuestlichkeiten den besten Matjes meines Lebens gegessen und am @holzmarkt_25 eine ganz fantastische Apfelzimtschnecke von @die_backpfeife. Markthalle neun und Holzmarkt, beides sehr inspirierende Schauplätze, die Menschen aus Berlin und der Welt anziehen und zusammenbringen und wo Nachhaltigkeit und Wandel nicht im Widerspruch zueinander stehen. Statt sich in einem Café oder auf einem Spielplatz zu treffen, kann ich total empfehlen, einmal nach Kreuzberg zu wandern und an diesen beiden Orten zu verweilen. Mit kleinen Kindern? Kein Problem. Mitten in der Markthalle neun gibt es ausreichend Spielmöglichkeiten für die Kids und Sitzgelegenheiten für die Mamas.. Wo trefft ihr euch gern mit euren Mamafreundinnen? . . . . . #berlin #lebenmitkind #mamablogger #ausflug #markthalleneun #citylife #foodvergnuegen #berlinfood #berlineats #slowfish #slowfood #hauptstadtliebe #kreuzberg #mamasein #mamamonday #gleichgesinnte #momfriends #mamaleben

A post shared by MamiConnection (@mami_connection) on


 

7. Spree Park | #spreepark: 19,857

Ten zuidoosten van het stadscentrum is dit verlaten amusementspark de perfecte speeltuin voor Insta-verslaafden. Het contrast van de gammele, verkleurde karretjes, overwoekerd door onkruid en planten, zijn een perfect plaatje – zorg er wel voor dat je een rondleiding met gids boekt, want dat is de enige manier om binnen te komen!

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#spreepark i #berlin er en forladt #forlystelsespark 👻

A post shared by Emil Baarts-Jensen (@emilbaartz) on

6. Oberbaumbrücke Brug | #oberbaumbrücke: 48,276

Deze historische brug en de iconische gele trein zijn superpopulair op Instagram. Het is ook precies het begin van de beroemde East Side Gallery, dus perfect voor een dagje op stap en fotograferen!

5. Brandenburger Tor | #brandenburggate: 116,394

Je kan Berlijn niet bezoeken zonder hier langs te lopen en een foto te maken van het beroemdste monument: de Brandenburger Tor. Ben je op zoek naar een originele foto, probeer die dan tijdens de jaarwisseling te maken, wanneer de lucht achter de poort verlicht wordt door vuurwerk, of tijdens de pride week van Berlijn, wanneer er ‘s nachts een regenboog op wordt geprojecteerd!

4. De dierentuin | #tiergarten: 167,251

Elke stad heeft een park om trots op te zijn, en er is geen beter voorbeeld dan de dierentuin van Berlijn. Of het nu een vogelperspectief is vanaf de Overwinningszuil of een foto van een spontane picknick op het gras in het park, de dierentuin is superfotogeniek!

3. Kathedraal van Berlijn | #berlinerdom: 185,328

Midden op het Museum Eiland in het centrum van Berlijn is deze kathedraal aantoonbaar het mooiste gebouw van de stad. Deze prachtige beelden, Drie Meisjes en een Jongen, staan aan het eind van de St Wolfgang-Strasse en dat is de perfecte plaats voor een fotomogelijkheid.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

🏛

A post shared by Marco cantamessa (@kanta88) on

2. Rijksdagkoepel | #reichstag: 242,624

De glazen koepel van het Duitse parlementsgebouw is een must als je Berlijn gaat bezoeken. Omdat dit een overheidsgebouw is, moet je vooraf online je entreeticket reserveren . Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping is het meer dan waard!

1. East Side Gallery | #eastsidegallery: 334,274

Het zal geen verrassing zijn, dat van alle meest op Instagram geposte plaatsen in Berlijn de Gallery aan de oostzijde op de eerste plaats staat. De overblijfselen van de voormalige Berlijnse Muur zijn van een symbool van onderdrukking getransformeerd in een feest van leven en kunst. Een paar van de beroemdste muurschilderingen zijn de striphoofden van Thierry Noir, de auto die door de muur breekt van Birgit Kinder en, natuurlijk, de kus van Dmitri Wrubel.

Droom dus maar weg met Insta haghtags en laad je telefoon op om Berlijn te fotograferen!

Plan je reis naar #Berlijn

Door Leah Ganse

Wat denk jij?