De 10 meest op Instagram geposte plaatsen in Seoel

Reizen September 24, 2019

Staat Seoel als stad niet hoog op je bucketlist, dan moet daar verandering in komen. Seoel is een snel uitdijende metropool met een eclectische mengeling van oud en nieuw en combineert torenhoge wolkenkrabbers met eeuwenoude paleizen en gonzende neonverlichting met traditionele markten. De popcultuur van Korea is tegenwoordig doorgedrongen tot alle uithoeken van de aarde – de Koreaanse Golf en Korea’s explosie als wereldeconomie hebben er voor gezorgd, dat de stad een vaste plaats heeft als populaire toeristenbestemming, In feite hebben in 2018 meer mensen Seoel bezocht dan Barcelona, met een verbazingwekkende 10 miljoen bezoekers die in de Koreaanse hoofdstad samendromden.

Waar gaan zij dus naar toe, wanneer ze daar zijn? Wat doen mensen in Seoel in hun vrije tijd? We hebben een lijst samengesteld van de meest op Instagram geplaatste plekken in Seoel, dus je kan je reis gaan plannen naar een van de spannendste steden ter wereld – je voelt vast al kriebels om deze top trends te gaan bekijken!

1. Hongdae | #hongdae: 898,035 posts

Hongdae is een van de vele universiteitswijken van de stad en in Seoel, waar een universiteit is, is er leven op straat! Hongdae komt ’s avonds pas echt tot leven, maar het is er elk uur van de dag geweldig om te zijn, met leuke boetiekjes, een overvloed aan mode, verrassende thema cafés, straatkunst en -optredens: een lust voor het oog. Je wordt meteen verliefd!

2. Gangnam | #gangnam: 676,451 posts

Van alle plekken in Seoel heeft Gangnam nauwelijks introductie nodig. We zijn nog altijd verbaasd, dat dit slechts op nummer twee staat van de lijst van de meest op Instagram geplaatste plekken in Seoel! Wat is #gangnamstyle eigenlijk? Gangnam is de thuishaven van de veelverdieners van de stad; leef jij in “Gangnam style” dan heb je dus een luizenleven! Het is een thuishaven van luxe winkels, uitgestrekte kuuroorden en zelfs een handtassenmuseum, en daarmee moet je in Gangnam zijn voor die K-popsterren levensstijl.

 
View this post on Instagram
 

I will never get tired of photographing these streets

A post shared by James/Seoul Korea Photographer (@jameslucian) on

3. Myeongdong | #myeongdong: 424,918 posts

We zien hier een patroon – de winkelcentra van Korea zijn een populaire keuze voor reizigers! Terwijl Myeongdong zeer zeker een paradijs voor het winkelpubliek is (speciaal voor K-beauty voordeeltjes), heeft het nog meer leuks om te ontdekken, gewoonlijk verborgen in de achterbuurtjes, op wat afstand van de grote winkelstraten. Verken de restaurants in de wijken op een stukje afstand van de drukte en ga naar de Cheonggyecheon rivier, die de grens is in het noorden van de Myeongdong wijk, voor een stukje vredig groen in het centrum van de stad.

4. COEX Mall | #coex: 362,868 posts

De COEX Mall is het grootste ondergrondse winkelcentrum van Azië en zelfs als je helemaal niet houdt van winkelen is het de moeite van het ontdekken waard. Daar vind je de Starfield Bibliotheek, die waarschijnlijk de meest Instagrambare bibliotheek is in de geschiedenis van het universum. Ben je moe van het winkelen, dan vind je net buiten dit winkelcentrum de Bongeunsa Tempel, een prachtig rustpunt in het hart van Gangnam.

5. Lotte World | #lotteworld: 243,913 posts

Ben jij adrenalineverslaafd, dan is Lotte World voor jou dé plek. Je zit onder aan Seoel Sky (het hoogste gebouw van Korea, 555 meter hoog) en het is het grootste overdekte themapark ter wereld. Een Insta-plaatje van het Lotte World Kasteel is een absolute must! Lotte World is ook een van de meest op Instagram geplaatste plekken in Seoel door plaatselijke tieners – probeer daar maar eens naar toe te gaan op een doordeweekse dag als het kan, om de drukte te vermijden!

 
View this post on Instagram
 

🌸뽀짝이들 다 내꺼해〰️🌸 . . . #롯데월드 #개화기 #종강 #대학생 #ootd #daily

A post shared by 김유림 (@y_u_r1__m) on

6. Dongdaemun | #dongdaemun: 242,293 posts

Met een markt, een eeuwenoude toegangspoort en stadsmuren om te verkennen en een adembenemend ontworpen plein om je ogen de kost te geven is er voor Dongdaemun veel te zeggen! Ben je op zoek naar een echte marktervaring, dan moet je beslist naar Dongdaemun. Dus afdingen maar in de meer dan 30.000 winkels en marktkraampjes, of je gaat het street food proeven van de verkopers die hun winkeltje hebben opgesteld op iedere straathoek.

7. Common Ground | #commonground: 190,792 posts

Common Ground moet zijn ontstaan met Instagram in het achterhoofd. Een markt die bestaat uit zeecontainers met eten en mode onder één dak, en inheemse ontwerpers met de laatste mode vanuit de hele wereld. Zelfs als je niets zou willen kopen, dan moet je echt even naar de gastheren en gastvrouwen toe, dat zijn zelfbenoemde fashion modellen, die poseren tegen de coole achtergrond van containers!

8. Namsan / N Seoul Tower | #namsan: 170,233 posts #nseoultower: 105,997posts

Namsan, ofwel de Berg Nam, ligt middenin de stad en daar vind je ook een van de meest iconische stukjes skyline van Seoel. De N Seoel Toren stijgt bijna 480 meter uit boven de zeespiegel, je hebt daar vanaf de top dus gegarandeerd een ongelooflijk uitzicht! De N Seoel Toren is ook bij de plaatselijke bevolking een populaire plaats voor een date en tegenwoordig een romantische pleisterplaats voor liefdesslotjes, die aan de hekken worden gehangen. Schrijf je liefdesboodschap op een hangslot en laat een blijvende indruk achter!

9. Insadong | #insadong: 140,664 posts

Ben je een liefhebber van kunst, dan mag je Insadong niet missen! Insadong is perfect voor een wandeling, met langs de hoofdstraat kunstgalerieën, traditionele theehuizen en volop culturele plaatsen. Zwerf rond door de kronkelige straatjes en geniet van wat Koreaanse traditionele volkskunst.

10. Bukchon Hanok Village | #bukchon: 90,005 posts

De straten van Bukchon Hanok Village zien er uit als een filmset, met schilderachtige traditionele huizen langs de wegen, die je betoveren elke keer als je een hoek om gaat. Tip vooraf: wil je de drukte vermijden, ga dan vroeg in de ochtend naar dit dorp. De werkplaatsen en culturele activiteiten zijn dan nog niet geopend, maar je komt er dan zeker vandaan met dat Insta-perfecte plaatje.

Is jouw mobieltje er klaar voor? Dit zijn een paar van de meest op Instagram geplaatste plekken in Seoel uit de eerste hand!

Plan je insta-reis naar Seoel

By Emily Lawrenson

What do you think?