De 10 meest op Instagram geposte plaatsen in Tokio

Reizen April 16, 2019

We weten wel, dat Japan ver weg ligt, maar als je altijd al droomde van een bezoek aan dit verrassende land, dan is een taalreis echt een van de beste manieren om hiervan te genieten. Heb je wat motivatie nodig? Je vindt het op Instagram! We hebben een lijst gemaakt van de 10 meest op Instagram geposte plaatsen in Tokio – neem een kijkje en ga je reis plannen!

1. Shinjuku Kabukicho | #shinjuku: 2,012,273 posts

Vanaf het moment dat je in Tokio aankomt is alles wat je ziet verrassend. Maar wacht totdat je de rosse buurt ziet; de waanzinnige neonreclame daar is met afstand een van de meest geposte onderwerpen in Tokio! Dwaal door de straten vol clubs, restaurants, bars en winkels – en vergeet niet om een foto te maken van de iconische straat entree!

View this post on Instagram

Daily Tokyo. Photo by @tetsujihashimoto

A post shared by Your Japan (@itsyourjapan) on

2. Tokyo Tower | #tokyotower: 783,161 posts

Natuurlijk staat de Tokyo Tower op deze lijst! Deze kopie van de Eiffeltoren werd in 1958 gebouwd en geschilders in het internationale oranje, vanwege de veiligheidsregels voor de luchtvaart. Of het nu dag is of nacht, van dichtbij of veraf: dit moet je gewoonweg op de social media posten!

View this post on Instagram

Morning Tokyo 🗼☀️ 📸: @jungraphy_

A post shared by Japan Travel Blog 🇯🇵 (@japan_wanderlust) on

3. Shibuya Crossing | #shibuyacrossing: 281,105 posts

Okee, het Shibuya kruispunt is eigenlijk… een hogere vorm van waanzin. Het aantal mensen dat je tegelijkertijd de straat ziet oversteken, 10 verschillende richtingen op, en de ongelooflijke coördinatie daarvan is zo hypnotisch dat je wil wachten totdat het rood wordt, en dan weer groen… en steeds opnieuw.

4. Sensoji Temple | #sensoji: 190,335 posts

Sensō-ji ligt in de wijk Asakusa en is de oudste tempel van Tokio. Van de verschillende gebouwen zal je je het beste de vijf verdiepingen hoge pagode herinneren. Of de lucht nu blauw is of bewolkt, het hoge, rode en gouden gebouw is behoorlijk indrukwekkend!

5. Robot Restaurant | #robotrestaurant: 58,678 posts

Tijdens je wandelingen door Shinjuku ga je ‘m opmerken: het beroemde Robot Restaurant. De naam kan verwarrend zijn (we raden aan om je trek te bewaren voor veel betere restaurants!) maar het is een van de topattracties voor toeristen in Tokio. Als je niet naar binnen wil gaan om de robotshow te gaan zien, dan is de entree ook al een perfecte Instagram plaats!

6. Cherry blossoms in Meguro | #meguroriver: 40,422 posts

In de lente wordt de Meguro rivier de prachtigste plaats om van de kersenbloesem te genieten. De rivie is omzoomd met mooie bomen en coole restaurants, bars en winkels – maak een wandeling langs dit roze pad en post je foto!

7. Nezu Shrine  | #nezushrine: 10,182 posts

De beroemdste rode torii poorten tunnel is het Fushimi Inari Taisha heiligdom in Kyoto maar ook het Nezu heiligdom is een bezoekje waard. Loop door de vermiljoenrode poorten en maak van de gelegenheid gebruik om het nabijgelegen Ueno Park te bezoeken.

8. Sake barrels at Meiji Shrine| #sakebarrels: 7,640 posts

Stap even weg uit de gekte van Shibuya en geniet van dit vredige park, waar je de kans hebt om het Meiji heiligdom te bezoeken – gewijd aan de goddelijke zielen van Keizer Meiji en zijn vrouw – en wandel langs de beroemde sake vaten. Wanneer die staan opgesteld vlakbij een Shinto heiligdom, dan worden zulke vaten kazaridaru (“decoratieve vaten”)… en ze zijn een perfecte achtergrond voor een foto!

9. Tokyo Plaza Omotesando Harajuku | #tokyoplaza: 3,067 posts

Pak de roltrap en je zit ineens midden in een gekte van spiegels, die alle mensen weerspiegelen die net als jij het Tokyo Plaza winkelcentrum binnen gaan. Geen wonder dat deze puzzel van weerspiegelingen een van de meest op Instagram geposte plaatsen in Tokio is!

View this post on Instagram

Mirror mirror on the wall 🙃

A post shared by Nancy Xu (@nancyxuxu) on

10. The view from Rappongi Hills | #rappongihills: 1,073 posts

Rappongi is een bruisende kunstwijk vol met verrassende musea en galerieën. Bekijk de lopende tentoonstellingen in het Mori Kunst Museum en ga naar het uitkijkpunt… het uitzicht op de stad is waanzinnig! Je kan al de meest iconische gebouwen zien – inclusief de Tokyo Tower – en als je geluk hebt zelfs de berg Fuji!

View this post on Instagram

Tokyo 🇯🇵 Japan Congratulations 🏅🏆 👏👏👏 📸Photograph: @ace_kuwahara_photograph ▶Show your appreciation for this outstanding artist by leaving a like and visit their amazing gallery! 🔎Selected by: @avalon77 ▶To be featured follow: landscapes_hunters Valid tag: #landscapes_hunters ⛔️ Not internet or stolen picture ⛔️ 🌍Please visit our friends gallery: ⭐️ @place_topshot ⭐️ @soft_topshot ⭐️ @details_topshot ⭐️ @dreamscapeworlds ▶ #globalcapture #ig_world_photo #igs_world #loves_bestpic #nature_landscape_photo #amazing_shotz #ig_japan #loves_landscape #pocket_world #earthfocus #ig_color #neverstopexploring #ourplanetdaily #ig_tokyo #artofvisuals #discoverearth #tourtheplanet #lifeofadventure #rappongihills #loves_japan #ig_naturelovers #best_earthscapes #discoverglobe #earthmagazine #nature_captures #lost_world_treasures #landscape_perfection

A post shared by Vanessa Paquete Oficial (@vanessa_paquete) on

Zorg er dus voor dat je mobiele telefoon helemaal is opgeladen en ga de straat op om de meest op Instagram geposte plaatsen in Tokio te verkennen!

Ga op een insta-perfecte taalreis naar Tokio

By Erica Dell'Acqua

What do you think?