De beste muziekfestivals in de wereld in 2015

Reizen december 18, 2014

Als de lokale muziekscene bepalend is voor de locatie van je taalreis, bekijk dan eerst deze festivals op onze populaire bestemmingen of in de buurt ervan.

Voor sommige festivals moet je al op voorhand tickets bestellen. Haast je dus!

Future Music Festival Australia – Adelaide, Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney

28 februari – 9 maart 2015

Aussies hebben de reputatie van echte fuifbeesten te zijn en dit is het grootste elektronische muziekfestival van Australië. De soundtrack omvat opzwepende elektronische dansmuziek van Knife Party, Avicii, Martin Garrix en Afrojack, de wat zwaardere muziek van Sven Väth en de ravemuziek uit de oude doos van The Prodigy, maar ook festivalvriendelijke hiphop van Die Antwoord en Drake.

Meer informatie over onze cursussen Engels in Australië

AfrikaBurn – Kaapstad, Zuid-Afrika

27 april – 3 mei 2015

Een reis van ongeveer 300 km ten noorden van Kaapstad brengt je naar een dorre woestijn… en een andere wereld. Een zusterfestival van Burning Man, AfrikaBurn, zorgt voor een magische sfeer op de Noordkaap. Het enige wat je er kan verkrijgen is ijs, je brengt dus best je eigen voorraad mee. Maar het is echt een unieke ervaring.*

*het heeft veel weg van Burning Man.

Meer informatie over een cursus Engels in Kaapstad

Great Escape – Brighton, VK

14 – 16 mei 2015

Met tal van bands waar je … nog nooit van gehoord hebt. Great Escape vindt plaats op talrijke ontmoetingsplaatsen in de stad en is één van de beste showcasefestivals voor opkomend muzikaal talent in Groot-Brittannië. De voorbije jaren hebben enkele grote artiesten aan het feest deelgenomen, zoals Kelis in 2014.

Meer informatie over een cursus Engels in Brighton

Mysteryland – New York, VSA

22 – 25 mei 2015

Aan het einde van het vorige decennium werd de elektronische muziek herontdekt in de VSA. Vandaar dat de EDM-festivals er hoge toppen scheren. In een cultuur die geen halve maatregelen verdraagt, verbaast het niet dat festivals zoals Mysteryland de ervaring van een traditioneel muziekfestival naar een geheel nieuw niveau tillen, met special effects waar Hollywood fier op zou zijn.

Meer informatie over een cursus Engels in New York

NXNE – Toronto, Canada

12 – 21 juni 2015

Geïnspireerd door het zuiderse Southwest festival in Texas biedt NXNE (North by Northeast) je de kans om opkomende bands aan het werk te zien voor ze beroemd zijn. De evenementen (inclusief films, komedies, muzikale optredens) vinden plaats op verschillende locaties in Toronto.

Meer informatie over een cursus Engels in Toronto

Sónar – Barcelona, Spanje

18 – 20 juni 2015

Sónar biedt de allernieuwste elektronische muziek en kunsten aan in en rondom één van de aantrekkelijkste Europese steden. Op het programma voor 2015 staan The Chemical Brothers, Daniel Avery, Tourist en TBC. Dit is dansmuziek!

Meer informatie over een cursus Spaans in Barcelona

Montreux Jazz Festival – Montreux, Zwitserland

3 – 18 juli 2015

Laat je niet misleiden door de naam – op het Montreux Jazz Festival valt er veel meer te beleven dan jazz. De akoestiek in het Stravinsky Auditorium is ongelofelijk (in 2014 gaven Stevie Wonder en Pharrell er een concert), en tot in de vroege uurtjes galmt de muziek over de oevers van het Meer van Genève.

Meer informatie over een cursus Frans in Montreux

Notting Hill Carnival – Londen, VK

30 – 31 augustus 2015

Wat ooit begon als een feest voor de West-Indische gemeenschap van Londen is uitgegroeid tot één van de grootste straatfeesten ter wereld. De traditionele steeldrums wisselen af met praalwagens die de recentste bass-heavy muziek van de Londense ondergrondse clubs uitgalmen. Bovendien krijg je de kans om te proeven van de authentieke pikante Caraïbische keuken.

Meer informatie over een cursus Engels in Londen

Bestival – Bournemouth/ Portsmouth, VK

10 – 13 september 2015

Op het einde van het Britse festivalseizoen is er Bestival, een geweldig gekostumeerd feest met een uitstekende soundtrack. Het festival vindt plaats op het eiland Wight, dat vanuit Bournemouth of Portsmouth gemakkelijk bereikbaar is. Het thema verandert elk jaar en de deelnemers doen heel veel moeite om er fantastisch uit te zien.

Meer informatie over een cursus Engels in Bournemouth

Lollapalooza – Berlijn, Duitsland

12 – 13 september 2015

Het grootste Amerikaanse rockfestival zal tijdens een weekend in september de Tempelhof luchthaven in Berlijn inpalmen. Voor de eerste keer komt het festival naar Europa. Je mag dus iets speciaals verwachten.

Meer informatie over een cursus Duits in Berlijn

Image credit: Catrin Austin (CC BY 2.0)
Door Océane Tache

Wat denk jij?