New York buiten de gebaande paden

Reizen August 28, 2018

New York buiten de gebaande paden ontdekken is een van die ervaringen die elke reiziger zou moeten opdoen. Of het nu je eerste of vijftiende keer is in de stad die nooit slaapt, er is iets speciaals aan het bekijken van plaatsen buiten de typische top 10. Allemaal heel leuk om door Central Park te wandelen, een Broadway show te pakken en Lady Liberty gedag te zeggen, maar wanneer je dat allemaal wel hebt gezien, probeer dan eens wat van deze alternatieve opties toe te voegen aan je lijst:

 

1. Ruil Central Park in voor High Line

De stadsparken van New York zijn (letterlijk) een teug frisse lucht in de betonjungle. High Line werd in 2009 opengesteld en groeit nog altijd; tegenwoordig strekt het zich uit vanaf 14th Street in West Side tot aan 34th Street. Het bevindt zich bovenop een paar oude, verhoogde treinbanen, dus de uitzichten zijn geweldig, speciaal vanaf het Urban Theatre, vanaf waar je een uitzicht hebt op 10th Avenue in alle vergane glorie.

 

Summer over the @highlinenyc and @theshedny.

A post shared by Timothy Schenck (@timothyschenck) on


 

2. Eet iets vreemds en hips

De eettrends in New York zijn niet meer te volgen, het is dus een niet te winnen spelletje om alle nieuwe en gekke culinaire creaties nog bij te houden. Voorbeelden zijn: ramenburgers, regenboogbagels, cocktails in Capri Sun- en ijslollystijl, eenhoornlattes, sushiburrito’s en sprinkhaantaco’s omdat, nou ja… New York. Je krijgt al lekkere trek door een brainstorm via Instagram hashtags.

 

Finger lickin’ good 👅🌈 #rainbowbagel #brooklyndays

A post shared by CLAIRE LUCIA SIMON ★ (@clairelucia) on

 

3. Koop (onderdompelings) theaterkaartjes

De theaterwereld in New York is onvergelijkelijk, maar gewoonlijk krijgen de glinsterende musicals van Broadway alle faam. In de afgelopen paar jaar is echter het onderdompelingstheater een ware rage geworden. Deze meta-voorstellingen zuigen je naar binnen, zowel letterlijk als figuurlijk! Deelname van het publiek wordt aangemoedigd, dus verlegen mensen: wees gewaarschuwd. Populaire opties zijn het verontrustende Sleep No More, Accomplice (waarbij je een 3 uur durende wandeltocht door de stad gaat maken) en Drunk Shakespeare (ja, dat betekent o.a. een dronken uitvoering van Shakespeare).

 

4. Ga naar een paar musea buiten de gebaande paden

Van de musea in New York krijgen het Metropolitan Museum of Art, het MoMa en het American Museum of Natural History veel lof, maar dat is niet alles wat de stad te bieden heeft! Manhattan zit ramvol met verrassende musea, waarvan sommige zelfs bij de plaatselijke bevolking niet bekend zijn. Probeer het Museum of the American Gangster in de East Village en het Tenement Museum aan de Lower East Side eens, om een kijkje te nemen in de vergane glorie van New York.

 

On its thirtieth anniversary , the Tenement Museum is proud to reveal its new Mission and Vision statements, reflecting a new direction for the institution at a time when its historic subject matter is front page news. The new statements are indicative of the Museum’s goal to expand its scope far beyond its physical location in the Lower East Side, through a range of new initiatives that aim to reshape the narrative around immigration in the United States. Mission: The Tenement Museum tells the uniquely American stories of immigrants, migrants, and refugees in the ongoing creation of our nation Vision: A society that embraces and values the fundamental role of immigration in the evolving American identity These initiatives include podcasting, developing schools curriculum and taking the Museum’s storytelling ‘on the road’. Through these initiatives, the Museum will dramatically expand the reach and impact of its programming, so that its work’s function, as outlined in the Mission statement, achieve the world outlined in its Vision statement. Stay tuned for many exciting forthcoming updates from the Tenement Museum! #TMturns30 . . . . . . . . . . #nycthingstodo #TMturns30 #les #immigration #refugeeswelcome #instadaily #picoftheday #museums #newdevelopments #changingtheworld

A post shared by The Tenement Museum (@thetenementmuseum) on

 

5. Bekijk de andere eilanden van New York

Naast het eiland Manhattan is er veel te zien! Pak de verhoogd rijdende tram naar Roosevelt Island (minder dan 250 meter breed!), chill in een hangmat of bezoek een muziekfestival op Governors Island of doe je tegoed aan zeevruchten op City Island in de Bronx. Blijf maar weg van deze twee – Rikers Island, waar de zwaarst beveiligde gevangenis van New York is gevestigd, en North Brother Island, waar je de griezelige ruïnes vindt van een oud pokkenziekenhuis, waar waarschijnlijk de geest van “Tyfus Marie” nog rondwaart.

 

6. Neem een allesbehalve eenvoudige brunch

Het idee van een zondagsbrunch in New York mag dan zo ouderwets als maar kan klinken, maar als je nog geen drag brunch hebt gehad, dan heb je niet geleefd. Al lurkend aan je mimosa en kauwend op je gepocheerde eitjes word je door de beste drag queens van New York getrakteerd op amusement in de vorm van comedy, muziek en dans. Lips in Midtown East en La Pulperia in Hell’s Kitchen zijn twee topmogelijkheden – zorg wel, dat je van tevoren een tafel hebt gereserveerd!

 

7. Ga Bushwicks beste straatkunst bekijken

De wijk Bushwick in Brooklyn was ooit de definitie van New York buiten de gebaande paden maar sinds de opwaardering (of hipsterizering) is dit niet langer de verborgen schat die het ooit was. Tijdens je koffietentjestocht en vintagejacht moet je even stoppen voor de verrassende muurschilderingen en aandoenlijke straatkunst in deze wijk. Je kan deelnemen aan een gratis rondleiding met een gids via de Bushwick Collective of zelf op verkenning gaan en door de straten lopen!

 

7. Baan je weg naar Red Hook

Dit verscholen wijkje in Brooklyn is de perfecte plek om de dag door te brengen. Proef biertjes en cocktails bij de brouwerijen en distilleerderijen in deze buurt (er is zelfs een wijnproeverij), en smul van de Latino kost uit de Red Hook Food Vendors’ Marketplace. Voor een prachtig uitzicht over het water is er niets beters dan het Louis Valentino, Jr. Park en Pier, met het Vrijheidsbeeld aan de overkant van het water.

 

8. Maak een ritje in de Seaglass Carrousel

Voor een psychedelisch ritje op gloeiende zeedieren hoef je niet verder te zoeken dan Battery Park in het zuidelijkste puntje van Manhattan Eiland. Het is gebouwd als eerbetoon aan het New York Aquarium, dat ooit in Battery Park stond. De carrousel staat vol witgloeiende vissen, perfect om ’s nachts te bezoeken.

 

Thanks @penneysoon for capturing golden hour at #SeaGlassCarousel

A post shared by SeaGlass Carousel The Battery (@seaglasscarousel) on

 

10. Zoek de mooiste uitzichten op de stad

Heb je ooit het toeristenrondje in New York gedaan, dan heb je waarschijnlijk de stad bekeken vanaf het Empire State Building, maar dat is lang niet de enige manier voor een vogelperspectief op New York. Manhattan is bezaaid met hoteldakterrassen met een bar, maar die zijn meestal duur en vol. Ga eens naar Brooklyn of Queens, waar de bars op de daken een uitzicht bieden op de glinsterende skyline van Manhattan. Probeer Rooftop Reds (een wijnbar op het dak, die ook evenementen organiseert zoals zonsondergang yoga en filmavonden), Berry Park met Duitse biertjes, Our Wicked Lady met sterrencocktails tijdens zonsondergang en Kimoto Rooftop Garden, met Aziatische kost

Zoek een cursus Engels in New York buiten de gebaande paden

By Leah Ganse

What do you think?