Top bestemmingen voor studie in het buitenland in 2020

Reizen December 24, 2019

Naast het proosten met champagne is een van de leuke dingen om 2020 in te luiden het vooruit kijken naar alle nieuwe reistrends! Als het een van jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar is, om te gaan werken aan je taalvaardigheden en hiervoor op reis te gaan, dan moet je echt onze samenvatting lezen van de top bestemmingen voor studie in het buitenland in 2020.

1. Galway

Nu we het toch hebben over het nieuwe jaar en nieuwe trends: wist jij dat Galway tot de Europese Culturele Hoofdstad van 2020 is benoemd? Dit kleurige kleine, voormalige vissersstadje aan een baai langs de westkust van Ierland betovert je op allerlei manieren: pubs tjokvol Ierse live volksmuziek, hobbelige straatjes met vis en patat winkeltjes en aparte boetiekjes. Tijdens je taalcursus Engels in Galway, word je verliefd op het zangerige accent en op het smaragdgroene gebied van de Connemara.

2. Tokio

Ben je een sportliefhebber, dan tel je natuurlijk al af naar de Olympische Zomerspelen in 2020 in Tokio! De Japanse hoofdstad staat al lang boven aan de lijst van populaire reisbestemmingen en het is dus niet verbazend, dat daar iets is voor iedereen. Proef de lekkerste sushi ter wereld in de vorm van de overheerlijke sashimi, zing uit volle borst in een karaoke club, ga op zoek naar manga strips en ontdek de allernieuwste mode in Harajuku. Het is de perfecte plek om Japans te leren en kennis te maken met een heel nieuwe cultuur.

3. Liverpool

Deze stad in het VK werd in de afgelopen jaren het prototype van cool. Met beroemde voetbalteams, een bruisende haven met een verrassende culturele beweging en alle live muziek die je hartje maar begeert is Liverpool een fantastische bestemming om Engels te studeren. Geniet van het nachtleven in de verrassende bars van Liverpool, en kom de volgende dag een beetje bij achter een Instagramwaardige brunch in de Baltic Triangle hipster wijk van de stad. En vergeet niet om naar een voetbalwedstrijd te gaan!

4. Lyon

Het is goedkoper dan Parijs, maar net zo betoverend, en vol met verborgen schatten, die wachten tot jij ze gaat ontdekken. Studeren in het buitenland in Lyon zal je niet teleurstellen. Eet een cassoulet met een rode wijn er bij in de beroemde bouchons van Lyon, traditionele restaurants herkenbaar aan hun rood-wit geblokte tafelkleedjes. Verken de kronkelige straatjes van het Oude Lyon en de Romeinse ruïnes op de heuveltop en mis het Lichtjesfestival van de stad niet. Dat vindt begin december plaats en dan komt Lyon tot leven met duizelingwekkende lichtshows!

5. New York

Natuurlijk hoort New York tot een van onze top bestemmingen voor studie in het buitenland in 2020. De stad die nooit slaapt raakt nooit uit de mode. Van wandelingen door Central Park en over de Brooklyn Bridge tot en avondje uit naar een van de beroemde theaters op Broadway en winkelen bij Macy’s: New York is een stad die je eens in je leven gewoon beleefd moet hebben. Ga voor een taalcursus Engels in New York en je wil nooit meer weg!

6. Valencia

Als de Spaanse zon jou roept, dan is de kustplaats Valencia een ideale bestemming om de Spaanse taal te leren! Hier vind je brede zandstranden met restaurants er langs, waar de stomende pannen met de beroemdste paella van dit gebied op tafel komen. Maar er is ook volop nachtleven, evenals spannende plaatselijke festivals zoals Las Fallas. Dan is de stad vol met honderden figuren van papier-maché, die op de laatste dag van dit festival in brand worden gestoken (behalve die van de winnaar!).

7. Edinburgh

Het is onmogelijk om naar Edinburgh te gaan en niet verliefd te worden op deze stad. Vriendelijke mensen, een kasteel op een heuvel, gezellige whiskybars en schilderachtige hobbelige straatjes – het is een droombestemming om Engels te gaan leren! Pak een pint terwijl je kijkt naar een voetbalwedstrijd in een van de pubs bij Grassmarket en snuif wat frisse lucht op tijdens het klimmen naar de top van Arthur’s Seat; je hebt daar een prachtig uitzicht, helemaal tot aan zee. Als je in augustus in Edinburgh bent is daar het Fringe Festival, en dan kan je een van de honderden uitvoeringen meemaken van totaaltheater, comedy, dans en muziek!

8. Berlijn

Deze Duitse parel is verkozen tot beste studentenstad van Europa in 2020 en dat is geen wonder. Met onwerkelijk coole mode, bars en muziek, een avant-garde sfeer en een kosmopolitische, internationale bevolking zit je nergens beter dan in Berlijn als je op een taalreis Duits wil gaan! Berlijn herbergt ook talloze tentoonstellingen, conferenties en concerten. Je zit dus nooit zonder iets te zien of te doen.

9. Busan

In Azië is Zuid-Korea zeker weten trending! Van K-pop tot K-beauty, van tempels tot technologie: Zuid-Korea is enorm in opkomst qua reisbestemming. Koreaans is ook makkelijker om te leren dan een paar andere Aziatische  talen, wat een groot voordeel is! Iedereen kent Seoel, maar Busan is net zo bruisend met als toegevoegde waarde, dat het aan de kust ligt. Pak de trend op, voordat iedereen dat doet.

10. Londen

Geen lijst van top bestemmingen voor studie in het buitenland in 2020 zou compleet zijn zonder Londen. Londen is altijd een klassieker, altijd de nummer één bestemming voor taalreizen en raakt nooit uit de mode. Door het huidige brexit klimaat staat de pond zo laag, dat het een unieke gelegenheid is om naar het VK te reizen voor weinig geld. Maak kennis met Londen als een plaatselijke bewoner en beleef de stad achter de Big Ben door daar te leven en te studeren in het buitenland!

Bekijk hier meer bestemmingen voor 2020

By Leah Ganse

What do you think?