15 redenen waarom wij dol zijn op de VS (en jij waarschijnlijk ook)

Reizen August 24, 2021

De Amerikaanse droom, het Witte Huis, de vlag, Hollywood, de vrije wereld, New York, Barack Obama, Reese’s pindakaasrepen, de Kardashians… De VS zijn zulke enorme, iconische producenten en exporteurs dat we ons allemaal op een of andere manier verbonden voelen met de “Amerikaanse cultuur”. Maar misschien raken we soms een beetje de weg kwijt, als het gaat om wat de Verenigde Staten nu tot zo’n buitengewoon land maakt.

In deze blog zetten we de belangrijkste redenen op een rijtje, waarom de VS zo ongelooflijk populair zijn – afgezien van de belangrijke economische macht en politieke aanwezigheid wereldwijd. Hier zijn 15 redenen waarom wij dol zijn op de VS – niet in een bepaalde volgorde van voorkeur (omdat het zo lastig is om die te kiezen):

Het multiculturele

Van een groot deel van de bevolking zijn de voorouders afkomstig uit Europa, Azië, Afrika en Latijns-Amerika; de culturele verscheidenheid zit in het Amerikaanse DNA. De meeste Amerikanen vieren en omarmen die variëteit en geven toe dat hun culturele erfgoed tot stand bracht wat het land vandaag de dag is.

De natuurreservaten

De VS zijn zo groot dat daar zo ongeveer alle landschappen ter wereld voorkomen: van het natuurwonder van de Grand Canyon tot aan de epische Rocky Mountains en de schijnbaar eindeloze mijlen adembenemende kustlijn. Al deze bewonderenswaardige natuurschatten liggen verspreid over 58 nationale parken om de perfectie voor toekomstige eeuwen te behouden.

Ach, de kust…

We noemden het hiervoor al even kort, maar de kusten van de VS verdienen een apart hoofdstukje. Wil je heel de nacht dansen en een prachtig bruin kleurtje opdoen? Dan is Miami Beach iets voor jou. Walvissen zien? Neem de boot vanaf de Californische kust. Hou je van surfen? Pak dan een paar van de beste golven ter wereld in Hawaii. Hou je van vis? Verwen jezelf dan met kreeft delicatessen in Maine. De kusten van de VS zijn buitenaards afwisselend en adembenemend.

En de beste manier om dit alles te gaan zien… onderweg!

De beste manier om elk contrast van deze uitgestrekte natie te beleven is samen met vrienden, in een oude open wagen met de wind in je haar.

De vriendelijkheid

Of je nu in de rij staat in een winkelcentrum, een hamburger wegwerkt in je plaatselijke restaurant of met de metro reist, grote kans dat er een vriendelijke Amerikaan in de buurt is die het leuk vindt om even te kletsen.

De festivals

Van het hippe Coachella, waar de beroemdheden te vinden zijn, en de feesten van het diepgewortelde erfgoed op het Louisiana’s Jazz Fest tot aan de wilde creativiteit en zelfexpressie van Burning Man, helemaal in de woestijn van Nevada; in de Verenigde Staten is er voor ieders smaak wel een festival.

En, natuurlijk: de muziek

Zowel van vroeger als van nu: Louis Armstrong, Aretha Franklin, Nina Simone, Michael Jackson, Britney Spears, Taylor Swift, John Legend, Kanye West… op de meeste van onze Spotify afspeellijsten staan Amerikaanse muzikanten uit elk decennium.

High school

De Amerikaanse high school ervaring is net zo iconisch als uniek. De sport, de clubs, de cheerleaders, prom night… Velen vinden dit een geweldige uiting van de Amerikaanse waarden voor de verbondenheid en teamwork.

Sport

Er is niets dat Amerikanen meer plezier doet dan hun club aanmoedigen – of het nu gaat om football (laten we maar niet beginnen over de heerlijke gekte van Superbowl Sunday), honkbal, hockey of basketbal. Het leven in de VS draait vaak om sportevenementen en de opwinding en het gevoel van saamhorigheid daarbij is met niets te vergelijken.

Thanksgiving

Begin jij al in september af te tellen tot de kerst? Nou, wij ook. Daarom zijn wij zo dol op Thanksgiving – dat is eerder en is de perfecte gelegenheid om net zo’n feest te vieren met je geliefden zonder dat je cadeautjes hoeft te kopen!

De films

Wat zou de filmindustrie nog voorstellen zonder Hollywood? Als een knooppunt voor talent, en als pionier op het gebied van technologie en special effects zijn de VS grotendeels verantwoordelijk voor het wereldwijde succes van deze industrie.

De enorme afmetingen

De “groot-groter-grootst cultuur” in de States wordt echt ter discussie gesteld, maar één ding is zeker: als de uitvinder van Big Macs, reuzendonuts en 64-ounce frisdrank zijn de VS een prima plek als je toevallig grote trek hebt.

Vrouwelijke politici en rolmodellen

Krachtige vrouwen zijn er wereldwijd genoeg – en dat is altijd zo geweest. De Verenigde Staten hebben ongetwijfeld een paar van onze favorieten voortgebracht: het New Yorkse congreslid en activiste Alexandra Ocasio-Cortez; het feministische icoon en de oudste rechter van het Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg (helaas overleden in 2020); en Kamala Harris, de eerste vrouwelijke vice-president van de Verenigde Staten (en de eerste persoon van kleur in deze functie!)

Amerikaanse TV

Of het nu reality TV is, een praatprogramma, een sitcom of een thriller: wij wedden dat jij momenteel op Netflix meer dan één Amerikaanse productie bekijkt.

De kansen

Voor studenten, jonge professionals en ondernemers zijn die even groot. Met een sterk groeiende economie en topuniversiteiten zijn er allerlei educatieve en professionele kansen in de Verenigde Staten.

Engels leren in de VS

By Julia Hoyas

What do you think?