Reis meer, pak minder in

Reizen July 5, 2021

Komt het aan op het inpakken van een koffer, dan kun je de mensheid verdelen in twee groepen: zij die alleen meenemen wat nodig is en zij die van alles meenemen “voor het geval dat”. Als je net als ik bent – een regelnicht – dan heb je deze blogpost niet nodig, maar wanneer je niet zo bent, ga ik je een paar waardevolle tips geven over wat je moet inpakken voor een taalreis in het buitenland.

Volg deze simpele regels wanneer je vóór je vertrek je reiskoffer pakt en het leven in het buitenland wordt een stuk makkelijker.

shutterstock_372710680

 

  1. Reis licht

Makkelijk gezegd hè? Beslis eerst of je een “rugzakmens” bent of een “koffermens”. Persoonlijk kies ik elke keer voor een rugzak. Zelfs wanneer je een heel jaar naar het buitenland gaat, zou je niet meer kleding mee moeten nemen dan je in één week zou dragen. Je mag gebruik maken van een wasmachine op je bestemming; dus probeer niet om kleding mee te nemen voor iedere dag van je reis. Leg eerst alles wat je mee wil nemen op je bed of op de vloer en leg dan éénderde terug in de kast. Geloof me, je gaat het niet gebruiken.

Denk even vooruit aan het weer in het land van jouw keuze. Natuurlijk zal je bagage, wanneer je naar Malta gaat in de zomer, anders zijn dan wanneer je in Canada gaat skiën. Word een fervent aanhanger van het kledinglaagjes systeem: een laag om je huid droog te houden, een tweede laag om warm te blijven en een derde laag om je tegen de elementen te beschermen. Stel je outfits van tevoren samen, dat helpt vast en zeker bij het kiezen van je kleding.

Vergeet alles over “Ik neem dit mee voor waneer ik er netjes uit moet zien” of “ik neem dit mee voor wanneer er een tornado komt”. Ik weet het, het is moeilijk, maar PAK. ALLEEN. IN. WAT. JE. NODIG. HEBT.

 

  1. Pak slim in

Heb je wel eens Tetris gespeeld? Een rugzak inpakken is net zoiets; je laat de stukken precies vallen waar ze passen. Kijk even naar deze expert:

 

  1. Ken elke vliegveldtruc

Als je op het vliegveld je koffer moet open maken, erger je dan niet, onthoud: dit gaat over veiligheid. Om opkomende paniek te voorkomen, wanneer je je tas opnieuw moet inpakken terwijl je op het punt staat om je vlucht te missen, hou dan dit voor ogen:

  • Grondregel: pak niets in wat in vliegtuigen niet is toegestaan. Scharen of sommige etenwaren kunnen zorgen voor tijdverlies.
  • Houd je vloeistoffen bij de hand en buiten je koffer. Bewaar ze in een dubbele plastic zak of bescherm ze met folie om ongelukken te voorkomen.
  • Bewaar je computer of andere electronica in een tasje waar je ze gemakkelijk uit kunt halen.
  • Draag schoenen die je snel uit en aan kunt trekken. Je mooie schoenen doe je in je tas.
  • Wanneer jij zo iemand bent, die er op vliegvelden vaak wordt uitgepikt (ik voel met je mee), dan is hier de ultieme truc: pak je kleding in plastic zakken met een rits, zodat je ze een voor een kunt uitpakken en ze net zo snel weer kunt inpakken.

shutterstock_382679224

 

Er zijn nog veel meer nuttige trucs om een tas in te pakken voor een taalreis. Welke ken jij?

By Xisela Maneiro

What do you think?