10 dingen die je in San Diego kan doen voor minder dan $20

Reizen maart 31, 2014

Zonder een vleugje valse bescheidenheid noemen de inwoners van San Diego hun thuisbasis “America’s Finest City”. Misschien hebben ze wel gelijk, het weer is er fantastisch, de levensstijl ontspannen en de omgeving spectaculair! Hier zijn tien dingen die je kan zien en doen in San Diego voor minder dan twintig dollar:

Kampvuur op het strand

san-diego-bonfire

San Diego heeft talrijke kampvuurvriendelijke stranden waar je tot laat op de avond met al je vrienden rond een kampvuur kan zitten. Coronado, Ocean Beach, Oceanside, Mission Beach en Pacific Beach hebben vaste “vuurringen”.

Trek eropuit

Rond en in San Diego vind je wandelingen naar ieders smaak. Met ruim 100 km aan stranden kan je tal van leuke wandelingen aan zee maken, bijvoorbeeld langs de kliffen van La Jolla, naar de bossen van Torrey Pines. Als je naar het Cabrillo monument trekt, kan je halt houden bij de getijdenpoeltjes, de habitat van zeesterren en verschillende soorten waterfauna en -flora.

potato-chip-rock-san-diego

Ook in trek is een plaatselijke wandeling naar de top van de Woodsonberg. De rots in de vorm van een potato chip is uitgegroeid tot een populaire bestemming bij mensen die azen op profielfoto’s. Of trek bij zonsopgang of zonsondergang naar Cowles Mountain en geniet van de panoramische uitzichten.

Een dag in Balboa Park

Met $20 geraak je niet binnen in de San Diego Zoo in het Balboa Park. Maar dat budget volstaat ongetwijfeld wel om te genieten van een fantastische picknick in één van de tuinen van het park. Zoek een leuke plek uit in de schaduw en geniet van het warme weer. De colonial-revival architectuur is een andere grote parkattractie.

balboa-park-san-diego

Voor minder dan $20 heb je toegang tot eender welke andere attractie in het park, zoals het Natural History Museum, het Reuben H. Fleet Science Center en het San Diego Museum of Man. Op dinsdag en zondag kan je gratis gegidste wandelingen maken (vertrek om 11 uur).

Paardenrennen in de Del Mar Thoroughbred Club

De enige activiteit op deze lijst waarbij je aan het einde misschien meer geld overhoudt dan bij de aanvang. Voor een dag op de paardenrennen verlaat je de stad en reis je binnen de San Diego County. Het seizoen loopt van half juli tot begin september. In november gaat de sport terug van start.

Californisch –Mexicaans eten

california-mexican-food

Met een budget van $20 kan je je tanden zetten in de lokale specialiteiten van San Diego. De plaatselijke keuken heeft veel weg van Tex-Mex, maar met meer verse ingrediënten en vis. Je kan je verwachten aan klassiekers zoals burrito’s, tamales en taco’s, maar dan met veel verse groenten en zeevruchten. Je vindt die specialiteiten overal: in de duurdere restaurants, maar ook in eetcaravans langs de weg… wees dapper en je zal beloond worden!

USS Midway

USS-midway

Tot 1955 was de Midway het grootste schip ter wereld. Het Amerikaanse vliegdekschip werd ingezet in Vietnam en tijdens de Perzische Golfoorlog. Nadien kreeg het een tweede leven onder de Zuid-Californische zon. Je kan de Midway bezoeken en alles te weten komen over het leven in de US Navy. Op 4 juli is het schip ook een uitstekende locatie om van het vuurwerk te genieten.

Snorkelen

La Jolla Shores is de ideale plek om je snorkel en zwemvliezen boven te halen. De beschermde wateren herbergen een enorme verscheidenheid aan waterleven, zoals luipaardhaaien, garibaldi (Californische goudvissen), geelstaarten en roggen.

Rij mee met de Coaster

De VSA is dan misschien niet vermaard voor zijn openbaar vervoer, maar een ritje met de Coaster is een echte aanrader. Het uitzicht vanuit de trein is oogverblindend, vooral van Solona Beach tot net voorbij La Jolla. Zorg dus zeker voor een stoel aan het raam!

De trein neemt je mee langs de kust van San Diego, vanaf Oceanside (in het noorden van de county) tot helemaal beneden in de stad.

Observeer de gliders in Torrey Pines

torrey-pines-glider-port

Een tandemvlucht over de Torrey Pines Gliderport kan vanaf $140. Maar je kan ook gaan zitten en de zweefparachutisten en deltavliegers gratis bewonderen. De locatie, met uitzicht op de stranden van La Jolla, is zeer fotogeniek en de ideale plaats om een luie namiddag door te brengen.

Een reeks zomerconcerten in Coronado

Kom tijdens de zomermaanden op zondagavond naar het Spreckels Park en geniet van gratis openluchtconcerten. Bij zonsondergang treden verschillende soorten bands op.

Image credits: “I have called you friends…” door Sharon via cc, Potato Chip Rock door Bryan Miraflor via cc, colour in the dark @ Balboa Park door R.E. Barber Photography via cc, ceviche door stu_spivack via cc, USS Midway CV41 door Andre S. Ribeiro via cc, Torrey Pines Glider Port 110 door SD Dirk via cc.
Door Alex Hammond

Wat denk jij?