Surf’s up!

Reizen May 23, 2013

Een taal leren in het buitenland is een avontuur. Je hebt de mogelijkheid om plaatsen te zien, mensen te leren kennen die een wereld van verschil zijn ten opzichte van je dag tot dag ervaring. Je leert een nieuwe manier van denken en communiceren. Je krijgt ook de kans om nieuwe dingen te proberen, of je te richten op een hobby waar je al in geïnteresseerd bent. Een ervaring die we helemaal kunnen aanraden is surfen.

In sommige bestemmingen bieden we speciale programma’s “Taal PLUS surfen”. Bij één van deze cursussen (of één van de andere Taal PLUS cursuss), verdeel jij je tijd tussen de taalstudie en de professionele training in de aanvullende activiteit.

Maar zelfs op bestemmingen waar we niet specifiek een surfcursus aanbieden, heb je de mogelijkheid om de golven op te gaan. We bieden taalcursussen in een aantal van ‘s werelds beste surfbestemmingen.

surfer

Foto: DieselDemon

Er zijn genoeg clichés over surfen, maar de waarheid is dat de sensatie van het “rijden” op water als niets anders voelt op aarde. Julio Santamaria van onze Spaanse partnerschool in Bocas del Toro, Panama, zegt “Het is niet zoals in de films: er is niet één surflevensstijl. Er zijn evenveel levensstijlen als surfers. Er zijn surfers die hier in de Cariben leven en online werken, er zijn surfers die de wereld afreizen op zoek naar de beste golven, er zijn surfers die fulltime werken en vervolgens na het werk wegglippen voor een surfsessie. Er is niet echt een bepaalde methode, we leven gewoon ons leven en ontsnappen dan een tijdje voor het surfen.”

Klinkt goed hè? Bekijk 10 van onze topbestemmingen voor een taalcursus gecombineerd met surfen!

Australi

Australie
Surf camp in Sydney

De lange en spectaculaire kust van Australië biedt een paar van de meest gerenommeerde surfplekken in de wereld. In en om Sydney bijvoorbeeld:  Curl Curl, Long Reef, Narrabeen, Bilgola Beach, Whale Beach, Palm Beach, Manly en het iconische Bondi zijn enorm populaire surfstranden, ideaal voor ervaren surfers. Beginners kunnen de menigten een beetje intimiderend vinden, maar dat biedt het perfecte excuus om de kust verder te verkennen en meer van het mooie Australië te ontdekken.

Tijdens het surfseizoen organiseert onze partnerschool ELC in Sydney één keer per maand een surfkamp weekend voor studenten. Dit gebeurd in samenwerking met Rip Curl Surf Camp Australia naar één van de beste surfstranden om te leren surfen in Australië, Seven Mile Beach, 2 uur ten zuiden van Sydney. Rose van ELC zegt surfen is “een geweldige manier om de Australische cultuur te ervaren… Australiërs staan bekend om hun ongedwongen en ontspannen houding en is zeker duidelijk te zien in de Aussie surf/strand cultuur.”

Lekce-surfovani-v-Perthu-2
Surfles in Perth

Buiten Sydney bieden we Engelse cursussen aan in belangrijke surfbestemming waaronderByron Bay en Gold Coast, waar Surfers Paradise onder valt. Deze bieden een andere surfervaring ten opzichte van Sydney;  minder “grote stad”, meer een ontspannen surfplaats. En in het verre westen van Australië, aan de Indische Oceaan, heeft Perth een paar van de beste surfstranden van de wereld, met echt wit zand en golven voor surfers met verschillende niveaus. We bieden in al deze bestemmingen cursussen Engels + Surfen, de vraag is… waar wil jij heen?

Vergeet niet dat als je voeten op een surfplank hebben gestaan (en met de Engelse taal) je tijden je verblijf naar zoveel surfplekken van Australië kunt reizen als je wilt.

Kom meer te weten over een cursus Engels + Surfen in Byron BayGold Coast of Sunshine Coast. Of bekijk de mogelijkheden voor een Engelse cursus in Sydney.

Californië – VS

The westkust van de VS is iconisch. Nog afgezien van Hollywood, San Francisco en Silicon Valley; en het negeren van Rodeo Drive, de Golden Gate Bridge en de Sierra Nevada… is dit een geweldige  plek om te surfen. Wij geloven dat het een geweldige plek is voor je eerste ervaring op een surfplank.

Californië mag dan één van de meest ontwikkelde plaatsen op de planeet zijn, maar als je surft, ben jij diegene die daar staat met een plank onder je voeten en een enorme oceaan voor je. Het is een nederig makende en belangrijke ervaring.

Na je eerste fatsoenlijke golf – zelfs al duurt die maar een paar seconde – zul je verslaafd zijn. Dat was zeker de ervaring van onze medewerkers die in San Diego probeerden te surfen. En als je niet verliefd wordt op het surfen? Hey, je bent in Californië, je zult genoeg andere dingen vinden om te doen!

Kom meer te weten over een cursus Engels + Surfen in Santa Monica of een Engelse cursus inSan Diego

Hawaii

Hawai

Hawaii is de thuisbasis van de grote golf. Surfen is nauw verweven met de Hawaiiaanse cultuur en mensen gaan hier al eeuwen de golven op. Voor serieuze surfers zijn er maar weinig betere plekken op aarde. En natuurlijk ook al surf je niet, de stranden zijn fantastisch!

Kom meer te weten over een Cursus Engels + Surfen in Honolulu, Hawaii

Coromandel – Nieuw-Zeeland

New Zeeland is de plek om in contact te komen met de natuur. Toen mensen hier voor het eerst aankwamen zo’n 800 jaar geleden vonden ze grote (en smakelijke) dieren die rondliepen zonder natuurlijke roofdieren. De grote dieren zijn er niet meer, maar er zijn nog genoeg grote golven. Wij bieden een cursus Engels + Surfen in Whitianga, op het schiereiland Coromandel, waar je 15 lessen Engels per week kunt combineren met 10 surflessen.

Kom meer te weten over een Cursus Engels + Surfen in Nieuw-Zeeland

Zuid-Afrika – Port Elizabeth en Jeffrey’s Bay

Onze studenten geven ons regelmatig positieve feedback over de goede prijs-kwaliteit verhouding in Zuid-Afrika – je doet langer met je geld dan in andere  delen van de Engelssprekende wereld.. En in tegenstelling tot elders, kun je op safari gaan wanneer je er klaar voor bent om de kust te verlaten!

“De vriendelijke stad” van Port Elizabeth ligt aan het einde van de Garden Route – met een aantal van de meest spectaculaire kustlijnen die je ooit zult zien. Port Elizabeth staat ook bekend als een toonaangevende surfbestemming en bijna 100 surflocaties zijn makkelijk bereikbaar vanuit de stad.

jeffreys-bay
Super Tubes bij Jeffrey’s Bay, Foto: Ree Saunders

Maar 10 minuten langs de kust, “J-Bay” is een legendarische surfplaats die een aantrekkelijke mix is van het ontspannen leven en uitstekend surfen. De Billabong Pro is hier altijd in juli: één van ’s werelds top surfevenementen. Kitchen Windows, Surfers Point en Super Tubes bieden golven van wereldklasse… bij Super Tubes kunnen ze ruim 40 seconden duren.

Meer over een Engelse cursus in Jeffrey’s Bay of Port Elizabeth

Panama

Julio van onze partnerschool in Panama zegt:

“Meeste studenten… studeren vier uur per dag in een groep of één-op-één. Dat betekent dat je kunt studeren van 8-12 of 1-5 en dan de rest van de dag aan surfen spenderen. Anderzijds kun je voordat de dag start (zonsopgang is rond 6.00 uur) nog even surfen. Als je een beginnend surfer bent, zal je na een aantal uren moe zijn, maar de meer ervaren surfers kunnen dagelijks 5 of 6 uur surfen.”

“Je hebt geen wetsuit nodig en je kunt het koraalrif door het water zien… vergeet niet de lokale cultuur, de mensen en de taal te respecteren en je zult een geweldige tijd hebben! Je zult goede golven hebben om te surfen.”

Kom meer te weten over een cursus Spaans + Surfen in Bocas del Toro

San Sebastian – Spanje

San-Sebastian

San Sebastian, Foto: Alex Hammond

National Geographic noemt San Sebastian één van ’s werelds top 20 surfplaatsen. Maar San Sebastian is zoveel meer dan een surfplaats. De Baskische hoofdstad is één van de beste plekken in Europa om te eten, waar tapas (pintxos) tot een kunstvorm verheven zijn. De stad biedt een andere kant van Spanje, die nog steeds dezelfde energie heeft als de grote steden, maar met iets Europees in de lucht. Het is ook mooi en het wordt niet zo snikheet als in Andalusië of Madrid.

Playa de la Zurriola is het surfstrand, Playa de la Concha is het strand om te zonnen die met het getij bijna verdwijnt. En er is een mooi wandelpad tussen beiden, met grote beelden die een surrealistisch tintje toevoegen.

Meer over een Spaanse cursus in San Sebastian

Biarritz – Frankrijk

biarritz

Biarritz, Foto: MilStan

Nog één van National Geographic’s top 20 surfplaatsen, Biarritz biedt een intrigerende mix van glamour en grote golven. De stad mag dan bekend staan als de plek bij uitstek voor Europese aristocraten, maar de stranden zijn ook één van de beste surflocaties in Europa. Voor de beste golven moet je vroeg in de ochtend opstaan en voorbereid zijn op kippenvel (wetsuit zeker vereist).

Meer over een cursus Frans + Surfen in Biarritz

Lissabon – Portugal

De Portugese hoofdstad is een elegante, charmante stad die geweldig is om elke tijd van het jaar te bezoeken. Het uitzicht vanaf de heuvels op het oude stadscentrum is spectaculair – zeker ’s avonds als de stad beneden fonkelt. Als de mooie levendige straten van Bairro Alto je teveel worden (er zijn veel mensen tot vroeg in de morgen), is er geen beter medicijn als een ochtend surfen. Er zijn golven voor surfers van elk niveau, van beginner tot prof.

Meer over een cursus Portugees + Surfen in Lissabon

Brazilië

brazil

 Ilha Grande, Brazilië, Foto: Alex Hammond

De lange Atlantische kustlijn van Brazilië heeft een aantal uitzonderlijke surflocaties. De zuidelijke staten, met name Rio de Janeiro, bieden beroemde indien overvolle stranden. Ga naar het noorden en je hebt minder drukte en meer indrukwekkende landschappen. Als je een Portugese cursus volgt in Salvador of Olinda, biedt bijvoorbeeld de noordoostkust van Brazilië locaties voor kenners in een verbazingwekkende natuurlijke tropische omgeving..

Kom meer te weten over een Portugese cursus in Brazilië.

Dit is genoeg om van te dagdromen! Maar we kunnen je taalcursus en surftrip werkelijkheid laten worden voor minder dan je zult verwachten. Om je te laten proeven van de surflevensstijl en een andere authentieke ervaring van het leven in het buitenland te ervaren, bieden we regelmatig gratis surflessen aan onze studenten. Contacteer ons meer te weten te komen.

By Alex Hammond

What do you think?