10 dingen die je in Sydney kan doen voor minder dan AU$20

Reizen May 31, 2013

Terwijl het nieuws in Europa lijkt op een permanente bron van kommer en kwel, zijn de dingen aan de andere kant van de wereld zelden beter geweest. Warm weer, glorieuze stranden en enorme open ruimtes hebben altijd de Oostkust van Australië een geweldige plek gemaakt om te wonen en te studeren, maar de lange economische groei (dat niet een teken geeft van vertraging) heeft het land een nieuw vertrouwen gegeven. Nu is zeker een geweldige tijd om Sydney te bezoeken.

We spraken met Rosalie Hooper van English Language Company in Sydney voor wat tips om te genieten van de groeiende stad met een budget.

Darling Harbour Fireworks

darling-harbour-fireworks-sydney

Foto: nigelhowe

Darling Harbour licht op met een gratis vuurwerkshow op vaste zaterdagen elke maand. Het is gratis om te kijken naar het vuurwerk en waarom maak je dan ook niet een wandeling rond Cockle Bay Wharf, King Street Wharf en the Darling Entertainment Quarter.

Kosten: Gratis (darlingharbour.com)

Pylon Bridge Lookout

pylon-bridge-lookout-sydney

Photo: Auburn Alumni Association

Wil je de Sydney Harbour zien vanaf de iconische Harbour Bridge en nog steeds genoeg geld overhouden voor een koffie? Dan dien je naar Pylon Lookout te gaan! Gelegen aan de zuidkant van de Sydney Harbour is er een fantastisch uitzicht op een ander iconisch monument dat de Sydney Harbour zo uniek maakt: the Sydney Opera House. Je kunt ook het verkeer van boten die op het water varen bekijken. Algemene toegang is AU$11 en is inclusief toegang tot een museum waar je alles kunt leren over de geschiedenis van de Harbour Bridge.

Om er echt een geweldige dag van te maken loop je over de Harbour Bridge naar de noordkant van Sydney en geniet je van het uitzicht vanaf Kirribilli en Milson’s Point.

Kosten: Algemene toegang: AU$11, Gereduceerd tarief: AU$8.50 (pylonlookout.com.au)

Sydney Opera House

Ga zitten bij de trappen van één van de iconen van Sydney en maak gratis een aantal fantastische foto’s dichtbij de beroemde zeilen. Vanaf the Opera house is er een prachtig uitzicht over the Harbour Bridge direct tegenover. Dag of nacht het uitzicht mag absoluut niet gemist worden!

Kosten: Gratis

Veerboot rond Sydney

ferry-to-manly

Om te genieten van de Sydney Harbour vanuit een ander standpunt, spring aan boord van een veerboot vanaf elke werf die rond de haven ligt en tuf langs de blauwe wateren. Als je een kortere route wilt, is Darling Harbour of Cicular Quay naar Watsons Bay een zeer populaire, of als je er meer op uit wilt trekken in Sydney, the Circular Quay naar Manly veerboot mag dan niet gemist worden! Er is een snelle veerboot en een langzame veerboot met variërende ticketprijzen, maar alle retour tickets zijn minder dan AU$20. Bekijk meer informatie op manlyfastferry.com.au en transportnsw.info.

Kosten: Afhankelijk van ticket (allen minder dan AU$20)

Steak and Chips bij Cargo Bar (King St Wharf)

beef-cuts

Geniet van een rump steak met frites en salade plus saus bij Cargo Bar van maandag – woensdag voor slechts AU$10  vanaf 11.30 uur. Elke dinsdag en vrijdag vanaf 17.00 – 19.00 uur kan je genieten van bier, wijn en wodka voor AU$5. (cargobar.com.au)

Art Gallery of NSW

Gelegen aan de ingang van de prachtige Botanic Gardens, is the Art Gallery of NSW gevuld met hedendaagse en moderne kunst uit Australië en andere delen van de wereld. Er is ook een “Art After Hours” programma waarbij de galerie langer open blijft op woensdagavonden en er zijn vele gratis evenementen en lezingen. Je kunt ook een gratis film kijken, die the Gallery op vaste data en tijden vertoond. Waarom ga je niet na het bezoek aan de galerie een wandeling maken door the Botanic Gardens en genieten van het uitzicht op the Harbour vanaf Mrs Macquarie’s Chair?

Kosten: Gratis, maar voor bepaalde voorstellingen dien je te betalen zoals the Archibald, Wynne en Sulman Prizes die voor volwassenen AU$10 en gereduceerd tarief AU$8 (artgallery.nsw.gov.au)

Harbour Walk

sydney-walk

The Sydney Harbour walk is een geweldige manier om Sydney Harbour te ontdekken, en als je geïnteresseerd bent ook de omliggende gebieden van Sydney. De wandeling zelf is 26km en er zijn meer dan 45km optionele tracks die kunnen worden gevolgd. Draag comfortabele schoenen, neem een lekkere lunch en breng je zwemspullen mee om te stoppen bij één van de afgelegen stranden langs de weg!

Kosten: De wandeling zelf is gratis.

Vivid Festival

Tijdens deze jaarlijkse festival (rond mei/juni) kan je Sydney zien in een compleet uniek licht! Zodra de zon opkomt bij Sydney komt de stad tot leven, met hoofdattracties en gebouwen rond Sydney uitgestald met prachtige licht- en geluidsinstallaties. Dit jaar is het festival uitgebreid naar Darling Harbour en je zult ook in staat zijn om de beelden die worden geprojecteerd op het Sydney Opera House te controleren. Er zijn ook interactieve installaties om van te genieten.

Kosten: Gratis (vividsydney.com)

Australian Museum

australian-museum
Image ©Australian Museum

Ontdek het eerste openbare museum in Australië die een enorme verzameling van wetenschap, natuurlijke historie en antropologische tentoonstellingen herbergt. Gelegen naast Sydney Hyde Park en St Mary’s Cathedral, het dichtstbijzijnde station is station Museum.

Kosten: Volwassenen tarief AU$12, Gereduceerd tarief AU$8

australian.museum

Taco Tuesdays at Fly Fajita Sisters (Glebe)

Taco Tuesdays – AU$3 taco’s, AU$3 tequila shots en AU$12 voor een hoofdgerecht. Open vanaf 18.00 uur tot laat. (flyingfajitasistas.com.au)

Museum van Hedendaagse kunst

Gelegen in het historische gedeelte van Sydney, the Rocks, the Museum of Contemporary Art (MCA) heeft eigenzinnige en moderne kunstwerken en tentoonstellingen van Australische en internationale kunstenaars.

Kosten: Gratis, hoewel sommige voorstellingen wellicht een entreeprijs berekenen (mca.com.au)

Het Australian National Maritime Museum

australian-maritime-museum

Het Maritime Museum, gelegen in Darling Harbour, vertelt het verhaal over de Australische scheepvaart geschiedenis en heeft meerdere schepen tentoongesteld staan. 

Kosten: Een standaard ticket voor volwassenen kost AU$25 en voor kinderen AU$15 (anmm.gov.au)

Livemuziek in een Ierse pub

Sydney houdt wel van een feestje. We raden een aantal café’s aan voor livemuziek: Scruffy Murphy’s en Paddy Maguire´s zijn Ierse pubs die zeer geliefd zijn onder studenten. In het weekend hebben ze altijd bands die komen optreden.

Eén van onze collega’s heeft jaren in Sydney gewoond en vertelt: “Genieten van live rockmuziek in een Ierse pub is één van de leukste dingen om te doen in Sydney… Maar ik kan niet garanderen dat je droog en levend de pub uitkomt!”

Sydney Fish Market

sydney-fish-market
Photo: LWY

Als je opzoek bent naar Fish and Chips of Sushi, moet je zeker een bezoekje brengen aan de grootste vis en schaaldieren markt van het zuidelijk halfrond. Hier kun je onder andere de Sydney Seafood School en vele viskraampjes vinden.

Van culturele hoogtepunten tot Taco Tuesdays, AU$20 is meer dan genoeg geld om te kunnen genieten van de grootste stad van Australië. Kom meer te weten over een taalcursus Engels in Sydney en deel jouw tips over Sydney hier beneden!

Leer Engels in Sydney

By Alex Hammond

What do you think?