Tien dingen om van te genieten in Malta voor onder de €20

Reizen april 4, 2013

Ben je op zoek naar een plaats in Europa waar Engels wordt gesproken als moedertaal, waar je uit je dak kunt gaan op kosmopolitische feesten s’avonds en overdag kunt genieten van de rust ? Een plaats waar je een Engelse cursus voor in de zomer kunt boeken en ook weet dat je geweldig weer krijgt?

Malta is die bestemming!

We spraken met Katya Bonello van onze partnerschool EC English en vroegen naar een aantal tips wat te zien en te doen is op Malta en de naburige eilanden voor minder dan € 20.

Blue Lagoon in Comino Island

Blue Lagoon Malta

Photo: Josep Toledo

The Blue Lagoon is een heerlijke hotspot om van de mediterrane zon te genieten. Naast een wit zandstrand, is het de thuisbasis van een onderwaterwereld van velerlei soorten, ideaal om te verkennen met een snorkel.

Katya zegt: “Neem een boottocht naar Comino’s Blue Lagoon… het water is ongelofelijk blauw en dit is een must see! Hoewel er vele bedrijven cruises aanbieden naar Comino, kunt je een eenvoudige speedboot nemen voor minder dan € 20, die je naar de Blue Lagoon brengt en aan het einde van de dag weer oppikt.”

The Grand Harbour

Bewonder het uitzicht op de Grand Harbour en the 3 Cities vanaf de Upper Barrakka Gardens in Valletta (cityofvalletta.org). Er is geen toegangsprijs, dus dit is helemaal gratis.

St John’s Co-Cathedral

St-Johns-Malta

Photo: Jennifer Morrow

St John’s in Valletta (stjohnscocathedral.com) is een prachtige barokke co-kathedraal. Vanaf de buitenkant, lijkt het een nogal sober gebouw, maar als je eenmaal binnenstapt bevind je je in een andere wereld vol prachtige details en beeldende kunst.

Katya says: “Dit is een echt meesterstuk op gebied van architectuur en herbergt het enige gesigneerde schilderij van Caravaggio ter wereld.”

Traditioneel Gozo

Maak een boottocht naar het rustige zustereiland Gozo (waar we ook Engelse cursussen aanbieden) en geniet van het landschap en het dorpsleven. De belangrijkste hoogtepunten zijn de Azure Window, de Cittadella en het Ramla il Hamra strand, waar je gratis van kunt genieten, dus de enige kosten die je hebt zijn die van de veerboot vanaf Malta.

Katya zegt: “Gozo is zoals Malta was 50 jaar geleden – de tradities zijn meer in leven.”

Mdina

mdina

Photo: John Haslam

Katya zegt: “Bezoek de oude hoofdstad Mdina – een wandeling kost niets! Er is ook een prachtig uitzicht vanaf de bastions en bezoek de Fontanella koffieshop want zijn beroemde chocolade cake is een echte aanrader! Je kunt ervoor kiezen om de audio gids te gebruiken die beschikbaar is om meer te leren over de geschiedenis terwijl je rondwandelt” (mdinatoursmalta.com)

The Blue Grotto

Neem een boottocht naar de Blue Grotto in het zuiden van Malta (bluegrottomalta.com.mt) en bewonder het kristalheldere water dat de grotten omringt. De boottocht kost €7 voor volwassenen.

Bezoek een Maltees festa

malta-Festa

Photo: Adam Burt

Ondanks de vele nachtclubs op Malta, is er maar één manier om te genieten van het authentieke Maltese nachtleven: bezoek een festa. Elk weekend tijdens de zomermaanden, vieren dorpen de feesten met muziek voor hun beschermheiligen. De toegang is gratis.

Katya zegt: “Je zult zien dat de dorpelingen er alles aan doen om de parochiekerk zoveel mogelijk te verfraaien, ze steken het mooiste vuurwerk af, en in het dorp wordt het een drukte met overal opgezette kraampjes en feestende lokale inwoners. Het dorp dat het meest om zijn vuurwerk bekend staat is Lija.” (malteseislands.com)

The Hypogeum

In 1992, ontdekken lokale arbeiders bij aanleg van riolering voor een nieuwbouwwijk bij toeval de enige prehistorische ondergrondse tempel ter wereld. Meer dan honderd jaar later, blijft hun ontdekking nog steeds verbazen.

De ondergrondse tempel van het Hypogeum heeft de status van Unesco werelderfgoed (heritagemalta.org) en een bezoek kost €20. Als alternatief kan je de prehistorische tempels van Hagar Quim en Mnajdra bezoeken voor veel minder geld.

The Three Cities

Een wandeling rond de drie versterkte steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa (visitmalta.com) kost niets. De drie ommuurde steden liggen tegenover Valletta en bieden een fascinerende blik in de geschiedenis van Malta; ze zijn omsloten door de Cottonera Lines, de enorme verdedigingslinie aangelegd door de Ridders van St. John.

Marsaxlokk

Photo: Resident of Earth

De beste tijd om het vissersdorp Marsaxlokk  te bezoeken is op een zondagochtend (visitmalta.com).

Katya zegt: “De boulevard staat vol met marktkraampjes die verse vis en andere lokale producten verkopen en het kost niets om hier rond te lopen en de baai met zijn kleurrijke vissersboten te bewonderen.

Van een oude ondergrondse tempel tot aan overweldigende dorpsfeesten, zijn dit tien fascinerende dingen om te zien en doen in Malta voor minder dan € 20. Lees meer over Engels leren in Malta.

Door Alex Hammond

Wat denk jij?