Tien things to do in Panama voor minder dan $20

Reizen mei 22, 2013

Zitten onder een palmboom na een duik in de Caribbean kost niets. Net zoals het schudden van je kont op cumbia muziek lang nadat de zon is ondergegaan. En als je bereid bent om jouw budget te verhogen met een paar dollars, is er nog veel meer om van te genieten in Panama.

bocas-del-toro-beach

Foto: Erik Cleves Kristensen

We bieden Spaanse cursussen in Panama aan in twee opwindende plaatsen: Bocas del Toro en Boquete. Eén is bij het strand, de ander in het regenwoud, beide bieden een Spaanse taalervaring aan als geen ander.

Als je het beste van beide werelden wil, kan je kiezen voor het combineren van beide scholen dat wij aanbieden zonder extra kosten. Als altijd het geval is bij ESL, betaal je de originele prijs van de cursus, zodat je genoeg overhoudt in je portemonnee om te kunnen genieten bij aankomst!

 

Vijf things in Bocas del Toro voor minder  dan  $20

Fiets naar Bluff Beach

Bluff Beach ziet er vandaag de dag bijna hetzelfde uit als duizenden jaren geleden – alleen zand, zee en palmbomen. Goed, tegenwoordig met een aantal surfers. Het is zo’n soort strand waar je voor moet stoppen, haal diep adem van de zeelucht en zeg “ik ben in het paradijs”.

Als je een fiets huurt in Bocas stad, dat ongeveer $10 per dag kost, kan je in minder dan een uur naar Bluff Beach rijden. De rit zelf is iets om van te genieten, tezamen 10km aan prachtige kustlijn. Zorg ervoor dat je drinken meeneemt en iets om te eten aangezien er geen winkels of restaurants zijn op het strand.

Maak vijfbenige vrienden bij Starfish Beach

cycling-bocas

Photo: Habla Ya!

Een zeester heeft een bepaald charisma. Tuurlijk, ze hebben geen gecentraliseerde hersenen of ogen, maar er is iets met hen aan de hand. De lokale zeester van Boca del Drago is geen uitzondering en een trip naar dit strand is essentieel!

De beschutte baai biedt kristalhelder en rustig water voor het grootste deel van het jaar en kan met de fiets worden bereikt vanaf Bocas stad als je een goede conditie hebt. De rit is ongeveer 18km in elke richting. Als alternatief is er een bus met airconditioning, een goedkope en makkelijke optie.

Wizard Beach

Maak een boottocht van Bocas naar Old Bank op Isla Bastimentos en wandel naar Up in the Hill Organic Farm, waar je biologische producten van de boerderij en Panamees handwerk kunt kopen. Wanneer je gestopt bent met het genieten van het uitzicht met een aantal lokaal geteelde chocolade of koffie, wandel langs de jungle trail naar Wizard Beach. Zorg ervoor dat je de luiaards en jungle bewoners onderweg begroet!

Red Frog Beach

7607446390_e182ef237d_b

Photo: ggalice

Dit is één van de meest populaire stranden in Panama en voor een goede reden. Of je nu wilt surfen snorkelen, wandelen of simpelweg wilt genieten van het uitzicht, Red Frog Beach op Isla Bastimentos is de plaats om dit te doen.

Gevoerd aan de ene kant door het regenwoud en aan de andere kant het Caribisch gebied, is de plaatselijke fauna ook een grote attractie en vier van ‘s werelds acht zeeschildpad soorten nestelen op dit strand.

De heen-en terugreis naar de stad kost $ 7 plus $ 3 toeslag.

Isla Carenero

bibis-on-the-beach

Photo: Habla Ya!

Vraag bij elk van de bootdokken langs de waterkant voor “Bibi’s” en je wordt meegetroond over het water naar Caranero Island. Wanneer je aankomt, kun je dan ook gaan zitten om iets te eten in het restaurant aan het water of, als  je ook je lunch wilt verdienen, kan je de ochtend spenderen aan paddleboarding, kajakken of snorkelen en dan gaan zitten voor iets lekkers.

 

Vijf things to do in Boquete voor minder dan $20

Bezoek Finca Lerida voor een koffie en wandeling

finca-lerida

Foto: Ken Mayer

Dit is een rustig 324-hectare koffie plantage en natuurreservaat op slechts 10 minuten van Boquete. Het prachtige finca in de glooiende heuvels van Alto Quiel is één van de beste plekken in Panama om de legendarische quetzal te spotten naast de vele felgekleurde vogels van Panama.

This is a peaceful 324-hectare coffee plantation and nature reserve just 10 minutes from Boquete. The beautiful finca in the rolling hills of Alto Quiel is one of the best places in Panama to spot the legendary quetzal alongside many of Panama’s brightly coloured birds.

El Explorador Botanical Garden

Maak een wandeling door deze tuinen, denk na over het leven en geniet van “geestelijke vernieuwing”. Evenals het aanbieden van spectaculair uitzicht en buena onda, de tuinen zijn vol met eigenzinnige artistieke installaties. Wonderlijk.

Wandel the Pipeline Trail

The Pipeline Trail is een relatief korte wandeling door het regenwoud langs een water pijplijn totdat je een spectaculaire waterval bereikt. Langs de weg kruis je voetbruggen, slippende rotsen en allerlei soorten van jungle wildleven! Toegang kost $3 dat gaat naar het onderhoud van het spoort.

Mi Jardin es tu Jardin

mi-jardin-su-jardin

Foto: Ken Mayer

The González familie nodigt jou uit in hun uitbundige privé tuinen, één van de mooiste in Panama. Evenals verspreide beeldjes en standbeelden, je ziet meer dan 200 soorten tropische planten en bloemen, fonteinen en vijvers. Toegang is gratis en dit is en geweldige plek om heen te gaan en te ontspannen.

Bezoek de CEFATI

Wat is in hemelsnaam een Cefati, vraag je je af. Het staat voor “centro de facilidades turisticas e interpretacion” en is de beste plaats in de stad om meer te leren over de geschiedenis van Boquete. Je krijgt een geweldig uitzicht over de stad en de omliggende heuvels, of geniet simpelweg van een verse, lokale koffie bij Café Kotowa.

Bekijk meer over een Spaanse cursus in Panama

Veel dank aan Julio Santamaría van Habla Ya! voor de hulp met dit artikel

Door Alex Hammond

Wat denk jij?