10 dingen die je in Toronto kan doen voor minder dan $20

Reizen april 25, 2014

Prachtig gelegen aan de oevers van Lake Ontario, is de grootste stad van Canada een smeltkroes van muziek, kunst en eten. Er zijn ook tal van budget activiteiten in Toronto, zoals bijvoorbeeld:

Gratis concerten

NXNE-Toronto

Toronto is een stad van muziekfestivals en heeft een aantal van de beste plekken voor gratis optredens. Bijvoorbeeld NXNE (North by North East) omvat tal van gratis showcases die toegankelijk zijn voor publiek, terwijl TD Jazz in juni en Beaches Jazz in juli een aantal gratis optredens organiseren. In juli en augustus kan je live orkesten beluisteren en elke zondag kan je jazz optredens bekijken bij Mel Lastman Square, terwijl the Harbourfront Centre’s Summer Music in the Garden (juli-september) vele verschillende soorten muziek van over de hele wereld omvat.

Tramlijn begeerte

Toronto-Streetcar

Neem de Queen tram van de ene kant van de stad naar de andere kant, en je krijgt veel te zien van de verschillende buurten van Toronto, zoals the Beaches, Lesliville, Quen West en Roncesvalles. De klassieke trams worden vervangen door hippe, moderne exemplaren dus geniet van de nostalgie nu het nog kan.

De Parken

walk-on-the-grass-toronto

High Park is het populairste park in Toronto met wandelpaden en genoeg charmante plekken om te stoppen voor een picknick in de zon. Het park omvat van alles, van een gratis mini dierentuin tot tennisbanen, honkbal- en voetbalvelden. Trinity Bellwoods en Humber Bay Park bieden unieke alternatieven. Riverdale Farm, echter, is een werkboerderij in het hart van het centrum – als je van het gezelschap van varkens en kippen houdt, is dit dé plaats om naartoe te gaan!

Rodelen & schaatsen in de winter

Tobogganing-in-toronto

Er zijn genoeg plekken om te rodelen in en rondom de parken van Toronto waar je snel bergafwaarts naar beneden glijdt, terwijl je bent gescheiden van de grond door slechts een dun stukje plastic (of hout als je het traditionele wijze doet). Riverdale Park East heeft een aantal steilere hellingen, terwijl het ook een mooi uitzicht aanbiedt op de iconische skyline van Toronto. Lithuania Park aan Keele Street heeft ook een mooie selectie aan heuvels waar je uit kunt kiezen.

Gratis musea & galeries

ago-toronto

Vele musea in Toronto bieden wekelijks tijden aan waarop je gratis of met korting naar binnen kan. The Royal Ontario Museum (ROM) geeft op vrijdag van 15.00 tot 17.30 uur korting op de toegangsprijs, terwijl de toegang bij the Art Gallery of Ontario (AGO) op woensdagen van 18.00 – 23.00 uur gratis is en de helft van de prijs op vrijdagavonden.

Wandelen op de paden in de zomer

Toronto wordt soms aangeduid als “een stad in een park” en er zijn vele wandelpaden in en rondom de stad, de meeste zijn kort en interessant. Bijvoorbeeld Cedar Trail, een 2.2.km lange route langs de Rouge River Valley, die parallel loopt aan the Little Rouge Creek. Voor iets meer uitdaging is er the Highland Creek Trail in Colonel Danforth Park. Deze route is 11km lang en is ook bereikbaar per fiets.

Bezoek the Distillery District

Distillery-District-Toronto

Deze historische wijk is een autovrij dorp in de stad. In de prachtige Victoriaanse industriële architectuur, kan je genieten van een aantal onafhankelijke winkels, bars, cafés, galeries en restaurants. Er zijn ook grote festivals tijdens de weekenden en een populaire Kerstmarkt in december.

Bewandel de Kensington Market

In dezelfde geest als the Distillery District, maar meer grungy, is Kensington Market, een funky gedeelte van de stad waar je retro meubels en vintage kleding kunt vinden, en heeft veel plaatsen waar je een goedkope afhaalmaaltijd kunt krijgen. Toronto’s grote immigratie populatie verzekert je een grote keuze aan verschillende keukens waaruit je kunt kiezen.

The beaches

Als de weergoden je gunstig gezind zijn, kan je tijden juli en augustus genieten van 20°c water in Lake Ontario, perfect voor een trip naar het strand. Maar zelfs als het water te koud is, zijn de stranden van Toronto ideaal voor een dag volleyballen, romantische wandelingen op het strand of het simpele plezier van mensen kijken. Woodbine, Kew en Balmy Beaches zijn dichtbij elkaar gelegen en zijn populair bij de twintigers uit Toronto. Een alternatief is Bluffer’s Park en wat misschien wel het meest schilderachtige strand van de stad is en een populaire plek voor vis trips.

Krijg het beste uitzicht van de stad

Toronto-Skyline-at-night

Als je van een uitzicht “van bovenaf” houdt, dan is de CN Tower moeilijk te verslaan, hoewel je in de Panorama Lounge op de 51ste verdieping van de Manulife Centre een uitzicht hebt met de CN Tower. Als je de voorkeur hebt voor een uitzicht “van onderaf”, ga dan naar Toronto’s Islands en zie een volledig panorama van de skyline. Hoe dan ook moet je niet je fototoestel vergeten!

Wat zijn jouw tips om te genieten van Toronto met een budget?

Image credits: Sights & Sounds @ NXNE 2010 door Jeff via CC, Urban Fast door Mauricio Lima via CC, please walk on the grass door Kai Schreiber via CC, Tobogganing in High Park door Toronto History via CC, Golden Spiral door Ian Muttoo via CC, The Distillery District door Josh Evnin via CC, Toronto’s Skyline door Michael Gil via CC.
Door Alex Hammond

Wat denk jij?