Wees vrij als een vogel: vlieg naar het zuiden voor de winter

Reizen september 30, 2013

Als je ooit in de late herfst in Brighton en Hove bent geweest heb je vast wel eens de enorme zwermen spreeuwen zien dansen in de lucht aan de strandboulevard. De vogels komen aan in de Engelse zuidkust om de bitterkoude Scandinavische winters te ontwijken.

Brighton Starlings

Foto: Les Chatfield

Ondertussen hebben vele vogels van Groot Brittannië grootsere plannen. Zwaluwen, bijvoorbeeld, gaan zuidwaarts door west Frankrijk, over de Pyreneeën, langs de costa’s in Oost-Spanje, door Marokko en uiteindelijk naar zuidelijk Afrika. Ze verblijven de Europese winter vrolijk sjirpend in de Afrikaanse zon in het gezelschap van olifanten, neushoorns en giraffen voordat ze in april of mei terugkeren naar Europa. Zo moet je naar het zuiden vliegen voor de winter!

Heb je overwogen om iets soortgelijks te doen? Spring op een vliegtuig naar het zuiden tijdens de wintermaanden en je kunt genieten van zoveel zon als wilt, in combinatie met fantastische nieuwe ervaringen. Vaar op de golven van de Indische oceaan, ga op safari, ontspan op Australische stranden, ontdek de natuurlijke schoonheid van Nieuw-Zeeland, wordt verleid door de tango in Bueno Aires…er is voor ieder wat wils.

Bovendien kun je met een ESL taalreis een actieve vakantie in de zon combineren met een type persoonlijke ontwikkeling die goed op je CV zal staan. Je kunt zelfs je verblijf afsluiten met een officieel certificaat!

Hier volgen enkele opties om je fantasie alvast op gang te krijgen:

Ervaar Afrika

Leer Engels op reis door Zuid-Afrika, terwijl je van Kaapstad langs de adembenemende Garden Route vanaf Mossel Bay naar Storms Rivier gaat. De route brengt je langs de kust van de Indische oceaan, tropische lagunes en kristalheldere meren, door jungles en naar de uitgestrekte vlaktes van de Zuid-Afrikaanse nationale parken. De kust is het heiligdom van dolfijnen en walvissen, terwijl de koraalriffen wemelen van tropisch zeeleven.

cape-town-safari

Foto: Crystian Cruz

Ons Reizend Klaslokaal programma bevat een safari in Addo Nationaal Park waarbij je de “big five” van dichtbij kunt zien, surfen op de legendarische golven in Jeffery’s Bay, spectaculaire berg routes, het hoogste viaduct van Afrika en ’s werelds hoogste bungeejump plek. De hele reis wordt begeleid door ervaren docenten van onze school in Kaapstad, die ervoor zorgen dat je na deze ervaring Engelse taalvaardigheden en ook genoeg spectaculaire Instagram foto’s hebt.

Als je dit te extreem vindt, zou je misschien de voorkeur geven om te genieten van de uitstekende prijs-kwaliteit in leefkosten die Kaapstad biedt. Of verblijf voor een maand in Port Elizabeth of inJeffery’s Bay,en dompel jezelf onder in de lokale surfcultuur. Over surfen gesproken…

Geniet van het goede leven in Australië

Australië is de strandbestemming bij uitstek, en ook een van de beste plekken om te surfen. We hebben eerder dit jaar een special over bestemmingen met legendarische golven gedaan – als je op zoek bent naar inspiratie bekijk het dan hier. Maar Australië heeft zoveel meer te bieden dan watersporten van wereldklasse. Het is een enorm land met levendige steden, weelderige landschappen en een vriendelijke cultuur die nieuwelingen met open armen en een ijskoud biertje ontvangt!

sydney bbq

Foto: Julius!

Sociologen geloven dat de moderne Aussie cultuur teruggaat tot de eerste Britten die op het continent aankwamen. De meesten kwamen uit de armste delen van Londen, waar het strenge klassensysteem hen maar weinig kansen gaf om rond te komen. Toen ze in Australië aankwamen was het overleven en het opbouwen van een nieuw leven het enige wat ertoe deed: dit betekende dat ze op elkaar moesten vertrouwen en op snel integrerende nieuwelingen. Het resultaat is een land dat vriendelijkheid uitstraalt.

Of je nu surft in Perth, van Sydney’s sociale leven proeft of deelneemt aan de booming economie van Australië door een stage of het werkvakantie programma, dit is een land waar de Europese winter heel ver, ver weg zal voelen.

Ga terug naar de natuur in Nieuw Zeeland

Geen andere plek op de wereld biedt dezelfde balans van stedelijke drukte en echt ongerepte natuur als Nieuw-Zeeland. Op deze plek die millennia lang door zijn afgelegenheid (of “ afstand van Europa”) beschermd bleef kan je midden in de stad wakker worden en een paar uur later bevind je je in een maagdelijk bos. Of je kunt erop uit trekken naar de zee, waar walvissen, zeehonden en haaien leven, onaangetast door een land dat het milieuvriendelijkste is in de wereld.

New Zealand waterfall

Foto: Anoldent

Net zoals in Australië bied een Working Holiday Visa je de mogelijkheid om je Engels te perfectioneren terwijl je wat extra geld verdient om je verblijf te bekostigen. Wanneer je zo’n lange afstand vliegt is het erg belangrijk om het maximale uit je tijd te halen, en een betaalde baan of stage kan daarbij helpen.

We bieden meer aan dan Engels cursussen…

Wat denk je van een verblijf in Bocas del Toro, Panama waar het hoogseizoen van februari tot april de perfecte tijd is om van een tropisch paradijs te genieten?

Of een Spaans + Tango cursus in Buenos Aires, de sensuele hoofdstad van Argentinië? Je leert Spaans terwijl je een leven leidt dat er thuis gewoonweg niet is.

Rio Carnival

Foto: Leandro Neumann Ciuffo

Latijns-Amerika is niet alleen maar Spaans-sprekend; door een cursus Portugees in Rio in januari of februari zou je lekker kunnen kletsen met de Cariocas, nog op tijd voor het carnaval! Voor een wilder carnaval zou je noordelijker kunnen gaan, naar Olinda, niet ver van Recife waar een van de beste feesten in de wereld werkelijk te gek is.

Dit zijn slechts een paar mogelijkheden…onthoud dat de halve wereld onder de evenaar ligt!

Vind de beste waarde

Als je van plan bent om ergens voor een langere periode te verblijven kan het zuidelijk halfrond aanzienlijk goedkoper zijn dan Europa of Noord Amerika. De wisselkoers is gunstig op het moment, dus er is geen betere tijd om het leven ten zuiden van de evenaar te ontdekken.

Er worden ervaringen aangeboden die je thuis niet kunt vinden, en het beste van alles, je kunt ervan genieten terwijl het op het noordelijk halfrond bewolkt en koud is.

Ons team van experts is er om het te realiseren! Neem contact op en ontdek hoe.

By Alex Hammond

What do you think?